Annonce
Randers Onsdag

Aktiviteter i Ældre Sagen Randers-Nørhald-Langå fortsætter digitalt og på telefon

"Det bedste vi alle kan gøre i den her situation er at komme i kontakt med andre", siger Annette Johanne Nielsen, formand for Ældre Sagens lokalafdeling Randers-Nørhald-Langå. Pr-foto
Efter at Danmark er blevet ramt af coronaepidemi, er Ældre Sagens besøgsvenner blevet til telefonvenner.
Annonce

Randers: De godt 11.300 medlemmer af Ældre Sagens lokalafdeling Randers-Nørhald-Langå må kigge langt efter aktiviteter og arrangementer i foreningens regi.

Coronaepidemien har nemlig aflyst eller udsat alt frem til foreløbig 1. juni.

- Vi har dog bibeholdt vores besøgstjeneste på en sådan måde, at besøgsvenner ringer deres besøgsværter op i stedet for, at de mødes fysisk, siger Annette Johanne Nielsen, formand for Ældre Sagen Randers-Nørhald-Langå.

- Vores fysiske it-caféer på bibliotekerne er naturligvis også lukket ned, men det er fortsat muligt for alle at få hjælp ved at ringe til vores it-hjælpere, man kan finde deres telefonnumrene på vores egen lokal-hjemmeside. Det kræver dog, at man er vant til at benytte en pc, ipad eller lignende, fortsætter hun og tilføjer at ligesom it-hjælperne, besvarer de øvrige medlemmer af bestyrelsen gerne spørgsmål fra medlemmerne telefonisk eller på en e-mail.

Annette Johanne Nielsen siger, at det tryghedsopkald, som 15-20 medlemmer får hver morgen fortsætter uændret, da det i forvejen sker telefonisk.

Hjemmesider

Ældre Sagens hjemmeside med øvelser der kan laves i hjemmet: www.aeldresagen.dk/viden-og-raadgivning/helbred/motion/gode-raad/oevelser-i-din-stue

Ældre Sagens hjemmeside med gratis kulturtilbud: www.aeldresagen.dk/viden-og-raadgivning/hverdagsliv/godt-i-gang-med-it/gode-raad/saadan-oplever-du-kultur-i-din-stue

Ældre Sagens hjemmeside for tilmelding til telefonvenner: www.aeldresagen.dk/om-aeldresagen/lige-nu/aeldretelefonen

Bestyrelsen for Ældre Sagens lokalafdeling Randers-Nørhald-Langå: www.aeldresagen.dk/lokalafdelinger/Randers-Noerhald-Langaa/Kontakt

Annonce

Landsdækkende telefonvenner

Apropos telefonopkald gør Annette Johanne Nielsen opmærksom på, at Ældre Sagen 23. marts iværksatte en landsdækkende service af telefonvenner, som alle kan blive en del af på frivillig basis. Her kan man vælge om man ønsker at modtage telefonopkald eller være den, der ringer til en anden.

Til de ældre der sidder alene i eget hjem og føler sig ensomme, lyder Annette Johanne Nielsens råd derfor, at de skal benytte sig af Ældre Sagens nye telefonven-tjeneste.

- Det bedste vi alle kan gøre i den her situation er at komme i kontakt med andre, siger hun.

Annonce

Hjemmeside hjælper med motion og kultur

Mange ældre holder kroppen i gang ved at deltage på gymnastikhold eller gå ture i naturen.

Eller sådan plejede det at være for bare et par måneder siden.

Nu er gymnastikholdene som så meget andet lukket ned og der er mange ældre, der ikke længere tør gå ture i naturen eller bare i nærområdet, fordi de er bange for at blive smittet med coronavirus, hvis de møder andre.

Også her er Ældre Sagen behjælpelig med et alternativ.

- Det er rigtig vigtigt, at de ældre fortsætter med at holde sig i gang, derfor kan man på Ældre Sagens hjemmeside finde en serie øvelser, der kan lave i hjemmet. Øvelserne kan også udføres siddende på en stol, siger Annette Johanne Nielsen, der tilføjer, at det på Ældre Sagens hjemmeside også er muligt at finde links til en række gratis digitale kulturtilbud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Det meste handler om vin

Randers Onsdag

Et møde mellem himmel og jord

Annonce