Annonce
Randers Onsdag

Byens børn pynter op til påske i Randers midtby

Randers City Forening har fået hjælp af mere end 1000 børn fra skoler og institutioner i Randers, der har kreeret påskepynt til træer og buske på midtbyens pladser og torve. I mandags blev pynten hængt op. Foto: Pernille Lyager
Randers City Forening har inviteret byens skoler og institutioner til at lave påskepynt og hænge det op i træer og buske flere steder i midtbyen.

Randers: Udover jul er påsken den højtid, hvor der er størst tradition for at pynte op. Og ligesom Randers City Forening hvert år står for juleudsmykning af midtbyen, vil foreningen også gerne markere påsken i bybilledet.

Derfor har Randers City Forening inviteret Randers’ skoler og institutioner til at lave påskepynt til de 40 midlertidige træer og buske på byens pladser og torve - Rådhustorvet, Slotspladsen, Houmeden, Kirketovet, Apotekertorvet og Dytmærsken - som firmaet Anlægsgartner Torben Jensen har stillet til rådighed påsken over.

- Udsmykning gør noget for vores oplevelser og dem vil vi også gerne skabe i Randers City i hele påsken, siger Pernille Lyager, marketingkoordinator i Randers City Forening.

I alt har over 1000 børn haft frie hænder til at fremstille pynt under den bredt favnende overskrift: Påske og forår.

- Det er blevet til mange forskellige fortolkninger af påskepynt som eksempelvis pustede og malede æg, pynt klippet i karton og lamineret eller udført i krympeplast, siger Pernille Lyager.

- Det bliver fantastik flot, når det bliver hængt op, fastslår hun med et smil.

Hvis man bliver inspireret og får lyst til selv at hænge noget op i buskene og træerne, er man ifølge Pernille Lyager meget velkommen til selv at hænge påskepynt i træerne på Østervold.

- Alle der har lyst kan være med, så længe det er pynt, der forbindes med påske og forår og at det er lavet i et materiale, der kan holde til at hænge ude i vind og vejr, siger hun.

Randers City Forening vil også i år sørge for at pladser, gader og stræder i Randers midtby er udsmykket med påskeliljer på spid samt forårsblomster, der titter frem i byens kummer og krukker.

Fakta

Over 1000 børn i Randers har lavet påskepynt til træer og buske på Østervold. Følgende skoler og institutioner deltager:

Tøjhushavens Børnehus, Børnehuset Bækkestien, Børnehuset Rismøllen, Børnehuset Himmeldalen, Børnehaven Tryllefløjten, Børnehaven Dragonvej, Vorup Børne- og Ungdomshus, Børnehuset Viborgvej, Midgaard Børnehus, Fussingø Naturbørnehave/Naturbussen, Fussingø-Egnens Friskole 0.-4. årgang, Huset Nyvang, Børnehuset Nyvang, Børnehuset Gudenådalen, Rismølleskolen 3. årgang, Viborgvejens Børnehave, Børnehuset Mariendalen, Børnehuset Himmelblå, Søndermarkskolen 0. årgang, Vorup Vuggestue, Børnehuset Hørhaven, Kristrup Børnehus, Kristrup Vuggestue, Børnehuset Jennumparken samt Børnehuset Æblehaven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce