Annonce
Randers Onsdag

Årets Randersborger er denne gang et par der har gjort corona-tiden lidt mindre trist for børn og unge i hele landet

Asser Øllgaard og Brian Rasmussen, der blev landskendte i foråret for deres spændende og anderledes biologiundervisning sendt direkte fra Randers Regnskov, blev i dag udnævnt til Årets Randersborger for deres indsats under corona-krisen tidligere på året. Arkivfoto: Annelene Petersen
Fra Randers Regnskov sendte makkerparret Asser Øllgaard og Brian Sørensen i foråret biologiundervisning direkte fra regnskoven til tusindvis af børn. De blev kaldt corona-helte, og har nu fået titlen Årets Randersborger.
Annonce

Randers: Intet er, som det plejer at være i år. Normalt bliver Årets Randersborger udnævnt i forbindelse med afviklingen af Randers Festuge i august, og kåringen plejer at ske under stor festivitas med mange tilskuere.

Men i år blev arrangementet udskudt til oktober og blev afviklet forleden under hensyntagen til corona-restriktionerne.

Desuden plejer Årets Randersborger at være én person. Men i år tilfaldt prisen to, nemlig makkerparret Asser Øllgaard, der er leder af formidlingsafdelingen i Randers Regnskov, og Brian Sørensen, leder af udstillingsafdelingen samme sted.

De blev landskendte og elskede af skolebørn i tusindvis, da de, kort efter at landet lukkede ned som følge af corona-epidemien, udviklede et koncept for live biologiundervisning fra Randers Regnskovs skoletjeneste hver dag mellem kl. 9 og 9.30.

Her var Asser Øllgaard vært og Brian Sørensen kameramand og medvært. Udsendelserne blev rent teknisk optaget med en Iphone, med udstyr til at holde telefonen stabil.

Annonce

Masser af følgere

Det tog Randers Regnskov omkring 10 år at få 35.000 følgere på Facebook, men på kun 10 dage under corona-nedlukningen nåede regnskoven op på 100.000.

Mere end 50.000 daglige seere fulgte med på Regnskovens facebookside, der kom i titusindvis af kommentarer og 5-700 børnetegninger blev dagligt sendt til regnskoven.

Og udsendelserne er set af dansksprogede seere i hele verden, i rigsfællesskabet med Grønland og Færøerne, af børn i Norge og Sverige, og i Australien, New Zealand og USA.

Efter at Randers Regnskov igen åbnede senere på året, myldrede det ind med børn, der blandt andet kom for at møde deres idoler fra udsendelserne, der blev lavet under mottoet "Biologi er magi".

Asser Øllgaard og Brian Rasmussen lavede live undervisning med masser af drama og spændende fortællinger, hvor regnskovens beboere ofte spillede en aktiv rolle. Arkivfoto: Annelene Petersen
Annonce

De greb muligheden

Makkerparret er kåret til Årets Randersborgere fordi de greb muligheden for at skabe begejstring for naturen i en tid med bekymring. De var firstmovers i de dage, hvor mange andre forholdt sig afventende.


De kastede sig ud i noget nyt, turde handle og finde løsninger – og dermed repræsenterer de både fascinationen af naturen, som hele kommunen deler, og de præsenterer evne til at omstille sig, tænke nyt og handle på sin ide.

Dommerkomiteen


De kastede sig ud i noget nyt, turde handle og finde løsninger – og dermed repræsenterer de både fascinationen af naturen, som hele kommunen deler, og de præsenterer evne til at omstille sig, tænke nyt og handle på sin ide. Og ikke mindst så præsenterer de også Regnskovens ønske om at bidrage til at forståelse og fascination for biologi og natur, lyder en del af begrundelsen for, at komiteen.

Komitéen består af fem byrådsmedlemmer, repræsentanter fra turistforeningen, Erhverv Randers, Kulturelt Samvirke og Samvirkende Idrætsklubber i Randers (SIKR).

Direktøren for Randers Regnskov, Henrik Herold, fik i 1996 titlen Årets Randersborger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Ny synshal åbnet i Randers

Randers Onsdag

Medejer af Fabric i Kirkegade, Nicolai Michaelsen, er nyt medlem af Randers City Forenings bestyrelse: Det særlige ved Randers er, at byen har alt

Annonce