Annonce
Randers Onsdag

Boom i ansøgere til Erhvervsakademi Dania

Planen var at lande det første job som færdiguddannet, men nu vil Caroline Hvid læse videre på International Hospitality Management. Uddannelsen oplever lige nu et decideret boom i antal ansøgere. Foto: Dania
20 procent flere end sidste år vil læse videre til professionsbachelor på Erhvervsakademi Dania i Randers
Annonce

RANDERS: Sidste år forsøgte 95 ansøgere at få en af de 26 pladser på studiet i International Hospitality Management på Erhvervsakademi Dania i Randers. Allerede 1. juni havde studiet fået 64 ansøgninger, og det er 20 procent flere end samme tidspunkt sidste år. Studiet er en såkaldt professionsbachelor på 1,5 år på dansk og engelsk, som det er muligt at læse videre på som uddannet serviceøkonom eller markedsføringsøkonom.

En af de heldige ansøgere, der er har fået en plads, er 22-årige Caroline Hvid, der lige om lidt er færdig med den to-årige uddannelse til serviceøkonom. For hende var et nåleøje at komme ind på studiet. På grund af de mange ansøgere til få pladser skal man have et vist karakterniveau i flere fag, sende en motiveret ansøgning og til en optagelsessamtale, for at komme i betragtning til en plads.

- Jeg jublede så meget, da jeg fandt ud af, at jeg var kommet ind. Det vil helt klart hjælpe mig til at få mit drømmejob, når jeg er færdig om 1,5 år, smiler Caroline Hvid, der netop er flyttet til Randers for at bo tættere på studiet.

Annonce

Corona ændrer planer

De sidste to år har hun læst til serviceøkonom på erhvervsakademiet for at komme til at arbejde med rejser og turisme, som også er hendes speciale.

- Planen var at få et job ved et rejsebureau eller en visit-destination, men der er ikke nogen jobs at få lige nu på grund af corona-pandemien. Serviceøkonomuddannelsen åbner mange døre til mange brancher, men turisme er bare det rigtige for mig, siger Caroline Hvid.

Leder for uddannelsen i Hospitality Management, Paul Aspinall, forklarer, at der alle dage har været mange ansøgere til studiet, men at de i år oplever et ekstra boom.

- Det gør vi, fordi vi oplever en historisk situation med Corona-pandemien, hvis konsekvenser kan mærkes i mange erhvervsbrancher og de nyuddannedes chance for at få beskæftigelse. Danmark kom bedre end de fleste lande gennem den sidste finanskrise blandt andet på grund af mulighederne for videreuddannelse. Med udsigten til en genopbygning af hele turist- og rejsebranchen på bæredygtig vis giver det mening for mange at gennemføre professionsbacheloren, siger Paul Aspinall fra Erhvervsakademi Dania.

Annonce

Slutter med fysisk eksamen

For 22-årige Caroline Hvid mangler der nu kun den afsluttende eksamen som serviceøkonom mandag i næste uge. Herefter venter en velfortjent sommerferie, inden hun skal begynde igen. De sidste fire måneder har hun studeret online, ligesom alle andre studerende på de videregående uddannelser i Danmark. Den sidste eksamen skal dog ikke foregå online.

International Hospitality Management

Uddannelsen til International Hospitality Management sigter på at uddanne ledere ltil oplevelsesindustrien, til at stå i spidsen for et hotel eller udvikle turisme og oplevelsesindustrien til det næste niveau. med en kort videregående uddannelse har man adgang til  en overbygning: Top-up-bacheloruddannelsen i International Hospitality Management.

Med professionsbachelor-overbygningen vil man ofte få job som leder, driftsansvarlig eller anden stilling med stort ansvar i mange forskellige kroge af oplevelses og turisme-industrien samt andre brancher, da service og ledelse er universelt. Jobbene findes både  i Danmark og udlandet.

- Vi fik lov at vælge selv, og det er fedt. Jeg hader eksamen, men jeg hader online mere. Fysisk kan jeg aflæse kropssprog og bruge min mimik. Og så er det ved min yndlingsunderviser, Bettina, og det glæder jeg mig til, siger Caroline Hvid.

Optagelse på uddannelsen i International Hospitality Management kører ikke som en del af den koordinerede tilmelding, og derfor behandles ansøgninger om optagelse og optagelsessvar gives tidligere end 28. juli.

Caroline Hvid. Foto: Dania
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce