Annonce
Randers Onsdag

70.000 kroner fra Rotary: Sæbekassekroner styrker motorik og bevægelse

Sæbekasseløbet generer hvert år overskud, og en stor del af disse penge giver Rotary tilbage til målgruppen gennem projekt "Klar, Parat, Skolestart". Arkivfoto: Lars Rasborg
RgF modtog torsdag aften 70.000 kroner fra Rotary. Pengene kommer fra det årlige sæbekasseløb på Østervold og skal bruges til det social-motoriske projekt "Klar, Parat, Skolestart".
Annonce

Randers: Der var store smil i RgF-hallen forleden, men det var også den store check, der var fremme. De fire Rotaryklubber i Randers overrakte nemlig 70.000 kroner til foreningens projekt "Klar, Parat, Skolestart". Et projekt, der skal styrke indskolingsbørnenes motoriske færdigheder.

Pengene stammer fra overskuddet fra det årlige sæbekasseløb, Randers Grand Prix, på Østervold, hvor knap 30 sæbekassebiler deltager. Løbet blev kørt for første gang i 2011, og siden 2014 har RgF fået del i overskuddet.

- Tidligere er pengene blevet brugt til at give skolerne mulighed for at få Red Barnets mobbekuffert og sende lærere og pædagoger på todages-kursus, men i 2014 stod vi og skulle finde nye modtagere af vores økonomiske støtte, og så udviklede vi sammen med RgF Klar, Parat, Skolestart, der er et social-motorisk projekt, fortæller Søren Nørgaard, der er en del af styregruppen bag sæbekasseløbet.

Han understreger, at pengene ikke går til RgF, men at foreningen udbyder "Klar, Parat, Skolestart", der foregår dels på skolerne, dels i RgF-Hallen og bygger på leg, konkurrencer og socialt samvær.

- Projektet handler om børn, motorik og mobning og giver lærer og pædagoger nogle redskaber og giver dem samtidig mulighed for at opleve børnene i nogle andre roller end normalt, påpeger Søren Nørgaard.

Annonce

Overskud tilbage til børnene

Sæbekasseløbet har Langå Sparekasse som hovedsponsor og fungerer på den måde, at hver bil bliver sponsoreret af en lokal virksomhed med 3500 kroner. Det er elever fra 3. til 6. klasse, der deltager i løbet, og i foråret deltog 25 biler.

Søren Nørgaard er glad for, at Rotary gennem sæbekasseløbet kan give penge tilbage til målgruppen for løbet.

- Det er dejligt at kunne give overskuddet tilbage til skolerne og dermed børnene, siger han.

Eleverne får udleveret byggematerialerne til sæbekassebilerne, og så er det skolerne og/eller forældrene, der er behjælpelige med få bygget bilerne.

Rotary kunne godt tænke sig, at endnu flere biler deltog i løbet, og Søren Nørgaard så gerne, at skolerne lagde det ind som en del af undervisningen.

- Det hænger utroligt godt sammen med faget håndværk og design, og det vil være super oplagt, at skolerne lagde det ind som en temauge, eller at forældrene kom mere ind over, siger han.

Han erkender, at ønsket om flere deltagende biler også kræver mere markedsføring, og der har Rotary en opgave foran sig.

- Vi har ikke været så gode til at markedsføre løbet, for vi har ikke haft tiden til det, men vi vil gerne sende opfordringen om at deltage ud til skolerne, siger han.

Foruden de 70.000 kroner til Klar, Parat, Skolestart, donerer Rotary 15.000 kroner af overskuddet fra sæbekasseløbet til Red Barnets familieklubber. De penge blev uddelt i forbindelse med sæbekasseløbet tilbage i maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce