Annonce
Randers Onsdag

17-årige Marie starter egen danseskole og begynder i handelsskole ved siden af: Har to ansatte og har allerede oprettet ekstra hold

Marie Ahm har brugt sommeren på at planlægge træningen for sine hold, så hun får tid til at kombinere sine egen skole med at drive et dansestudie. Foto: Annelene Petersen
Marie Ahm har selv danset i 12 år, men de seneste år er hun brændt så varm på at undervise andre, at hun måtte åbne sit eget dansestudie. Og tilslutningen tyder på, at hendes beslutning ramte lige ned i et stort behov.

Randers: Marie Ahm er ikke fyldt 18 endnu, og hun begynder på handelsskole i næste uge. Men det betyder ikke, at hun har brugt sin sommerferie på ren afslapning. Tværtimod.

Udover at afholde en fem dages dansesommerskole i begyndelsen af ferien, har hun også forberedt undervisning til de cirka otte dansehold, som hun fra midt i august starter op på sin spritnye danseskole.

Marie Ahm er nemlig blevet forelsket i en hel særlig kombination af dans, relation og læring.

Annonce

To års undervisning i dans i Romalt Fitness har for alvor bekræftet hende i, at det, hun drømte om på forhånd, også er meget meningsfyldt og sjovt for hende at arbejde med.

- Pigerne holder af mig og jeg holder af dem, forklarer hun, og fortæller om sin passion for at se og relatere til hver eneste danseelev.

Udvidelse fra første sæson

I sin egen tæt på 12-årige dansekarriere har hun nemlig oplevet begge dele. At være på dansehold med trivsel, hygge og en underviser, som havde engagement i det enkelte barn. Og det modsatte. Hold, hvor der ikke var trivsel, og hvor hun bare var en af mængden.

- Jeg ved bare, hvor meget en kompliment og en samtale kan betyde, forklarer hun.

Derfor var hun også klar, da muligheden i foråret bød sig for at starte sin egen skole; Ahm Dance Studio, som har fået lokaler på Messingvej i Vorup. Og det ser ud som om, hun har ramt et behov.

For Marie Ahm er det særligt vigtigt, at børnene oplever, at de bliver individuelt set og anerkendt i hendes dansestudie. - Jeg har selv gået på hold, hvor jeg forsvandt i mængden, fortæller hun. Pressefoto

Som den eneste danseskole i sydbyen, har hun allerede fra første sæson, som skydes i gang i uge 33, være nødt til at udvide sin holdplan for de yngste dansere og tilbyde et ekstra hold for de 3-5 årige og 6-8-årige.


Jeg ved bare, hvor meget en kompliment og en samtale kan betyde.

Marie Ahm


For at kunne nå hele vejen rundt, har hun allerede ansat to instruktører i sit nye firma. Tine Andersen, som underviser i ballet, pardans og Feel Good - Curvy. 15-årige Maja Evelyn skal undervise i hip-hop og på børneholdene, mens Marie Ahm selv både underviser børn, teenagere og voksne i primært showdance og Hitfit, hvor dans bruges som fitness.

Annonce

- Jeg glæder mig

På grund af sin gode forberedelse er Marie Ahm ikke så bekymret for sin tid. Hun underviser mandag, onsdag og torsdag og tænker, at det bliver som mange andre studiejob, hvor hun til en hvis grad kan stemple ind og ud. Og så understreger hun, at familien også hjælper til og bakker op om hendes drøm.

Lige nu er problemet, at hun er ved at løbe tør for ledige lokaler til eftermiddagstimer, så nye hold er ikke muligt, med mindre hun også inddrager fredag. Derfor er der i øjeblikket primært ledige pladser på teenage- og ungdomshold.

Mens holdene på de yngste årgange er godt fyldt op i Marie Ahms nye dansestudie, håber hun stadig at flere teens og unge har lyst til at gå til for eksempel Hitfit hos hende. Pressefoto

- Jeg glæder mig til at komme i gang, understreger Marie Ahm, som er meget taknemmelig for den store interesse, hun har oplevet.

Også handelsskolen har hun gode forventninger til.

- Jeg tror, det passer godt sammen med den drøm, jeg har, forklarer Marie Ahm, som oplever, at det giver en ro at have fundet på plads i det, hun kan lide at arbejde med.

Marie Ahm starter eget dansestudie i Vorup og hun har allerede før første sæson måttet lave ekstra hold. Ahm Dance Studio åbner med reception den 21. august. Foto: Annelene Petersen

Selv dyrker hun også konkurrencedans, men hendes egen træning forvises til weekenderne, når der er tid. Nu er undervisningen kommet på førstepladsen.

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Butiksejer udfordret af stilladskaos uden slutdato: Men det er ikke let at styre tiden, når Brødregades gamle skæve dame skal være fin

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Nu er der mere plads, hylder på tværs og alt fra sushitilbehør til glutenfri varer: Karina glæder sig til at lukke kunderne ind

Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Overrasket direktør skal igen på jagt efter købmand til Øster Bjerregrav: Ny ejer af isbod har ikke tid til at lægge 80 timer i landsbyen

Randers Onsdag

Tag børnene med på kunstrute i Randers midtby

Randers Onsdag

79 nye lejligheder bliver fyldt med mennesker på en måned: Men man skal ikke længere stå på venteliste i årevis

Randers Onsdag

Meld Paderupmanden til politiet: Uinviterede besøg, dørhåndtagsafprøvning, vindueskiggeri, hvad som helst, vi vil vide alt

Randers Onsdag

Er julen kommet ekstra tidligt i år? Torben undrer sig over, at julelyset er tændt i Kirkegades træer

Randers Onsdag

Tag en mundfuld af naturens spisekammer

Randers Onsdag

”The Boss”-hits på Underværket

Randers Onsdag

Kø ud i rundkørslen begyndte klokken 11.00: Parkeringsplads presset af respons på jubilæumstilbud

Randers Onsdag

Bageren bruger selv Too Good To Go

Randers Onsdag

Nu er Føtex med i populær madspilds-app

Randers Onsdag

Poser med brunch er populære hos Macale

Randers Onsdag

Randers har succes med at spise sig fra madspild

Randers Onsdag

Delikatessehuset har åbnet butik i Kristrup

Randers Onsdag

Vild-med-dans-dommers danseskole i nye lokaler - og de bliver ikke svære at finde

Randers Onsdag

Lørdag står i øllets tegn, når Randers City fejrer ’Øllets Dag’

Randers Onsdag

Street Food serverer ikke længere Danmarks bedste burger - men fat mod: Den flytter over i den gamle grillbar

Randers Onsdag

Bede ved rundkørsel i Langå skal redde insekter

Randers Onsdag

Frøbomber blev smidt i Vestparken

Randers Onsdag

Elektrikerjobbet er skrottet for at være fuldtids hypnoterapeut: Ole satser det hele for at kunne hjælpe andre videre

Randers Onsdag

Vil bruge ’Målet er sundhed’ som løftestang

Randers Onsdag

Randers FC Fonden hjælper skolebørn til bedre sundhed og ernæring

Annonce