Annonce
Randers Onsdag

Citychef efterlyser: Hvor er du, min juletræsmand?

Det er her på Rådhustorvet bag citychef Mette Bræmer-Jensen, at byens store juletræ plejer at stå. En dag hvor det øs-regnede i november sidste år, talte hun med en mand, der har en juletræsplantage i nærheden af Randers. "Han ville gerne donere årets juletræ på Rådhustorvet og jeg fik en lap med hans telefonnummer, som jeg stak i lommen på min drivvåde flyverdragt. Nu er lappen væk - min teori er, den blev opløst i den våde lomme - så jeg efterlyser min juletræsmand. Måske kan avisens læsere hjælpe mig med at komme i kontakt med manden", siger Mette Bræmer-Jensen.  Foto: Frank Pedersen
Sidste år i november mødte Randers City Forenings citychef, Mette Bræmer-Jensen, en mand, der har en juletræsplantage, og som gerne vil sponsorere byens torve-juletræer i år. Hun fik mandens telefonnummer på en lap, men lappen er blevet væk, så hun beder læserne om hjælp til at skabe kontakt til ”sin” juletræsmand.
Annonce

Randers: Udenfor har varmen stadig et solidt greb om Randers. I midtbyen er korte ærmer og korte bukser/korte nederdele samt sandaler således mere reglen end undtagelsen for dem, der passerer forbi Randers City Forenings kontor i Brødregade.

Men indenfor er citychef Mette Bræmer-Jensens tanker allerede begyndt at kredse om julebelysning, gran og nisser.

For selv om julen kan synes langt væk, når termometret viser til den gode side af 25 grader, er der kun lidt over tre måneder til, at det store juletræ på Rådhustorvet samt byens julebelysning tændes for at sprede lys og hygge i den - på det tidspunkt - så mørke og kolde tid.


Nu står jeg og har et stort problem, for jeg vil så gerne i kontakt med manden med juletræerne, da vi nu er i fuld gang med at planlægge årets jul i midtbyen og jeg vil så gerne have, at vi i år får et smukt juletræ på Rådhustorvet.

Mette Bræmer-Jensen, citychef i Randers City Forening


I den forbindelse er der især et punkt, der truer med at give citychefen grå hår i hovedet: Byens store juletræ.

Og det i en sådan grad, at Mette Bræmer-Jensen nu beder randrusianerne om hjælp.

- Vi I ikke nok hjælpe mig med at finde juletræsmanden, min juletræsmand, lyder bønnen og efterlysningen fra citychefen til avisens læsere.

Annonce

Opløst i en våd flyverdragt

Historien bag Mette Bræmer-Jensens efterlysning tager udgangspunkt i den dag i november sidste år, hvor hun sammen med Randers City Forenings eventkoordinatoer, Anne Mette Dych Olsen, gik rundt og ordnede den sidste udendørs juleudsmykning i midtbyen, så alt kunne være klart til, julebelysningen skulle tændes dagen efter.

- Det øs-regnede den dag og selv om, jeg havde iført mig min fornuftige city-flyverdragt, var den efterhånden blevet fuldstændig gennemvåd. Vi frøs, så Anne Mette og jeg besluttede os for at søge ly i det, der dengang var Visit Randers’ lokaler på Rådhustorvet, for at få en kop kaffe og varmen, fortæller hun og fortsætter:

- Der mødte vi en mand, som sagde, at han syntes, at årets juletræ da så rædderligt ud, og at han undrede sig over, at cityforeningen ikke havde ringet til ham, da han kunne levere et meget flottere træ.

Det viste sig nemlig, at manden har en juletræsplantage i nærheden af Randers og derfor havde noget at have sin påstand i.

- Jeg fortalte, at det faktisk er svært at skaffe juletræerne til byens torve, og at vi havde været nødt til at hente dem langvejs fra, fordi udover at træerne skal være 14 meter høje og pænt runde, er der en del krav de skal leve op til, for at vi kan bruge dem.

- Manden sagde, at de krav kunne han sagtens opfylde, og han tilbød endda at sponsorere næste års træer - altså dem vi skal bruge i år. Det blev vi selvfølgelig rigtig glade for, da vi naturligvis hellere vil have, at byens juletræer kommer fra nærområdet end det sted nede sydpå, hvor vi plejer at hente dem, fortæller Mette Bræmer-Jensen, der fik en lap med mandens telefonnummer, som hun stak i lommen på sin stadig våde flyverdragt.

Mette Bræmer-Jensen fortæller, at næste gang hun tænkte på manden, der vil donere byens juletræer, var under cityforeningens jule-evaluering i januar, men da hun ville finde lappen med telefonnummeret frem, er den væk.

- Hvor den er blevet af ved jeg ikke, men min teori er, at den simpelthen er gået i opløsning i den drivvåde lomme i flyverdragten. Væk er den i hvert fald, siger Mette Bræmer-Jensen.

- Og nu står jeg og har et stort problem, for jeg vil så gerne i kontakt med manden med juletræerne, da vi nu er i fuld gang med at planlægge årets jul i midtbyen og jeg vil så gerne have, at vi i år får et smukt juletræ på Rådhustorvet, fortsætter hun.

Annonce

Signalement af juletræsmanden

Mette Bræmer-Jensen fortæller, at hun tror, manden hedder noget med M, men hun er ikke sikker på det.

På citykontoret har man derfor prøvet at google juleplantager i nærheden af Randers, men uden at finde en, der ligner den mand, Mette Bræmer-Jensen og Anne Mette Dych Olsen talte med

- Det eneste jeg ved er, at han var en meget rar mand, og at han har en juletræsplantage - eller også er det hans familie, der har plantagen, siger hun.

Udover at der er tale om en mand, giver Mette Bræmer-Jensen følgende signalement af ”sin” juletræsmand:

Aldersmæssigt er han cirka midt i 30’erne.

Han er cirka 180 centimeter høj, lys i huden og normal af bygning.

Han bar ikke briller.

Ved mødet den regnvejrsdag i november i Visit Randers’ lokaler lidt over middagstid, havde manden en mørk hue på og var klædt i arbejdstøj/outdoortøj a la Fjällräven.

- Hvis der er nogen, der kender min juletræsmand - eller han selv læser dette - må de meget gerne henvende sig til Randers City Forenings kontor, siger Mette Bræmer-Jensen, der kan kontaktes på telefonnummer 53848400.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce