Annonce
Randers Onsdag

Corona holder Team Rynkeby i Danmark

Der er tradition for, at Team Rynkeby feltet kører til Paris. Således også sidste år, hvor det dog ikke var den franske hovedstad, men i stedet det Paris, som ligger lidt uden for Lemvig, der blev målet for de gule ryttere. Også i år køres løbet inden for Danmarks grænser. Foto: Mikkel Tholstrup Dahlqvist, Dahlqvist Kommunikation
Team Rynkebys traditionelle cykeltur til Paris er i 2021 ændret til en rute inden for Danmarks grænser på grund af coronaen. Formålet er der dog ikke ændret på, idet der stadig samles ind til børn med kritiske kræft- og lungesygdomme.

På grund af coronapandemien var Team Rynkeby sidste år nødt til at udskifte den traditionelle cykeltur til Paris med en rute rundt i Danmark.

Da corona stadig gør sig gældende, er det blevet besluttet, at årets 20-års jubilæumsudgave af Team Rynkeby også køres i Danmark i uge 28. Det sker på en endnu ikke helt fastlagt rute fra Sjælland over Fyn og op gennem Østjylland til Aarhus.

Har indsamlet 489,7 millioner kroner

Team Rynkeby er et europæisk velgørenhedscykelhold, som hvert år cykler til Paris for at samle penge ind til børn med kritiske sygdomme og deres familier.

Team Rynkeby blev stiftet i 2002, da 11 motionscykelryttere med tilknytning til den danske juiceproducent Rynkeby Foods A/S besluttede sig for at cykle til Paris for at se afslutningen på Tour de France. Gennem årene er deltagertallet vokset støt, og sidste år var feltet på 2150 cyklister fordelt på 57 hold.

Ud over at træne sig op til at kunne cykle de godt 1200 kilometer til Paris, forpligter deltagerne sig også til at gøre en indsats for at rejse penge til børn med kritisk sygdom ved forskellige typer arrangementer og events.

I årenes løb har Team Rynkeby på denne måde indsamlet i alt 489,7 millioner kroner. I 2020 alene blev det til 65,5 millioner kroner, som blev doneret til organisationer, der hjælper børn med kritiske sygdomme. Heraf gik de 20 millioner kroner til Børnecancerfonden og Børnelungefonden i Danmark.

Du kan læse mere om Team Rynkeby på hjemmesiden team-rynkeby.dk, hvor du også kan se, hvordan du selv kan blive en del af Team Rynkeby-feltet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Tegn på at du kan have rotter

Annonce