Annonce
Randers Onsdag

Byens ældste isenkræmmer i nye lokaler

Flemming Bødker i sin nye butik. Flytningen fra Kirkegade og indretningen af de nye lokaler i Torvegade har kostet mange, mange arbejdstimer, men isenkræmmeren er til gengæld tilfreds med resultatet. Foto: Annelene Petersen
C&C Isenkram er - stort set - på plads i forretningens nye lokaler Torvegade.
Annonce

Randers: Byens ældste isenkramforretning, C&C Isenkram, der næste år fylder 110 år, og som dermed også er en af byens ældste butikker, har i al stilfærdighed slået dørene op til sine nye lokaler. Isenkræmmer Flemming Bødker og hans medarbejdere er - via en mellemstation - rykket fra Kirkegade 2 og rundt om hjørnet op i de lokaler i Torvegade, der indtil for fire år siden indeholdt Modecentret.

- Og vi er blevet fantastisk godt modtaget. Vi har fået en flot, flot modtagelse, fastslår Flemming Bødker.

Han er en lille smule ærgerlig over, at åbningen ikke kunne markeres.

- Men vi kunne jo ikke forsvare at begynde med åbningstilbud og alt muligt, så folk stod tæt i kø udenfor butikken. Så vi må vente med en markering, til Mette Frederiksen giver os lov til at opføre os lidt tosset igen, siger Flemming Bødker med et smil.

Annonce

En verden til forskel

Selv om butikken kun er flyttet nogle få meter, er der en verden til forskel på placeringen i Kirkegade 2 og til Torvegade 16.

- Vi har fået en lang bedre facade og langt bedre mulighed for at præsentere en ordentlig udstilling, siger Flemming Bødker og henviser til, at vinduerne til den tidligere butik på hjørnet af Middelgade og Torvegade er langt mindre. Idet den pågældende bygning er erklæret bevaringsværdig, var der heller ikke mulighed for at ændre på vinduerne.

I kælderlokalerne under butikken i Torvegade skal der indrettes lagerrum, men det har forretningen ikke nået endnu. I kælderen er der også frokoststue, kontor m. v. Foto: Annelene Petersen 

Udover en bedre udstilling ud mod Torvegade har C&C Isenkram med flytningen også fået markant mere plads. Omkring 200 kvadratmeter mere end de 550 kvm på den tidligere adresse.

Hele corona-situationen kom på tværs af flytteplanerne. Da hele Danmark nærmest lukkede ned, måtte også isenkræmmeren lukke sin butik.  Og i stedet for at holde lukket i et par uger omkring påske med henblik på flytning, blev det til en lukke-periode på et par måneder. Det var heller ikke muligt, som det ellers var planlagt, at flytte varelager fra den gamle butik til den nye. I stedet måtte det omkring en mellemstation.

Flemming Bødker

Flemming Bødker, 54 år. Gift med Marianne Christensen, har to voksne børn fra et tidligere forhold.

Udlært isenkræmmer i C&C Isenkram i 1982, derefter gennem tre år ansat i Harrods i London, senere i Salling i Aalborg og derpå butiksbestyrer i en Kop&Kande-butik i Aalborg.

Vendte hjem til C&C Isenkram i 1998 og overtog forretningen efter sin far i 1999. 

- Så det er ikke gået helt som planlagt, erkender Flemming Bødker.

Han og hans medarbejdere er der da heller ikke helt på plads endnu. Ganske vist ser alt fint og flot ud i butikken ud mod Torvegade, men i kælderen, hvor lageret skal indrettes, er der endnu en del at gøre.

- Vi kommer nok hen på efteråret, før vi er helt færdige, siger Flemming Bødker.

I det hele taget har det været en travl periode med arbejdsuger på op til 80-90 timer for Flemming Bødker og hans hustru, Marianne Christensen.

- Det er ikke et arbejde. Det er en livsstil, konstaterer han med en måske slidt floskel, der ikke desto mindre siger, hvad det handler om.

Annonce

Byens ældste isenkræmmer

Signe og Chr. Christensen  åbnede 4. april 1911 Chr. Christensens Udstyrsforretning i Kirkegade 4, og parret drev den helt frem til 1959, da deres søn, Aage, overtog. I mellemtiden var forretningen flyttet over gaden til Middelgade.  Her blev Peer Bødker ansat som bydreng i 1953, og senere kom han i isenkræmmerlære i butikken.  Han endte med at overtage butikken i 1981, efter at han havde drevet den i kompagniskab med Aage Christensen gennem nogle år. I 1999 overlod han butikken til sin søn, Flemming Bødker.

Undervejs var Peer Bødker med til at etablere isenkramkæden Imerco, som C&C i nogle år var en del af. Senere kom butikken ind i kæden Kop&Kande, men i dag er den helt selvstændig.

- Jeg er som den frie købmand. Vi har ikke nogen lang beslutningsproces. Her kan vi hurtigt ændre kursen, er Flemming Bødkers erfaring.

- Det er ikke et arbejde. Det er en livsstil, siger Flemming Bødker om at drive isenkrambutik med tilhørende webshop. Foto: Annelene Petersen

Liv i midtbyen

  • Under overskriften "Liv i midtbyen" skildrer Randers Onsdag i en serie af artikler en række personer blandt de mange, der gør en indsats for at skabe og sikre netop liv i midtbyen.
  • Det drejer sig om folk fra butikslivet og restaurationsbranchen - folk, som selv færdes i midtbyen hver eneste dag, og som selv er en del af midtbyens puls.
  • I artiklerne præsenterer vi de pågældende personer såvel professionelt som privat, ligesom vi præsenterer den forretning, de driver.
  • Vi vil gerne høre, hvad de gør sig af tanker om midtbyen i Randers, hvilke ideer har de om at fremme midtbyen i forbrugernes, kundernes, bevidsthed.
Annonce

12 medarbejdere

C&C Isenkram har til daglig 12 medarbejdere og i forbindelse med julehandelen op til det dobbelte antal. Den ene halvdel er beskæftiget i butikken i Torvegade, mens den anden halvdel varetager salget i webbutikken, der har til huse i Middelgade.

- Nogle vil gerne arbejde direkte med kunderne, mens andre hellere vil være lidt i baggrunden. Og sådan er folk jo forskellige. Men vi er isenkræmmere alle sammen, betoner Flemming Bødker, der er meget bevidst om, at kombinationen af at have en fysisk butik samtidig med, at man driver en webshop, giver hele forretningen et stærkere fundament. C&C Isenkrams webshop har efterhånden 12 år på bagen.

Annonce

Randers-dreng

Flemming Bødker betragter sig selv som Randers-dreng. Er født og opvokset i byen, har været ude at se sig omkring, men er vendt hjem igen.

- Randers er en fantastisk by, synes han.

Bødker fortæller, at en fremtidsforsker har forudsagt, at der om nogle år vil være seks-syv købstæder tilbage i Jylland.

- Og en af dem er Randers, påpeger han.

Han nævner både Gudenå og Randers' gamle midtby, men fremhæver også, at man bør se Randers om en helhed og ikke som to dele - midtby og storcenter.

- Tilsammen har vi så meget at byde på, erklærer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Køkkenaffald bliver til nye stole

Randers Onsdag

Mere end 100 år med RAFI

Randers Onsdag

Det meste handler om vin

Annonce