Annonce
Randers Onsdag

Bagenørdens bedste opskrift på lækre æbleskiver

Endelig lykkedes det bagenørden at lave de perfekte æbleskiver. Foto: Gitte Hansen
Annonce
Juhuu! Jeg kan slet ikke få armene ned! Endelig lykkedes det. En af mit livs store udfordringer: Hjemmelavede æbleskiver! Fine, runde, luftige.

Det lykkedes.
Hvor blev de gode. Slet ikke flade tunge klatkage-agtige kanonkugler.
Kæmpe succes og opskriften vil jeg da straks vil dele med dig.
Har du opgivet æbleskive-projektet, og nøjes du normalt med en pose færdige æbleskiver, så kig med her.
Støv din gamle æbleskivepande af, eller køb en billig i genbrugsbutikken.
Det er nemt at bage sine æbleskiver selv, og denne opskrift er “skudsikker”. De bliver så fine og runde. Kast dig roligt ud i eksperimentet: Bagenørdens bedste æbleskiver med tykmælk.
Dagene op til og efter jul er helt oplagte æbleskive-dage. Glæd dine familie eller dine gæster. De vil juble og kan tydeligt smage forskel. Hjemmelavede er bare bedst. Alle omkring bordet var enige. Vi sender æbleskiverne vores allerbedste anbefaling.

Bagenørdens æbleskiver

Ingredienser:
250 gram mel
3 tsk vaniljesukker eller marven fra en vaniljestang
½-1 tsk kardemomme
En kvivspids salt
½ tsk natron
½ liter tykmælk kærnemælk er også godt at bruge
2 æg
10 gram smeltet smør
Ekstra smør til stegning
Sådan gør du:
Bland alle de tørre ingredienser
Smelt smørret (gøres nemmest i en skål i mikroovnen, 10 sekunder af gangen)
Pisk tykmælk, æg og smeltet smør i melet.
Brug et piskeris - pisk til der ikke er klumper i mere
Varm æbleskivepanden godt op
Put smør i æbleskivepanden og fyld hullerne lidt mere end 2/3
Steg æbleskiverne 2-3 minutter ved middelvarme.
Lirk lidt i æbleskiverne med en strikkepind/gaffel, inden du vender dem, for at se om de har fået nok.
Vend kun æbleskiverne en halv omgang, og steg yderligere 1-2 minutter
Vend æbleskiverne helt om og steg ca. 1 minut til sidst. Minuttiderne er er kun vejledende. Regulér varmen, så æbleskiverne ikke bliver brankede.
Hæld æbleskiverne i et fad og hold dem lune i ovnen v. 50 grader varmluft, til alle er færdige.
Servér med jordbærsyltetøj og flormelis.
Noter:
Kardemomme kan udelades, hvis du ikke er storfan
Tykmælk kan erstattes af kærnemælk
Æbleskiverne er fryseegnede. Bag gerne en stor portion og frys ned

<p class="Fakta.rub">Bagenørden</p>

Gitte Hansen driver mad- og kagebloggen ”Noget i ovnen hos Bagenørden”- en velbesøgt blog, der hver måned har omkring en kvart million besøg og over en halv million sidevisninger. Du finder bloggen på https://nogetiovnen.dk

"Noget i ovnen" findes også som app med over 1000 opskrifter. Den kan købes i App Store og i Google Play.

Gitte Hansen bor i Haslund, er gift med Bo på 22. år og har to voksne børn. Til daglig kan du møde Gitte Hansen på Randers Bibliotek, hvor hun arbejder fuldtid som bibliotekar – med fokus på blandt andet webformidling, undervisning og betjening af studerende.

I fritiden nyder Gitte Hansen naturen, familielivet og elsker at være i sit sommerhus i Fjellerup, læse krimier og bage kager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce