Annonce
Randers Onsdag

Butikschef er ny formand for Randers City Forening

Butikschef i Yousee, Frank Malmkvist Andersen, er ny formand Randers City Forening. Han gælder sig især over, at flere af de nye butikker i Randers midtby hurtigt bliver medlem af Randers City Forening. "Det gør de, fordi de godt kan se værdien og synergien i at være en del af fællesskabet i cityforeningen", siger han. Foto: Frank Pedersen
Butikschef for Yousee, Frank Malmkvist Andersen, er ny formand for Randers City Forening. I forhold til Randers midtbys særkende peger han på, at i midtbyen kan man få alt. - Vi har alle brancher i midtbyen. Desuden er der åbent alle 24 timer i døgnet i en by, for gader lukker jo ikke, siger han.
Annonce

Randers: Med et halvt års coronaforsinkelse har Randers City Forening holdt generalforsamling, hvor der blev valgt ny bestyrelse, som efterfølgende konstituerede sig med Frank Malmkvist Andersen - der er butikschef for Yousee Randers, Brødregade 11 - som ny formand for foreningen.

- Randers City Forening er en forening, der varetager medlemmernes interesser samt sikrer et sundt byliv for butikkerne og deres kunder, lyder Frank Malmkvist Andersens korte beskrivelse af den forening, han nu er blevet formand for.

- Den coronatid, vi nu har været i gennem et halvt år, har tydeligt vist os, at det ikke kun er for butikkerne, at cityforeningen skal sikre et sundt byliv, det gælder i lige så høj grad kunderne, fortsætter han.

Frank Malmkvist Andersen tilføjer, at Randers City Forening også gør et stort arbejde for at sætte Randers på landkortet både lokalt og nationalt. Som eksempel nævner han julebelysningen, som er til glæde for dem, der færdes i Randers centrum, men også er kendt i store dele af Danmark som noget af det, der gør det hyggeligt at være i Randers.

- Jeg synes, det er sindssyg skarpt set af foreningen og de ansatte på citykontoret at sætte det lokale i fokus og på samme tid sætte Randers på landkortet med julebelysningen, siger han.

Annonce

Mere synlig i bylivet

I forhold til formandsskiftet fremhæver Frank Malmkvist Andersen det fundament og den base, som den tidligere formand, Morten Skaarup fra Danske Bank, og citychef Mette Bræmer-Jensen har skabt for Randers City Forenings arbejde med at få sat skub i hjulene.


Jeg er godt nok tilflytter til byen, men jeg føler, at den udvikling af og de planer, der er for byen, vil jeg meget gerne være en del af og skubbe til.

Frank Malmkvist Andersen, bestyrelsesformand for Randers City Forening


- De to har stået for en rigtig god udvikling af foreningen, hvor de har været ekstremt skarpe på det, der foregår i forhold til samarbejdet med kommunen. Jeg har som ansat i en butik mere en aktie i at være et mere synligt ansigt i bylivet overfor foreningens medlemmer, lyder Frank Malmkvist Andersen bud på, hvordan det vil kunne mærkes at Randers City Forening har fået ny formand.

- Jeg har 15 års erfaring som ansat indenfor retail og har dermed en anden form for energi og drive end den tidligere formand, der er indenfor bankverdenen, fortsætter han og tilføjer, at han er sikker på, at han vil få et godt samarbejde med citychef Mette Bræmer-Jensen.

- Jeg føler, at vi er på samme plan. Hun vil byen, og det vil jeg også. Derfor har jeg ro i maven i forhold til at gå til hvervet som formand, siger Frank Malmkvist Andersen.

Bestyrelse i Randers City Forening

Efter generalforsamlingen består Randers City Forenings bestyrelse af:

Frank Malmkvist Andersen (yousee), formand.

Kasper Jeffris (Marcus), næstformand.

Jesper Stærmose (Arbejdernes Landsbank).

Johanne Ægidiussen (Bistroteket).

Per Toldbod (Føtex).

Nikolaj Michelsen (Streetfood, Fabric, Sushimania).

Annette Rasmussen (Liv & Stiil).

Han tilføjer, at han allerede forud for generalforsamlingen havde besluttet sig for at sige ja, hvis bestyrelsen pegede på ham som ny formand.

- Jeg er godt nok tilflytter til byen, men jeg føler, at den udvikling af byen og de planer, der er for byen, vil jeg meget gerne være en del af og skubbe til, siger han.

Annonce

Vil fortsætte de gode samarbejder

Frank Malmkvist Andersen bærer ikke deciderede mærkesager med ind i sin nye formandspost.

- Der er jo sat gang i det hele, så det er jo bare at støtte op og sørge for, at foreningen kører videre på samme måde som hidtil, siger han med et smil.

- I første omgang ser jeg det derfor som min opgave at sikre, at vi fortsætter det gode samarbejde med både Erhverv Randers og Randers Kommune. I forhold til kommunen skal vi i cityforeningen holde fast i, at de 12 millioner kroner, der er de næste tre år er sat af til Midtby Strategien, bliver brugt fornuftigt til udvikling af midtbyen, fortsætter han.

Et yderligere område, hvor Frank Malmkvist Andersen vil fortsætte et godt samarbejde, er i forhold til Visit Aarhus, som Visit Randers blev en del af i 2019.

- Der var lidt uro, da beslutningen blev taget, men det har været en glidende overgang, og jeg synes allerede nu, at med de ting, der er kommet i gang, så fungerer vores samarbejde virkelig godt, siger han.

Annonce

Værdi og synergi i fællesskabet

Som formand for Randers City Forening fremhæver Frank Malmkvist Andersen det at finde fodfæste i forhold til corona og covid-19, som den største udfordring, som foreningen og dens medlemmer står i netop nu.

- Vores medlemmer er jo i mange forskellige brancher, og lige nu er det restaurationsbranchen, der er særligt hårdt ramt, så det er et sted, hvor vi som forening skal se på, hvad vi kan gøre, siger han.

- Men ser vi på det generelle byliv, er der flere butikker, der åbner nu, og det er jo sundt. Samtidig vil jeg gerne fremhæve den støtte, der er fra lokalbefolkningen og kunderne til butikkerne her under coronaen. Det har meget stor betydning for vores medlemmer, fortsætter han.

Det er frivilligt, om en butik, forretning, restauration eller café vil være medlem af Randers City Forening. Så selv om der er fremgang i antallet af medlemmer, erkender Frank Malmkvist Andersen, at det aldrig vil lykkes at få alle butikker og forretninger med i foreningen.

- Men det er klart, at jo flere der står sammen som medlemmer, desto nemmere er det for cityforeningen at udføre sit arbejde. Derfor ser jeg selvfølgelig gerne, at så mange som muligt melder sig ind og jeg synes, vi er kommet rigtig langt med hensyn til at få nye medlemmer, siger Frank Malmkvist Andersen, der især gælder sig over, at flere af de nye butikker hurtigt bliver medlem af Randers City Forening.

- Det gør de fordi de godt kan se værdien og synergien i at være en del af fællesskabet i cityforeningen, lyder forklaringen fra den nye formand.

Annonce

Bymidten lukker aldrig

Når det kommer til, hvad der er Randers midtbys særkende, peger Frank Malmkvist Andersen på, at i midtbyen kan man få alt.

- Vi har alle brancher i midtbyen. Desuden er der åbent alle 24 timer i døgnet i en by, for gader lukker jo ikke, så selv om man kommer uden for butikkernes åbningstider, kan man alligevel få gode oplevelser i gaderne og det bliver særligt tydeligt, når julebelysningen bliver tændt om ikke så længe, siger han.

I forhold til udvikling af midtbyen har Frank Malmkvist Andersen et håb om, at den seneste tids tendens med flere kunder i byens gader vil fortsætte.

- Desuden håber jeg, at der med Midtby Strategien vil blive skabt et endnu bedre midtbyliv i form af eksempelvis beplantninger og renoveringer, siger han.

Et af Midtby Strategiens punkter til udvikling af bymidten er en koncentration af butikslivet på et mindre område i de centrale gader. Dette bakker Frank Malmkvist Andersen til fulde op om.

- Jeg synes, det er den helt rigtige vej at gå, da det vil være med til at sikre, at der sker noget i midtbyen. Og så snart der sker noget nyt, er det med til at trække folk ind i byen og det skaber liv, siger han.

Det med at trække folk ind i midtbyens gader er ikke kun noget, Frank Malmkvist Andersen taler om. Han benytter nemlig i vid udstrækning selv midtbyens butikker, forretninger og restaurationer.

- Selvfølgelig handler jeg også på nettet af og til, men jeg begrænser det helt bevidst til et minimum. Jeg er den type, der gerne vil ud i butikkerne for at mærke stemningen og have tingene i hænderne ind, jeg køber dem, siger han.

- Derudover kan min kæreste, og jeg godt lide at gå ud og spise eller bare gå en tur gennem byen, også selv om det er uden for butikkernes åbningstid, fortsætter han.

Et af Frank Malmkvist Andersens favoritsteder i midtbyen er Rådhustorvet.

- Jeg kan godt lide den energi, der er på Rådhustorvet. Næsten uanset hvornår på døgnet, man kommer på Rådhustorvet, kan det mærkes, hvordan det summer af liv blandt dem, der bruger pladsen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Årets Randersborger er denne gang et par der har gjort corona-tiden lidt mindre trist for børn og unge i hele landet

Randers Onsdag

Kim Larsen fejres i Pakhuset

Annonce