Annonce
Østerbro

Vinterbadning: - Jeg får et fedt kick ud af det

Jakob Skoffer havde ikke vinterbadet et par år, men brugte en tur i vandet som forberedelse til en jobsamtale. Foto: Thomas Frederiksen
Februar er kold i år, men mange lader sig ikke afskrække af vandet, selvom der er minusgrader. Østerbro Avis har mødte nogle vinterbadere.
Annonce

Vi er igennem den koldeste periode i årevis med permanent frost. En del nyder at hoppe i havet, selvom temperaturen er under nul grader.  Nogle har gjort det i årevis, andre er nybegyndere som vinterbadere.

Østerbro Avis har mødt nogle af dem, der tager turen ned i det kolde vand ved Sandkaj i Nordhavn, hvor der denne vinter er kommet en særlig udendørs bassin i forbindelse med Det Flydende Aktivitetshus.

- Jeg skal til jobsamtale i morgen, så jeg har lige brug for et skud energi, fortæller Jakob Skoffer, der tidligere har vinterbadet, men ikke gjort det et par år. Og det kolde vand havde en ønsket effekt, kan han fortælle, efter at han er kommet op af vandet.

- Jeg får et fedt kick ud af det, supplerer Mikkel Manicus, som også har været en tur nede at vende i vandet.

- Jeg har gjort det i det meste af mit liv, siger han og nævner, at han er medlem af en lokal vinterbadeklub, og her er aktiviteterne naturligvis på vågeblus for tiden som i øvrige foreninger her i coronatiden.

Annonce

Følelse af frihed

Apropos coronatiden benyttede Sigrid Knap pausen mellem to online-møder på hjemmearbejdspladsen til at bade ved Sandkaj.


Det giver en fantastisk følelse af frihed, ellers kan jeg forfalde til at drikke kaffe derhjemme.

Sigrid Knap, vinterbader


- Først og fremmest elsker jeg at bade, og det har jeg gjort, siden jeg var lille. Og jeg stopper ikke på noget tidspunkt af året, fortæller hun og supplerer:

- Det giver en fantastisk følelse af frihed, ellers kan jeg forfalde til at drikke kaffe derhjemme.

- Det ene udelukker nu ikke det andet, jeg skal hjem og drikke kaffe nu, siger Jakob Skoffer, og Mikkel Manicus supplerer med et forslag til en ekstra drikkevare:

- Det vil være helt komplet med en Gammel Dansk.

Annonce

Varmere i december

Østerbro Avis møder også Cecilie, som er ny vinterbader. Og hun oplever en stor forskel på at bade lige nu i forhold til for et par måneder siden og er hurtigt oppe af vandet igen.

Folk på vej op og ned af vandet ved Sandkaj. Foto: Thomas Frederiksen

- Det bider virkelig lige nu. Det var nemmere i november og december, da vandet var noget varmere, fortæller hun, men nyder følelsen af at have badet.

Flere af de badende, både nye og gamle, oplever, at der er flere, som bader denne vinter i coronatiden, i forhold til tidligere.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hæder

Shellhuset, Flammen, Citronen og Hvidstensgruppen: Østerbroere har modtaget national hædersmedalje for film om anden verdenskrig

Debat

En vildere Fælledpark vil gavne byen

Debat

Ydre Østerbrogade er grim og glemt

Annonce