Annonce
Randers Onsdag

Corona minder kunderne om de lokale butikker

Anette Rasmussen er indehaver af Liv og Stiil i Houmeden og nyvalgt medlem af bestyrelsen for Randers Cityforening. Foto: Annelene Petersen
Randers er bedre end sit rygte, synes Anette Rasmussen, der er nyvalgt medlem af bestyrelsen for Randers City Forening.
Annonce

Randers: - Corona-perioden har været positiv i den forstand, at den har mindet folk om, hvor vigtigt det er at støtte op om de lokale butikker.

Det er i det mindste opfattelsen hos Anette Rasmussen, der ejer og driver butikken ”Liv og Stiil” i Houmeden i Randers. Hun har gennem de seneste måneder oplevet den største fremgang i butikken, som hun nogensinde har set.

- Jeg har godt nok også webshoppen, men det er den fysiske butik, jeg brænder for, fortæller Anette Rasmussen.

Anette Rasmussen er tidligere indehaver af Botex, der i Middelgade blandt andet forhandlede forskelligt boligudstyr. Det sortiment har hun til en vis grad holdt fast i. Foto: Annelene Petersen

Hun har nemlig prøvet andet. Hun overtog i 2004 efter en årrække i sportsbranchen den gamle Donsig-butik i Middelgade. Det var en butik, der har eksisteret siden omkring 1946, og som forhandlede ting til boligindretning og interiør-ting med puder, dyner, sengelinned og håndklæder og meget mere.

- Min plan var egentlig, at jeg ville have tøj dernede, men den tidligere ejer ville ikke sælge, medmindre køberne ville føre forretningen videre, for der var ikke tilsvarende i byen.

Annonce

En ny rejse

- Det blev en ny rejse for mig, for jeg kom fra sportsverdenen og havde været i sportsbranchen i mange år. Så førte vi butikken videre, lavede om og renoverede butikken, fik lidt mere brugskunst og mere bolig og interiør, men stadig med puder og dyner og så videre, fortsætter Anette Rasmussen.

Efter fem-seks år åbnede Anette Rasmussen, mens hun stadig drev butikken i Middelgade, den første Pilgrim-smykkebutik i Randers. Derefter en Pilgrim i Aalborg, en i Randers Storcenter og en i Herning Centret, hvor hun også åbnede en bolig- og interiørforretning.

Liv i midtbyen

  • Under overskriften "Liv i midtbyen" skildrer Randers Onsdag i en serie af artikler en række personer blandt de mange, der gør en indsats for at skabe og sikre netop liv i midtbyen.
  • Det drejer sig om folk fra butikslivet og restaurationsbranchen - folk, som selv færdes i midtbyen hver eneste dag, og som selv er en del af midtbyens puls.
  • I artiklerne præsenterer vi de pågældende personer såvel professionelt som privat, ligesom vi præsenterer den forretning, de driver.
  • Vi vil gerne høre, hvad de gør sig af tanker om midtbyen i Randers, hvilke ideer har de om at fremme midtbyen i forbrugernes, kundernes, bevidsthed.

- Det skete indenfor et par år, at jeg åbnede det hele. Men jeg fandt også ud af, at jeg skal ikke have seks butikker. Det der med at lede 16 ansatte og at have butikker over det hele, det var ikke mig. Og der kom jo også en krise, så det var med at få det skudt af. Så jeg solgte, og så kunne jeg koncentrere mig om den ene butik her i byen, forklarer Anette Rasmussen.

Annonce

Livet op til overvejelse

I stedet udvidede hun den eksisterende butik i Middelgade og inddrog blandt andet to af de gamle biografsale i ejendommen til butiksformål, så butikken voksede fra 150 til 350 kvadratmeter, hvilket også gav mulighed for yderligere at udvide sortimentet og begynde at tage lidt tøj ind i butikken.

- Men for tre år siden skete der det, at jeg mistede min mor. Og så er det, man begynder at overveje tingene. Er det det værd at arbejde 60-80 timer om ugen? Så åbnede der sig muligheden for, at jeg kunne flytte her op i Houmeden.

For Anette Rasmussen ligger hovedvægten på tøj og accessories i butikken Liv og Stiil.  Foto: Annelene Petersen

- Og det er simpelthen den bedste beslutning, jeg har taget. Det har været en fantastisk tid, men tiderne har også ændret sig, der er kommet onlinehandel og storcentre, så det er anderledes i dag, end det har været, mener Anette Rasmussen.

I Middelgade oplevede hun, hvordan butikkerne omkring hende lukkede, og hun kunne mærke, at der kom færre og færre mennesker forbi. Anderledes livligt er der i Houmeden, hvilket også har betydet, af Anette Rasmussen har fået nye kunder i butikken.

Den kendsgerning, at der i Houmeden og i de tilstødende gader ligger flere butikker med dametøj, er også medvirkende til at trække flere kunder til området. Og hvis en kunde efterspørger et produkt, som ikke findes i den aktuelle butik, henviser de fleste steder gerne til en kollega.


Cityforeningen kæmper en brav kamp for midtbyen. Jeg synes, de gør det godt i foreningen, og det vil jeg gerne bakke op om.

Anette Rasmussen, indehaver af Liv og Stiil, Houmeden 6, Randers


I dag har Anette Rasmussen en enkelt fast medarbejder i butikken og kan desuden trække på yderligere et par stykker, hvis det spidser til med travlhed, ferie eller sygdom.

Tidligere var Anette Rasmussens butik medlem af Botex-kæden, men er det ikke længere - koncepterne passede ikke sammen. Så i dag er "Liv og Stiil" helt sin egen med fokus på dametøj af en lang række mærker samt fodtøj og accessories som tasker, bælter, punge og meget mere. Til herrerne er der også et sortiment i sko, tegnebøger m. v., og så har Anette Rasmussen desuden holdt fast i et sortiment i forskelligt boligtilbehør og ting til indretning af hjemmet.

Især lægger hun vægt på at yde kunderne en god service.

- Og det sætter kunderne også pris på, er Anette Rasmussens erfaring.

I dag har hun det, som hun ønsker at have det:

- Det er her, jeg skal være, indtil jeg går på pension, erklærer hun.

Annonce

Corona

Senest har Anette Rasmussen mærket, hvordan kunderne i forbindelse med corona-krisen i øget omfang er blevet opmærksomme på at bruge de lokale butikker.

På den netop gennemførte generalforsamling i Randers City Forening lod Anette Rasmussen sig vælge ind i foreningens bestyrelse.

Anette Rasmussen

50 år, driver dametøjsbutikken ”Liv og Stiil” i Houmeden 6, Randers.

Stammer fra Voldby ved Hammel, men har i de seneste 31 år boet i Randers. Butiksuddannet i Sir George, først i Aarhus og siden i Randers. Siden beskæftiget blandt andet i Q8, Sportmaster Viby og Sportmaster i Storcenter Nord, Aarhus. Overtog 2004 den daværende ”Donsig” i Middelgade og rykkede i 2018 butikken til Houmeden.

To voksne børn på 24 og 27, gift med Brian og har fejret sølvbryllup her under corona-perioden.

Nyder at være fysisk aktiv i fritiden, gerne på cykel eller i løbetøj.

- Jeg vil gerne være med til at bidrage til fællesskabet. Cityforeningen kæmper en brav kamp for midtbyen. Jeg synes, de gør det godt i foreningen, og det vil jeg gerne bakke op om, siger Anette Rasmussen.

Hun forventer at komme til at spille ind med sine ideer, når foreningens bestyrelse mødes for at drøfte, hvad der skal gennemføres af kampagner og lignende.

- Når man sidder sammen og diskuterer tingene, plejer ideerne at poppe op, smiler Anette Rasmussen.

Annonce

Tal byen op

- Det er vigtigt, at vi alle medvirker til at tale byen op, understreger Anette Rasmussen.

Hendes oplevelse er, at det faktisk især er nogle af byens egne indbyggere, der i væsentlig grad gør det modsatte: Taler byen ned.

Det er en skam, mener hun og peger på, at byen faktisk er bedre end som så.

Spørgsmålet om parkering mener hun ikke er så stort et problem, som nogle vil gøre det til.

- Det kan da godt være, at man skal køre rundt for at finde et sted at parkere. Men der er som regel plads i parkeringshuset, og derfra er der jo ikke langt til centrum, påpeger Anette Rasmussen:

- Og der er jo ikke længere at gå, end hvis man i Aarhus tager turen ned ad Strøget, tilføjer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Ny synshal åbnet i Randers

Randers Onsdag

Medejer af Fabric i Kirkegade, Nicolai Michaelsen, er nyt medlem af Randers City Forenings bestyrelse: Det særlige ved Randers er, at byen har alt

Annonce