Annonce
Randers Onsdag

Ældre Sagen bringer telefonvenner sammen

Ældre Sagen har lanceret en ny landsdækkende service, telefonvenner, som midlertidig afløsning for besøgsvenner. Foto: Colourbox
For at imødegå ensomhed som følge af frygten for at blive smittet med coronavirus, har Ældre Sagen lanceret en ny service, der er åben for alle uanset alder og om man er medlem eller ej af foreningen.
Annonce

Under coronakrisen oplever mange at blive isoleret i eget hjem. Familie og venner kan ikke længere komme på besøg, men behovet for samvær er der stadig, og kontakten med omverdenen føles måske vigtigere end nogensinde.

Derfor lancerede Ældre Sagen 23. marts en ny landsdækkende service: Telefonvenner.

Du kan få eller blive telefonven gennem Ældretelefonen – www.aeldretelefonen.dk - og give et andet menneske og dig selv glæden ved at have nogen at snakke med.

Når du tilmelder dig, vælger du, om du gerne vil løfte røret og starte samtalen med ældre, der savner selskab - eller om du har behov for at blive ringet op og få en hyggelig snak med en telefonven.

Der er tale om en service, der er åben for alle uanset alder, ligesom der ikke er krav om medlemskab af Ældre Sagen for at blive telefonven eller få en telefonven.

Hvis nogen i din familie gerne vil have en telefonven, men ikke selv kan tilmelde sig, kan du sagtens gøre det for dem, bare vedkommende er orienteret om det og er interesseret i at få en telefonven. Husk at notere det i feltet bemærkninger, hvis du har hjulpet en anden med tilmelding.

Annonce

Tilmeld dig per telefon

Udover at bruge hjemmesiden www.aeldretelefonen.dk er det også muligt at tilmelde sig på telefon 82820300. Telefonen er åben hverdage klokken 9-15.

I bestemmer selv, hvor ofte og hvor længe I har lyst til at snakke sammen. Måske er ti minutters snak et par gange om ugen nok til, at man ikke føler sig så alene - måske vil du hellere have en længere samtale. Det vigtigste er, at I begge hygger jer med snakken.

Du skal være fyldt 18 år for at være telefonven – uanset om du ringer op, eller er den, der modtager opkaldet.

Telefonvenner bestemmer selv om man vil bruge facetime eller andre former for videoopkald, men Ældre Sagen anbefaler, at man begynder med almindelige telefonopkald og lærer hinanden lidt at kende først.

Som udgangspunkt er I telefonvenner, så længe coronakrisen står på i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce