Annonce
Randers Onsdag

Brug ikke kørebriller med gult glas om natten

DriveSafe brilleglas fra ZEISS kan reducere ubehaget ved blændinger i trafikken.
Annonce

Randers: - Generes du af blænding fra modkørende trafik, trafiklys og genskin fra våde veje i mørket, er brugen af kørebriller med gult glas ikke den optimale løsning. Når du tager briller på med gult glas, vil du ofte føle, at kontrasterne bliver skarpere. Samtidigt filtrerer gult glas blåt lys fra, som er det, de fleste af os bliver generet af f.eks. fra LED billygter i mørke. Det gule glas dæmper dog også lysintensiteten generelt, og så forringes vores nattesyn. For selv om det gule glas fjerner ubehaget ved blændinger fra de modkørendes lygter, går det samtidig ud over dit perifere syn. Det betyder, at det bliver vanskeligere at registrere fx cyklister og fodgængere, som bevæger sig ind foran bilen fra siden. Man når simpelthen ikke at se dem, før de er inde i ens centrale synsfelt , siger lektor Amond Adsersen, lektor på Optikeruddannelsen i Randers.

Nyt Syn introducerede for tre år siden DriveSafe, et brilleglas fra ZEISS, som er optimeret til trafikkørsel. Glasset tager højde for de behov, der er ved kørsel i mørke og dårligt lys. "Et godt syn er vigtigt for både livskvaliteten og trafiksikkerheden. Og vi ved fra en undersøgelse gennemført af Wilke Markedsanalyse A/S, at 50% af alle danske billister generes af blændingen fra modkørende biler, siger Lars Fruensgaard Nyt Syn Randers.

Modsat gulbrillens absorptions-princip er DriveSafe-glasset designet til ikke blot at dæmpe lys fra modkørende. DriveSafe glasset fra ZEISS har en særlig funktion, der gør det lettere for øjet at udnytte det sparsomme lys ved at fokusere de enkelte lysstråler bedre på nethinden. Det betyder, at de fleste oplever et bedre nattesyn med bedre fokus og skarpere kontraster, samtidig med mindre ubehag ved blændinger fra modkørende.

Annonce

Brug DriveSafe hele dagen

Brug DriveSafe hele dagen

Briller med DriveSafe glas er ikke blot en kørebrille, det er en brille, som du kan bruge hele dagen. Det betyder, at du ikke behøver investere i en særlig kørebrille, men blot få DriveSafe glas integreret i dine næste hverdagsbriller.

- Vi har rigtig mange tilfredse kunder, der efter at have prøvet DriveSafe igen har fået mere mod på at køre i mørke. Og da brillen fås både med enkeltstyrke og glidende overgang, er der hjælp at hente for de fleste, slutter Lars Fruensgaard, Nyt Syn Randers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce