Annonce
Randers Onsdag

Børnehavebørn gik til forsvar for julemandens interesser

Der skulle lægges en plan for, hvordan man fik fagnet tyvene, der havde stjålet julemandens nøgle. Og børnene fra Børnehuset Viborgvej tog opgaven på sig. Privatfoto
Ved en "soldaterdag" i Fladbro Skov blev børn fra Børnehuset Viborgvej julemandens vigtige hjælpere. En far, der arbejder i Forsvaret, havde sammen med børnehaven tilrettelagt en dag med sjove og spændende udfordringer.
Annonce

Randers: Børn fra Børnehuset Viborgvej tog forleden til Fladbro Skov for at blive soldater for en dag. Med sløring i ansigterne og feltrationer under armene øvede børnene sig i samarbejde og observation. Og det var meget heldigt, de var der, for julemanden fik pludselig brug for børnenes hjælp i skoven, rapporterer børnehaven.

Sure mænd og tyveknægte havde nemlig stjålet nøglen til julemandens julegavemaskine, gemt sig i Fladbro Skov - og ville helst ikke opdages af julemandens hjælpere fra Børnehuset Viborgvej.

Til deres uheld fik børnene ved hjælp af godt samarbejde sneget sig ind på tyvene og erobret nøglen tilbage. Tyvene løb efter, men børnene slap væk. Senere kom julemanden forbi skoven med gaver og lidt sødt som belønning og tak for hjælpen, fortæller daginstitutionen.

Annonce

Frugtbart forældresamarbejde

Hele "militærdagen" var opstået på baggrund af et ønske om samarbejde på tværs af forældregruppen og børnehuset om børnenes trivsel, udvikling og læring. Dagen blev arrangeret af en af børnenes fædre, der selv arbejder ved militæret og derfor havde kompetencer og ressourcer til at planlægge dagen i samarbejde med børnehuset.

Tidligere har børnene haft en anatomi-dag, hvor en fysioterapeut-forælder lærte børnene om blandt andet muskler og knogler. Forældresamarbejdet bidrager på den måde også til, at børnene lærer noget om, hvad man kan arbejde med som voksen.

Annonce

Nye indtryk udvikler børnene

- Vores forældregruppe har alle forskellige kompetencer og kan danne ramme om et andet læringsmiljø end vi selv kan tilbyde. Et læringsmiljø, som understøtter, at alle børn udforsker og eksperimenterer med mange forskellige måder at bruge kroppen, siger pædagog i Børnehuset Viborgvej, Lotte Hillgaard Hansen, i en pressemeddelelse.

Institutionen forklarer, at dagen var præget af nysgerrighed, livsduelighed, gåpåmod og kompetence til at deltage i fællesskabet. Samtidig blev børnene klogere på naturen ved at observere og undersøge skoven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce