Annonce
Randers Onsdag

Bedre kvalitet i råvarerne og et evigt farvel til buffeten: Café Konrad har knækket coronakrisen

Indehaver af Café Konrad, Susanne Brøndum, brugte coronalukningen i foråret til at gentænke konceptet for sin café, som hun kalder en solstrålehistorie i en hårdt trængt branche. Foto: Frank Pedersen
Indehaver af Café Konrad, Susanne Brøndum, er overbevist om, at et øget fokus på kvalitet fremfor kvantitet er årsagen til, at hendes café er en solstrålehistorie i en ellers hårdt coronaramt branche.

Randers: - I det daglige tonser man jo bare derudaf. Det kører bare, man har travlt og mange gæster. Der er ikke tid til at stille spørgsmålstegn. Det er ren overlevelse og man når ikke at tænke over tingene, siger Susanne Brøndum, der er indehaver af Café Konrad, Storegade 9, som hun har drevet i 16 år.

- Den tid fik jeg, da det hele pludselig lukkede ned i foråret. Jeg fik mulighed for at tænke over, hvordan jeg kan udvikle og gentænke konceptet for caféen i forhold til, hvad mine gæster vil have, og hvad jeg gerne selv vil være stolt af ved min café, siger hun.

Da det atter blev muligt at genåbne Café Konrad, gik Susanne Brøndum i gang med at føre sine overvejelser ud i livet.

Annonce

- Før fokuserede vi på kvantitet, nu fokuserer vi på kvaliteten af de råvarer, vi bruger, siger hun.

Som eksempel på kvalitetsløftet i råvarerne i Café Konrads køkken, fortæller Susanne Brøndum, at billige rejer nu er erstattet af håndpillede rejer, ligesom den billige serranoskinke er erstattet af en dansk produceret Skagenskinke.

- Vi indkøber heller ikke længere færdigformede bøffer. Nu står vi selv og former bøffer af en bedre kvalitet oksekød til vores burgere, siger hun.

Selv om den øgede fokus på kvalitet har sat sit præg på priserne hos Café Konrad, har det ifølge Susanne Brøndum ikke afskrækket caféens kunder.

- Jeg har kun fået positive tilbagemeldinger fra vores gæster. De vil gerne betale lidt mere for mad, der er lavet af kvalitetsråvarer, siger hun.

- Så hvor mange andre caféer og spisesteder melder om hårde tider og stort fald i antal kunder, så går det faktisk rigtig godt for Café Konrad, vi er en solstrålehistorie, fortsætter hun med et stort smil.

Farvel til buffet og goddag til de unge

Som et resultat af coronasituationen er brunchbuffeten ikke længere på menukortet. Susanne Brøndum fortæller, at det er definitivt. Buffeten vender ikke tilbage, når coronaen på et tidspunkt slipper sit tag om samfundet.

- Nu og i fremtiden har vi kun personlig betjening ved bordene, hvor man bestiller det, man selv vil have. På den måde undgår vi også en del madspild, da der altid vil være noget, der ryger i skraldespanden fra en buffet, siger hun.

Susanne Brøndum fortæller, at med sit farvel til buffeten, har Café Konrad mistet en del kunder.

- Til gengæld har vi fået en masse andre kunder. Det er dels dem, der ikke gider gå ind et sted, hvor der er buffet, og dels de unge, for de unge gider ikke det med buffet, de synes, det er for kedeligt, siger hun og tilføjer, at samlet set har Café Konrad således ikke mistet kunder ved ikke længere at have buffet.

Annonce

Vil inspirere kollegaerne

Susanne Brøndum er ikke i tvivl om, at det er de nye tiltag, der betyder, at Café Konrad har knækket coronakrisen. Med en godt kørende Café Konrad som eksempel håber hun derfor, at caféen kan virke som inspiration for kollegaer i det randrusianske café- og restaurationsmiljø.

- Hvis vi alle hele tiden går med på at forære tingene væk med diverse tilbud og rabatter til aldersgrupper og foreninger, ender det med, at vi alle går konkurs, for det kan man ikke tjene penge på i længden, siger hun og fortsætter:

- Hvis vi i stedet for alle satser på, at god kvalitet koster, og ingen dumper priser, vil det betyde, at vi kan betale løn til de ansatte - for det er jo ikke gratis med arbejdskraft - og at vi som ejere også selv kan tjene en skilling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Nyt liv i grillen på Viborgvej: Musses Madhjørne sælger både friturestegte fritter og keto-burgere

Randers Onsdag

Populær børnetøjsforretning lukker i Randers: Nu vil ejeren satse alt på netbutikken

Randers Onsdag

Håndsrækning til detailhandlen og spisesteder fra lokale erhverv: Få 100 kroner i rabat når du køber et Randers City gavekort

Annonce