Annonce
Randers Onsdag

Corona: Klippehuset åbner endnu en salon

Frisør Janni Hastrup, Klippehuset, Helsted, åbner nu ny salon i Sjællandsgade 22, Randers. Privatfoto
Der er ikke plads til kunder og personale i Janni Hastrups salon i Helsted, når alle corona-restriktioner skal overholdes. Derfor åbner hun nu ny salon i Sjællandsgade.
Annonce

Randers: - Det har simpelthen været et puslespil at få det hele til at gå op.

Det siger frisør Janni Hastrup, indehaver af frisørsalonen Klippehuset på Hobrovej 181 i Helsted, om sin hverdag efter coronaens indtog i Danmark.

Med de øgede krav om afstand mellem mennesker bliver der simpelthen for trangt i de hidtidige lokaler på Hobrovej, og derfor udvider Janni Hastrup nu med en filial, der er placeret i Sjællandsgade 22, Randers, i lokaler, hvor der tidligere har været købmandsforretning.

- Købmand Mortensen, fortæller Janni Hastrup.

Senere har lokalerne været anvendt som solcenter.

Klippehuset i Sjællandsgade 12 er på 122 kvadratmeter, hvoraf selve salonen er på 85 kvadratmeter. Ejendommen tilhører Randers Boligforening af 1940, der netop har istandsat lokalerne.

Janni Hastrup har i Helsted en medarbejderstab på ti.

- Og når der også skal være plads til kunderne, så bliver der altså tæt herinde, siger Janni Hastrup om hverdagen i salonen.

Da coronaen ramte Danmark, fulgte Janni Hastrup myndighedernes anvisninger og lukkede salonen i næsten fem uger. Efterfølgende har hun haft fjernet stole fra salonen, haft skærme mellem stolene, sørget for afspritning og udstyret medarbejderne med visirer. Samtidig har hun forsøgt at lægge vagtplaner, så der var så få på arbejde ad gangen som muligt.

Janni Hastrup begyndte som selvstændig frisør hjemme i "privaten" for 21 år siden, efter at hun i flere år havde været ansat som frisør inde i byen. Hurtigt fik hun behov for at ansætte en frisør, og for 16 år siden rykkede hun forretningen til adressen på Hobrovej.

Fem af salonens frisører, herunder Janni Hastrup selv, vil komme til at arbejde i Sjællandsgade, men man vil også fortsat møde indehaveren i salonen på Hobrovej.

For at få enderne til at nå sammen, har Janni Hastrup valgt at holde salonen i Sjællandsgade lukket om lørdagen, mens den på alle andre dage har åbent som salonen i Helsted.

- Tanken er jo også, at de to saloner skal hjælpe hinanden. Hvis en kunde ønsker en bestemt tid, som vi ikke kan imødekomme i den ene salon, kan vi måske i den anden, tilføjer Janni Hastrup.

I forvejen har Janni Hastrup mange kunder inde fra Randers by.

- Det er lidt med frisører ligesom med læger og tandlæger. Her holder man gerne fast i den samme, smiler Janni Hastrup, der blandt kunderne har flere, der har fulgt hende siden læretiden.

Den nye salon er åben fra tirsdag  22. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Årets Randersborger er denne gang et par der har gjort corona-tiden lidt mindre trist for børn og unge i hele landet

Randers Onsdag

Kim Larsen fejres i Pakhuset

Annonce