Annonce
Randers Onsdag

Bagenørden: Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær

langtidsstegt flæskesteg giver sprøde svær. Foto: Gitte Hansen
Annonce
Her får du lige et tip om en søndagssteg med sprød svær. Næste gang du steger flæskesteg, skal du da prøve at langtidsstege den.

Kødet bliver fantastisk mørt og flæskesværen kan altså godt blive sprød alligevel! Tricket får du senere. Fordelen ved langtidsstegning er, at stegen bevarer saft og kraft uden at tørstege.
Min næste flæskesteg skal tilberedes ved langtidsstegning, men her vil jeg bare bruge Römertopfen. Find en nem og lækker opskrift lige her. Hvis bare låget bliver taget af det sidste kvarter, kan sværen sagtens nå at blive sprødstegt.
Denne langtidsstegte flæskesteg er stegt almindeligt i ovn og den blev superlækker. Jeg kan anbefale begge stege-metoder.

Langtidsstegt flæskesteg

Ingredienser:
1 flæskesteg på 1½-2 kg Beregn 2-300 gram steg pr. person. Tilberedningstiden vil kunne forlænges/forkortes afhængig af hvor mange personer I er.
Salt
Sådan gør du:
Rids og salt din flæskesteg. Sæt flæskestegen i en kold ovn på 100 grader varmluft i 3 timer, eller 125 grader varmluft i 2 timer. Hæld jævnligt vand ved, ½ liter af gangen.
Når stegens kernetemperatur når 60 grader skruer du temperaturen op på 225 grader varmluft, nu ved grilleffekt. Nu skal sværen grille og boble op.
Hold godt øje med den! Det tager ca. 10-15 minutter. Pas på sværen ikke bliver brændt. Stegens kernetemperatur skal helst max. kun nå op på 65 grader. Hold lidt øje med temperaturen også.
Når sværen er fin, skal stegen hvile i 20 minutter. Pak den underste del af stegen ind i stanniol.
Langtidsstegt flæskesteg
Dæk IKKE sværen til, så bliver den blød!
Imens stegen hviler, bager du sovsen op af stegeskyen.
Kog fadet af, som stegen har stegt i, og hæld også denne stegesky med i sovsen. Jævn, farv med kulør og smag til med salt og rødkålssaft/ribsgele.
Noter:
Beregn 2-300 gram steg pr. person. Tilberedningstiden vil kunne forlænges/forkortes afhængig af hvor stor stegen er. Gå efter en kernetemperatur på max. 65 grader.
Lun rødkål eller spis hjemmelavet rødkålssalat til. Selvfølgelig skal der spises kogte hvide kartofler til.

<p class="Fakta.rub">Bagenørden</p>

Gitte Hansen driver mad- og kagebloggen ”Noget i ovnen hos Bagenørden”- en velbesøgt blog, der hver måned har omkring en kvart million besøg og over en halv million sidevisninger. Du finder bloggen på https://nogetiovnen.dk

"Noget i ovnen" findes også som app med over 1000 opskrifter. Den kan købes i App Store og i Google Play.

Gitte Hansen bor i Haslund, er gift med Bo på 22. år og har to voksne børn. Til daglig kan du møde Gitte Hansen på Randers Bibliotek, hvor hun arbejder fuldtid som bibliotekar – med fokus på blandt andet webformidling, undervisning og betjening af studerende.

I fritiden nyder Gitte Hansen naturen, familielivet og elsker at være i sit sommerhus i Fjellerup, læse krimier og bage kager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce