Annonce
Debat

Ydre Østerbrogade er grim og glemt

Det er på tide at forny den ydre del af Østerbrogade, mener Kim Marquart. Foto: Kim Marquart

Læserbrev: Nu må det være tid til at forny den ydre del af Østerbrogade, som løber fra Jagtvej til Svanemøllen Station.

Vi blev for mange år siden lovet, at gaden ville få en ordentlig tur, når Nordhavnstunnelen frem til havnen var færdig. Der var ideer og skitser med støjdæmpende asfalt, indsnævringer og lidt grønt. Tunnelen var færdig i 2017. Siden er intet sket.

Ydre Østerbrogade er måske den kedeligste og grimmeste gade i byen. Grå, gammeldags støjende asfalt uden træer eller beplantning. Larm fra biler, der gasser op og overhaler.

Det er faktisk synd, for der åbner jævnligt nye restauranter og spændende take-away-steder, når de gamle nonfood-butikker lukker. Men de har svære kår. Både borgere og handelsdrivende ville elske, at gaden blev rarere at færdes og opholde sig på.


Nogle tror og håber måske, at når vi får mere tunnel, så bliver der færre biler på Østerbrogade. Det er desværre lige omvendt

Kim Marquart


Gaden er også farlig for fodgængere. De to vejspor inviterer mange til at accelerere og overhale. Det gælder både biler, der er på vej ind og ud af byen. Der opstår jævnligt kaotiske situationer, når bilister skal klemme sig forbi hinanden og parkerede biler på halvanden kørebane og liiige skal nå over for et trafiklys, der er skiftet til rødt.

Der er meget mere fredeligt og trygt på Østerbrogade ind mod byen, hvor der kun er et spor, og hvor der er træer og midterrabat. Ligeså ud af byen, hvor Strandvejen fortsætter med biler i en vognbane.

Nogle tror og håber måske, at når vi får mere tunnel, så bliver der færre biler på Østerbrogade. Det er desværre lige omvendt. Når trafikken bliver ledt mod Østerbro fra andre steder i byen, sker der et overløb op over Østerbrogade, når der er trængsel og kø. Og i de kommende år bliver lastbiltrafikken kun øget.

Jeg synes, at det er ydre Østerbrogades tur nu. Mon politikerne er enige?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Debat

Nygårdsvej: Verdens dyreste skilt

Historie

Vin og tobak gennem 100 år

Debat

Så lukker Øbro-Hallen igen igen

Byudvikling

Dysten om det grønne Nordhavn

Annonce