Annonce
Randers Onsdag

25 år med genbrug på Kristrup Torv

Bitten Pedersen har været frivillig i Blå Kors' genbrugsbutik på Kristrup Torv i alle de 25 år, butikken har ligget der. Foto: Indsendt af Blå Kors Danmark
Mange ting har forandret sig siden 1995. Men én ting har ikke ændret sig; at der ligger en Blå Kors-genbrugsbutik på Kristrup Torv. Og er der en, der ved noget om det, så er det Bitten Pedersen, der har været frivillig i butikken i alle 25 år.
Annonce

RANDERS: Bitten Pedersen er 82 år. Har stadig et skarpt blik. En klar mening. Masser af energi – og fuldstændig styr på butikken og lageret på Kristrup Torv. Og så er det for øvrigt også hende, der for det meste laver butikkens facebookopslag.

- Det er jo med at holde sig i gang, så længe man kan. Og jeg gider ikke bruge al min tid på at gå og hive ukrudt op derhjemme, siger Bitten Pedersen med et smil.

Bitten Pedersen arbejdede i mange år som bogholder på deltid i sin mands firma og havde derfor lyst til at lave noget frivilligt arbejde ved siden af.

- Jeg er uddannet butikselev og ville egentlig gerne have haft min egen butik. Det har jeg så på en måde fået i genbrugsbutikken her sammen med de andre frivillige, siger Bitten Pedersen.

Og frivillige er der desværre blevet færre af med tiden. Engang var de 20-25 stykker, men i dag er de nede på seks frivillige, hvilket betyder, at butikken må nøjes med at holde åbent tre dage om ugen fra klokken 13 til 17.

- Det er lidt trist, at vi ikke kan holde mere åbent, men det er svært at finde frivillige, forklarer Bitten Pedersen, der til gengæld nyder fællesskabet med de frivillige, der er.

- Det er på grund af fællesskabet, at jeg er blevet ved i alle 25 år. Vi har et godt fællesskab i butikken og mødes også privat. Dét, og så selvfølgelig fordi det går til et godt formål – ellers ville jeg ikke gøre det.

- Folk handler ikke længere kun i genbrug, fordi det er billigt. For 25 år siden var det primært for at spare penge, og så måtte man leve med, at det ikke var så pænt. Mange gør det stadig for at spare penge, men slet ikke lige så meget. Nu handler det lige så meget om klima og om at finde noget, man ikke kan finde andre steder.

Markeringen af jubilæet kommer til at vare et par uger med 50 procent på mange varer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce