Annonce
Debat

Velkendte butikskæder forlader Østerbro - og det har ikke noget med Covid-19 at gøre

Peter Koldby, Koldby Optik, formand for Østerbro Handelsforening
Annonce

I august lukkede brilleforetningen Profil Optik deres butik på Østerbrogade 104. I sidste uge lukkede butikken Flying Tiger Copenhagen på hjørnet af Skt. Jakobs Plads og Østerbrogade, og i næste måned lukker supermarkedet Irma City på Østerbrogade 110. Nordea flytter deres filial fra Trianglen til Parken, og snart flytter boligbutikken Bolia ind.

Kaffegiganten Starbucks flyttede ind på Trianglen for få år siden og lukkede præcist et år efter. Dette lokale står nu tomt, men kan lejes for 95.000 kr. om måneden i husleje.

Telebutikkerne YouSee/TDC, Telenor, Telia har også forladt Østerbro. Dette gælder også for tøjbutikken Only som er under giganten Bestseller.


Borgerne på Østerbro er mestre i at handle lokalt og derfor oplever de små selvstændige butikker på Østerbro en opblomstring.


Umiddelbart er det bemærkelsesværdigt, at det nu er de store kapitalstærke kæder, som lukker deres butikker på Østerbro.

Når man kigger på Østerbros demografi, indkomst og kvadratmeterpriser er der ingen tvivl om at, på papiret, er Østerbro en lækkerbisken. Forbrugerne her har en god økonomi, masser af friværdi og et højt uddannelsesniveau. Så burde det jo være en oplagt at kunne have en god sund forretning på Østerbro.

Men det er desværre kun en halv sandhed. Lunten er blevet kortere hos kæderne og præsterer de ikke økonomisk, lukkes de uden tøven.

Det kommer vi til at se meget mere til i fremtiden. Østerbro har endnu ikke oplevet det massive antal af ledige butikslokaler som i Indre By. Heldigvis, for borgerne på Østerbro er mestre i at handle lokalt og derfor oplever de små selvstændige butikker på Østerbro en opblomstring.

1000 tak for det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Klimadebatten belyses med humor og sang

Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Havnetunnel: En helt sort idé

Annonce