Annonce
Historie

Unikke nedskrevne erindringer fra 2. verdenskrig: En frihedskæmpers fortælling

'Morfars Dagbog' er en unik og detaljeret fortælling om frihedskæmperen Tom Hansens tid under 2. verdenskrig. Pr-foto
Annonce

Selvom 2. verdenskrig fandt sted for mange årtier siden, så har konflikten i den grad sat sit aftryk i nutidens samfund - både i skolebøgerne og hjemme i stuerne.

Dog er fortællingerne om den dramatiske tid mest opsigtsvækkende og rørende, hvis de kommer fra en, der levede på daværende tidspunkt - og det er Tom Thinggaard Pedersens bog 'Morfars Dagbog' et glimrende eksempel på.

Bogens udgangspunkt er intet mindre end unikke dokumenter, notesbøger og avisudklip fra Tom Thinggaard Pedersens afdøde morfar, frihedskæmperen Tom Hansen, der tilbragte meget af sin tid på Østerbro som leder af modstandsgruppen 'Ø8'.

Desuden kommer bogen ind på Tom Hansens søliv og hans karriere i Søværnet. Han befandt sig eksempelvis på fordækket af Peder Skram, da Danmark blev besat af Nazityskland 9. april 1940. Her stod han klar til at skyde de tyske fly ned - dog med en efterfølgende befaling om, at 'der ikke må skydes'.

Men Tom Hansen gav ikke op så let. Han tog en beslutning om, at han ville bekæmpe nazisterne - koste hvad det vil. Dette førte således til, at han blev leder af sabotagegruppen 'Ø8' på Østerbro. Senere hen blev Tom Hansen taget af Gestapo og sendt i koncentrationslejr.

Bogen er tilgængelig på diverse sider og butikker - så tøv ej, hvis du ønsker et spændende og dybdegående indblik i tiden under 2. verdenskrig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Historisk

Tiden går, Under Uret består

Klima

Festival: På sporet af klimaet

Kultur

Klimadebatten belyses med humor og sang

Debat

Havnetunnel: En helt sort idé

Annonce