Læserbrev: Den 2. december var jeg ved at falde ned af stolen. På side fire i Østerbro Avis stod, at ”Østerbroere ønsker færre altaner”. Jo, der er synspunkter om bevarelse af arkitektonisk kulturarv og overvejelser om altaner på eksisterende bygninger. Men det er et flertal på ”mere end 50 pct.” – eller kun hver anden østerbroer.
Ane Storm RyLad os som borgere selv mærke hvad der skaber livskvalitet – og er det at få en altan, hvis den passer ind arkitektonisk, så skal det være muligt. Gerne med kortere sagsbehandlingstider end de nuværende 6– 8 måneder.
Vores opgang fik altaner lige inden corona ramte. Havde vi ikke haft altan, så var to voksne og to børn blevet corona-trætte tidligere.
Før kendte vi ikke glæden ved en altan. Gåture med hunden og boldspil var vores måde at få luft og lys på. Med altanen nød vi kaffe i morgensolen, glædedes over sommerblomster, spiste aftensmad ude og vores børn fandt virtuel undervisning mindre irriterende– siddende udendørs.
Hvis jeg kunne trylle – uden at skade fine bygninger, så ville jeg ønske, at alle kunne få en altan. Ældre og personer som skal undgå COVID-19 kunne få direkte luft og lys. Små ting får betydning, når en pandemi truer vores livskvalitet.
København skal følge med tiden og de muligheder, som velstand giver. Byen skal være smuk at bevæge sig i, og skabe glæde til dem som bor her. Det er altaner med til. Vi må arbejde for livskvalitet gennem både øje og sind.
En del østerbroere påpegede, at vi skal sikre det visuelle og æstetiske helhedsindtryk – og tage hensyn til lysindfaldet i omkringliggende lejligheder. Enig. Så Østerbro Lokaludvalgsformand Allan Marouf skal fastholde, at de nuværende regler ikke skal strammes.
Lad os som borgere selv mærke hvad der skaber livskvalitet – og er det at få en altan, hvis den passer ind arkitektonisk, så skal det være muligt. Gerne med kortere sagsbehandlingstider end de nuværende 6– 8 måneder.
Reglerne skal ikke strammes. De skal forenkles. Både omkring det visuelle helhedsindtryk og den tekniske udformning. Ansøgningsprocessen lettes. Sagsbehandlingen effektiviseres – og den enkelte familie kan ”få deres eget uderum”. I tider, hvor vi skal holde social afstand – og gerne være sammen udenfor!