Annonce
Randers Onsdag

Bag Disken: Stædighed fik Majken til at åbne Café Kræs

Majken Usen Nielsen bruger det meste af sin tid i køkkenet, når hun er på arbejde i Café Kræs, som hun er indehaver af. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Randers: Kom med ind Bag Disken i Randers' forretningsliv og lær forretningerne og deres medarbejdere bedre at kende.

I denne uge kommer vi Bag Disken hos Café Kræs på Kirketorvet, som er ejet og drevet af Majken Usen Nielsen. Hun startede caféen tilbage i december 2007, hvor den blev omdøbt fra Café Munthe til Café Kræs. Tidligere har caféen heddet Café Mokkerne og Tusindfryd.Det er Majken Strand fra modebutikken CIN i Houmeden, der har foreslået Randers Onsdag at besøge Majken Usen Nielsen.

Majken Usen Nielsen foreslår, at Randers Onsdag i næste omgang af Bag Disken taler med frisør Rikke Hedegaard fra Hedegaards i Houmeden eller Peter Møller fra kunstgalleriet PM Kunst i Vester Kirkestræde.Det er Randers Onsdags læsere, der vælger, hvem de gerne vil lære at kende.Stem her!Afstemningen lukker den 26. september kl. 12.

BAG DISKEN

Randers bugner af butikker og restauranter. Men hvem står bag dem? Det har Randers Onsdag sat sig for at finde ud af.

Gennem interviews med butiksfolkene tager vi læserne på tur ind i baglokalet og lærer byens forretninger og de kendte ansigter bag disken nærmere at kende. Og som læser kan du være med til at vælge, hvilke forretninger vi besøger.Majken Usen Nielsen, indehaver af Café Kræs på Kirketorvet, har besluttet, at Randers Onsdags læserne næste gang kan vælge mellem frisør Rikke Hedegaard fra Hedegaards i Houmeden eller Peter Møller fra kunstgalleriet PM Kunst i Vester Kirkestræde.Frem til den 26. september kl. 12 kan du derfor på Randers Onsdags hjemmeside stemme på den butik, du helst vil læse om i Randers Onsdag i næste omgang af Bag Disken.

Annonce

Sådan svarer Majken Usen Nielsen

Dit navn

Majken Usen Nielsen

Hvor gammel er du, og bor du sammen med nogen?

Jeg er 36 år og bor sammen med min kæreste.

Hvad er din funktion i caféen?

Jeg arbejder mest i køkkenet, men er dog ikke bleg for at hoppe i baren eller opvasken. Herudover står jeg selvfølgelig også for administrationen af Kræs, så jeg har lidt alle funktioner i det at drive en café.

Hvorfor valgte du netop dette job?

Det var egentlig en tilfældighed, at jeg endte med at overtage caféen. Jeg arbejdede på Café Blicher et par år, og en leverandør, jeg stadig benytter mig af, gjorde mig opmærksom på, at den daværende Café Munthe var til salg. Det fangede min interesse og jeg undersøgte, hvad det krævede at kunne overtage. Men jeg tror, at det, der gjorde udslaget for mig, var, at de fleste, jeg var i kontakt med - revisorer og banker og så videre - sagde, at jeg skulle holde mig langt væk fra at købe.

For hvis der er noget jeg er, så er det stædig, og jeg har lidt svært ved at acceptere, at der er noget, jeg ikke kan. Der har selvfølgelig været op- og nedture gennem årene, men efter knap 11 år vil jeg tillade mig at sige, at jeg modbeviste dem, der ikke troede på det.

Hvad kan du bedst lide ved dit job?

Det sociale. Det er klart kontakten med vores kunder og med personalet, der driver mig. Jeg elsker at have en arbejdsplads, hvor det rent faktisk føles som en lille ekstra familie. Det lyder måske som en kliché, men ikke desto mindre vil jeg mene, at det er det, vi har sammen. Min succes som chef er selvfølgelig at få Kræs til at løbe rundt økonomisk, men for mig er det også en kæmpe personlig succes, at personalet frivilligt møder op, før vagten starter, for at drikke kaffe og hygge med hinanden.

Jeg er af den overbevisning, at et personale, der har det godt sammen, har de bedste muligheder for at servicere vores kunder på en god måde, med godt humør og stor effektivitet. Jeg revner af stolthed, når kunderne roser personalet.

Vil du anbefale andre at søge ind i din branche?

Det vil jeg helt sikkert. Det er en branche med fart på. Vi har det sjovt og møder utroligt mange forskellige mennesker i løbet af en arbejdsdag.

Hvordan slapper du af i din fritid?

Jeg bruger det meste af min fritid på mine venner og familie, og så sniger der sig bestemt også serier fra Netflix ind.

Hvilken slags musik lytter du helst til?

Jeg kan egentlig lytte til det meste musik. Dog vil de ansatte på Kræs påstå, at jeg er kæmpe Volbeat fan - det er en af de ting, jeg bliver mest mobbet med.

Hvordan vil du helst holde ferie?

Storbyferie er klart at fortrække - jeg har lidt svært ved at ligge på en solseng i en uge. Men generelt elsker jeg at befinde mig blandt andre mennesker og opleve andre madkulturer.

Har du et ønske for Randers?

Jeg ønsker, at flere vil have mod på at åbne nye butikker, så vi dermed måske kan skabe mere liv i Randers. Det er virkelig sådan en hyggelig midtby, vi har, og jeg er ked af, at vi har så mange ledige lokaler rundt omkring i gaderne.

Det elsker jeg mest ved Randers?

Jeg nyder at shoppe i Randers. Jeg synes, byen er hyggelig og har nogle gode butikker til ethvert behov. Men er også glad for, at man på fem minutter er ude af byen, hvor der er den smukkeste natur. Så det jeg elsker er, at Randers kan lidt af hvert. Om det så er, at man er til shopping eller mere til at slappe af i naturens ro.

Randers' mest oversete perle - det her ville jeg vise frem for en turist?

Der er ikke kun én ting, jeg ville vise frem for en turist, Randers har faktisk en del at byde på. Jeg ville nok starte med brunch på en af de skønne caféer vi har i byen, og så vil jeg bruge lidt tid på shopping i byens butikker, hvor man samtidig kan nyde den smukke gamle arkitektur i byen. Herefter vil jeg gå en tur i området ved Gudenåen. Men man skal som turist da ikke snydes for en tur i regnskoven - jeg er dog pænt panisk, når det kommer til små dyr, så jeg springer selv denne over.

Hvad laver du om 10 år?

Det er jeg spændt på at finde ud af. Man ved aldrig, hvad fremtiden bringer, og jeg er typen, der har det bedst med ikke at planlægge for langt frem.

Hvad er det mest spændende, du har foretaget dig?

Der er ikke noget, der lige popper op i mit hoved som det mest spændende. Selvfølgelig har det været spændende og sjovt at starte Kræs op, men tror, at mennesker betyder så meget for mig, at det, jeg sætter mest pris på i livet, er, når jeg ved, at jeg gør en forskel i et menneskes liv. Om det er stort eller små er ligegyldigt.

Sushi eller en burger med fritter?

Jeg kan spise næsten alt. Elsker at opleve nyt, også hvad angår mad og spisesteder.

Hvem vil du foreslå, at vi skal "Bag disken" hos i Randers Onsdag i næste omgang?

Frisør Rikke Hedegaard fra Hedegaards eller Peter Møller fra kunstgalleriet PM Kunst.

Da Majken Usen Nielsen overtog caféen i 2007, hed den Café Munthe - og tidligere har den heddet Café Mokkerne og Tusindfryd - men hun ændrede navnet til Café Kræs. Foto: Annelene Petersen
Det sociale samvær er det, der betyder mest for Majken Usen Nielsen. Og det er både med kunderne og personalet, som hun roser til skyerne. Foto: Annelene Petersen
Café Kræs har åbent alle ugens dage og serverer et bredt udvalg af både mad og drikke. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Fond redder midtbyens sjæl

Randers Onsdag

Ny donation til HIKC

Annonce