Annonce
Randers Onsdag

Bagenørden: Sommer pavlova med marcipan, vanillecreme og jordbær

Annonce

Sommeren nærmer sig, det samme gør solen - og bærtiden.

Man kan lave de lækreste sommerlige kager med bær lige nu og pavlovakagen, du skal høre om i dag, er den lækreste nemmeste sommerkage.

Sommer pavlova med marcipan, vanillecreme og sommerbærrene: jordbær og hindbær.

Opskriften har jeg fundet inspiration til på Odense Marcipans hjemmeside.

Jeg fik en rulle marcipan af Odense Marcipan, elsker at bage med marcipan! Marengs med marcipan bliver sej i konsistensen, og marcipanen giver en FANTASTISK smag. Prøv det gerne.

Pavlovaen kan fint laves uden marcipan i bunden, og har du ikke lige vanillecreme på lager, kan flødeskum sagtens bruges i stedet for. Jeg tror dog stadig, at det vil være godt at tilsætte lidt græsk yoghurt/creme fraiche, for at få lidt syrlighed som modvægt til den søde marengs?

Beklager at solen nærmest var gået ned før jeg nåede at få taget billede af den smukke kage.

Den kommer jo slet ikke til sin ret her på dette dunkle foto, men håber du kan få en fornemmelse af, at denne kage er svær at stikke. Den er ultralet at lave, og smager som og ligner en million. At den så ovenikøbet er rimeligt fedtfattig, giver jo bare ekstra points?

Den skal du da prøve at lave her i sommer ikke? Køb et par bakker sommerbær i landevejsboden, eller, hvis du er heldig, så pluk sommerbærrene i din egen have.

Sommer Pavlova med marcipan, vanillecreme og jordbær & hindbær

Forberedelsestid: 20 minutter

Tilberedelsestid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
Portioner: 8-10 pers.

Ingredienser

  • 2 æggehvider
  • ½ tsk. eddike
  • 150 gram flormelis
  • 100 gram revet marcipan
  • Vanillecreme: 2½ dl. Oma vanillecreme pisket op med 5 spsk. græsk yoghurtvanillecremen kan erstattes af 2½ dl. piskefløde
  • Pynt: 500 gram jordbær og hindbær

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 grader.
  • Pisk æggehviderne stive. Tilsæt eddike. Tilsæt ca. halvdelen af flormeliset. Pisk igen. Tilsæt resten af flormeliset. Det bliver en tyk sej marengs.
  • Riv marcipanen i marengsen og vend rundt med en dejspatel.
  • Hæld marengsen ud på en bageplade og form den rund med en dejspatel.
  • Bag marengsbunden 30-40 minutter v. 150 grader.
  • Nu er det tid til at lave vanillecremen:
  • Jeg piskede en hurtig creme af en Oma vanillecreme blandet med græsk yoghurt.
  • Smør nu vanillecremen på marengsen og pynt med bærrene.
  • Spises straks, men Pavlovaen kan også stå og trække lidt i køleskab inden servering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce