Annonce
Østerbro

Vil følge Aarhus: DF vil forbyde rygning på offentlige udearealer i København

Det skal være slut med rygning på offentlige steder i København, hvis det står til Dansk Folkeparti. - Foto: Morten Dueholm/Ritzau Scanpix (Arkiv)

Det skal være slut med at ryge ved busstoppesteder og andre offentlige arealer i København. Det foreslår Dansk Folkeparti, efter at politikerne i Aarhus har vedtaget et lignende forbud.

Annonce

Byrådet i Aarhus besluttede onsdag aften at forbyde rygning på offentlige udearealer i landets næststørste by.

Nu vil Dansk Folkeparti i København stille et lignende forslag i København.

»Vi vil stille forslag i Borgerrepræsentationen om, at al rygning på offentlige udearealer bliver forbudt,« siger Finn Rudaizky som leder Danske Folkepartis gruppe i Borgerrepræsentationen.

Forslaget skal bl.a. omfatte legepladser, udearealer ved biblioteker, medborgerhuse, borgercentre og administrationsbygninger og busstoppesteder.

»Rygning er en uhyggelig dræber, og vi skal som en ansvarlig kommune gøre alt for, at der er så få rygere som muligt i København,« mener Finn Rudaizky.

Hos Kræftens Bekæmpelse er projektchef Niels Them Kjær begejstret for det aarhusianske tiltag.

»Der er andre kommuner, der har indført røgfrie legepladser og røgfrie arealer ved eksempelvis idrætsanlæg. Men det her er klart det mest vidtgående, som nogen dansk kommune hidtil har indført, siger han til DR.

Annonce

Skal ikke stå alene

I København ryger ca. 17 procent af borgerne. Det svarer til omkring 80.000 københavnere. Tre ud af fire rygere vil ifølge kommunens undersøgelser gerne lægge rygningen på hylden.

»Forslaget vil give et yderligere incitament til rygere om at holde op med at ryge. Men forslaget skal ikke stå alene. Vi skal fortsætte vores rådgivning og opbakning til de rygere, der gerne vil holde op,« siger Finn Rudaizky.

Han understreger, at der ikke er tale om at lægge rygerne for had men om at begrænse røg mest muligt - også for de borgere der bevæger sig i det offentlige rum uden selv at ryge.

Annonce
Annonce
Debat

Ærgerligt med fugleøen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mettes podcast: Lyd med lykkefix

Rund dag

Et liv med malerpensler og filmstrimler

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Annonce