Annonce
Randers Onsdag

Bedre genbrugsordning for erhvervsliv og foreninger undersøges

- Vi vil tage kontakt til de private affaldsindsamlere, og vi sætter gang i en række andre tiltag, som kan gøre det lettere for virksomheder at få afhentet sit sorterede affald, fortæller Frank Nørgaard, formand for Miljø- og Teknikudvalget i Randers Kommune. Foto: Randers Kommune
Bæredygtighed og affaldssortering er vigtigt for virksomheder og foreninger i Randers Kommune. Nu vil Miljø- og Teknikudvalget undersøge, hvordan private virksomheder og institutioner lettere kan komme af med deres sorterede genbrugsmaterialer. I dag er det nemlig ikke tilladt for kommunen at hente dem.
Annonce

Randers: Fra både erhvervsdrivende, foreninger og kirker i Randers er der et ønske om at kunne få hentet sorteret affald - ligesom hos de private husstande. Nu bliver det måske muligt.

- Vi bliver jævnligt kontaktet af virksomheder og private institutioner og foreninger, der rigtig gerne vil sortere deres affald. De ser skraldebilen tømme genbrugsbeholderne hos villaerne ved siden af, og så vil de selvfølgelig gerne have, at den også kan tage deres sorterede affald med. Derfor vil vi blandt andet tage kontakt til de private affaldsindsamlere, og vi sætter gang i en række andre tiltag, som kan gøre det lettere for virksomheder at få afhentet sit sorterede affald, fortæller Frank Nørgaard, formand for Miljø- og Teknikudvalget i Randers Kommune.

Annonce

Kommunen: Lad os mødes

Det skal også være lettere at sortere affald og komme af med genbrugsmaterialer for foreninger, kirker, spejderhuse og lignende. De har indtil videre været betragtet som erhvervsdrivende, men da deres affald i mængde og type er beskedent og minder om det affald, almindelige husholdninger har, giver det ifølge Frank Nørgaard god mening at lade dem benytte de kommunale ordninger.

Som noget af det første vil Randers Kommune samle de virksomheder og private institutioner, der i dag efterspørger at komme med på den kommunale ordning.

- De har ambitioner om mere bæredygtighed og et ønske om at sortere deres affald. Derfor er det helt oplagt, at vi samler kræfterne og undersøger, om vi kan lave en aftale med en privat indsamler, der kan komme alle til gavn, forklarer chef for Stab og Bæredygtighed i Udvikling, Miljø og Teknik ved Randers Kommune, Sidsel Homann Jørgensen.

Annonce

Det kan give beskæftigelse

På udvalgsmødet blev der også givet grønt lys til at arbejde videre med et socioøkonomisk projekt, hvor borgere på kanten af arbejdsmarkedet kan være med til at indsamle pap og plastfolier for detailhandlen i midtbyen. Netop pap og folier fylder meget for forretningsdrivende, og det er rene emballagematerialer, der er gode at få sorteret fra til genanvendelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce