Annonce
Randers Onsdag

Byens bandagist lukker efter 39 år

Brita Brogaard Nielsen lukker sin forretning efter 39 år som Byens Bandagist. Foto: Morten Lund

Brita Brogaard Nielsen nærmer sig de 80 og vil gerne have tid til andet end at drive forretning.

Annonce

RANDERS: Brita Brogaard Nielsen har drevet sin forretning Byens Bandagist i Randers siden 1980, men i starten af marts er det endegyldigt forbi: Hun lukker og slukker i sin butik i Rosengade.

- Med et vist vemod. Men det bliver først og fremmest en lettelse, siger hun.

For tre år siden fortalte Brita Nielsen til Amtsavisen, at hun ville blive i sin forretning, så længe det var sjovt. Og det er egentlig ikke, fordi butikken ikke er sjov længere, at hun nu drejer nøglen.

- Men det gik op for mig, at jeg snart fylder 80 år - og jeg vil også nå andet her i livet end at drive butikken. Jeg vil gerne have mere tid til både hus og have, ligesom jeg gerne vil gøre mere ud af min interesse for kunst - både besøge flere udstillinger og bruge mere tid på selv at male. Og så vil jeg bruge mere tid på børn og børnebørn. Pludselig fik jeg det sådan, at når jeg tog på arbejde om lørdagen, pinte det mig, at jeg allerede havde brugt en del af weekenden.

Brita Nielsen startede Byens Bandagist sammen med sin mand for 39 år siden.

- Og da han døde, lå det i kortene, at så var jeg nødt til at stoppe. Men jeg har været vant til at kæmpe for butikken, så jeg gav overhovedet ikke op.

Og selv om tiden nu er moden til at sige stop, er Brita Nielsen ikke i tvivl om, at hun vil komme til at savne sine kunder.

Jeg har 18 store mapper fyldt med fodaftryk fra kunder. Det arkiv tager jeg med hjem, og hvis nogen har brug for at komme i kontakt med mig, vil jeg stadig være at træffe enkelte dage

Brita Brogaard Nielsen, Byens Bandagist
"Jeg kommer til at savne mine kunder, men jeg fylder snart 80 år - og jeg vil også nå andet her i livet," siger Brita Brogaard Nielsen. der i starten af marts lukker Byens Bandagist i Rosengade. Foto: Morten Lund
Annonce

Kender sine kunder

En mand, der netop kommer ind af døren, har brug for gode råd til sine indlæg i skoen. Og Brita Nielsen ved med det samme, hvad det handler om, og hvem kunden er.

- Jeg har 18 store mapper fyldt med fodaftryk fra kunder. Det arkiv tager jeg med hjem, og hvis nogen har brug for at komme i kontakt med mig, vil jeg stadig være at træffe enkelte dage, siger hun.

Lejemålet i Rosengade er dog opsagt, og Brita Nielsens datter, der driver en tilsvarende bandagist-forretning i Herning, overtager hendes restlager.

- Begge min børn har forretninger tilsvarende min. Og de er opsat på at starte deres egen filial op i Randers, når jeg nu lukker.

En måneds tid endnu er butikken dog stadig fyldt med bløde, brede og støttende sko med plads til indlæg, med kompressionsstrømper og brystproteser. Og meget mere.

Annonce

Alle aldersklasser

- Mine kunder er i alle aldre, fortæller Brita Nielsen.

- Heldigvis er forældre i dag mere opmærksomme på deres børns fødder - de venter ikke på, at skolelægen foreslår et indlæg eller en støtte til foden. Ligesom jeg får mange henvisninger fra hospitalet.

Brystproteserne fylder stadig det meste af den halvtomme overetage. Og der er kunder til produktet.

- Jeg har brystproteser i alle størrelser. Og med tilhørende BH'er kan både højre og venstre side fyldes ud.

Desuden sælger Brita Nielsen en del udstyr til forskellige sportsfolk.

- Jeg er leveringsdygtig i skinner og støtte, der afhjælper for eksempel meniskskader og forstuvninger. Hatte og tørklæder til kemo-patienter, støttestrømper til flyrejsen. Og mere almindeligt varmt undertøj. Med mere, fortæller hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce