Annonce
Randers Onsdag

Auning-svømmer flerdobbelt mester i issvømning

Hele fem guldmedaljer og en enkelt af sølv blev det til for Rikke Danielsen, Ørsted. Her godt klædt på efter at have modtaget sine medaljer. Privatfoto
Rikke Danielsen fik fem gange guld og en sølvmedalje ved DM i issvømning.
Annonce

Ørsted: "Hun er simpelthen den sejeste kvinde!"

Sådan siger et af medlemmerne af Auning Svømmeklubs open water-afdeling, Jeannette Soelberg, om holdets træner, Rikke Danielsen fra Ørsted. Rikke Danielsen (43) deltog i weekenden, da der for første gang blev holdt danske mesterskaber i issvømning. Og det gjorde hun så godt, at hun vendte hjem fra stævnet i Gilleleje med hele fem guldmedaljer og en sølvmedalje.

Der var guld til Rikke Danielsen i 400 meter fri, 200 meter bryst, 100 meter fri, 100 meter bryst og 25 meter fri. Sølvmedaljen fik hun i 50 meter fri.

- Nu er det jo ikke så stor en sport. Vi var 240 deltagere, fortæller Rikke Danielsen beskedent.

Når hun klarede sig så godt, hænger det efter hendes egen opfattelse sammen med, at hun har praktiseret issvømning i lang tid.

- Jeg startede i vinteren 2015-16 og begyndte at svømme i badedragt i stedet for i våddragt. Og efterhånden vænner kroppen sig til det, forklarer Rikke Danielsen.

Annonce

5,1 grader varmt vand

I Gilleleje Havn var vandtemperaturen under søndagens stævne 5,1 grader.

- Og det er altså mærkbart varmere, end det var, da jeg sidste år svømmede i vand på 0,4 grader, fortæller Rikke Danielsen.

Hun er overbevist om, at både vinterbadning og issvømning er sundt:

- Man vænner kroppen til at klare stressede situationer, og dermed lærer man også at håndtere stress i andre sammenhænge, mener hun og peger også på, at man som issvømmer aldrig er sur, når man kommer op af vandet.

Open water-svømmerne i Auning Svømmeklub svømmer året rundt, og hver uge inviterer klubben via Facebook til en tur i vandet. Her svømmer deltagerne kortere eller længere distancer alt efter lyst og evner.

Forud for stævnet i Gilleleje skulle deltagerne møde med en lægeerklæring på, at de var sunde og raske, have lavet EKG og udtaget blodprøver. Der var også en læge på stedet for at måle blodtryk og måle deltagernes kropstemperatur.

- Det er ikke farligere end at løbe en maraton, vurderer Rikke Danielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce