Annonce
Randers Onsdag

Coronakrisen kostede dyrt i Romalt

Tre af ildsjælene bag foreningen Romalt Kultur- og Forsamlingshus. Fra venstre Børge Jensen, Ernst Jørgensen og Gert Rishøj. Foto: Annelene Petersen
Romalt Kultur- og Forsamlingshus har tabt nettoindtægter på mere end 100.000 kroner, fordi en række arrangementer i huset er blevet aflyst som følge af nedlukningen af samfundet under coronakrisen.
Annonce

Romalt: Tre måneders nedlukning af Danmark har kostet dyrt på mange fronter. Blandt de ramte er Romalt Kultur- og Forsamlingshus, der måtte aflyse egne arrangementer som bankospil, præmiewhist og koncert. Desuden gik huset glip af en lang række udlejninger til blandt andet private fester som konfirmationer og bryllupper.

- Det har kostet os på den forkerte side af 100.000 kroner, konstaterer formanden for Romalt Kultur- og Forsamlingshus, Gert Rishøj.

Han har da også noteret sig, at byrådets landdistriktsudvalg nu vil finde penge til nødlidende forsamlingshuse i kommunen.

- Det er ikke sikkert, at vi får noget, siger Gert Rishøj og tilføjer:

– Der er jo forskellige forudsætninger rundt omkring. Vi fik jo for eksempel støtte til at bygge forsamlingshuset.

- Med det aktivitetsniveau, vi har, har vi også en bæredygtig økonomi. Det giver os en frihed, at det er ikke nødvendigt for os at vende hver en krone. Hvis en radiator skal males, så maler vi den. Det giver os noget frihed. En frihed, der er skabt af alle de mennesker, der arbejder omkring projektet, erklærer Gert Rishøj.

- Heldigvis ligger vi i et område, hvor vi kan tiltrække kunder og deltagere til de ting, vi kan tilbyde, og dermed kan vi akkumulere et overskud. Og når der er overskud i foreningen, kan vi forbedre nogle ting eller måske lave nogle aktiviteter, som godt må give et lille underskud. Vi skal jo ikke skabe en kæmpe formue, tilføjer han.

Foreninger i Randers

Når to danskere mødes, giver de hinanden hånden. Når tre danskere mødes, danner de en forening, hedder det i en gammel talemåde. Der er formentlig noget om snakken.

Alene Randers Kommune har registreret flere hundrede foreninger, eksempelvis idrætsforeninger, spejdere, politiske foreninger, foreninger med sociale formål - og mange andre. Oftest drives foreningerne af frivillige ildsjæle.

I Randers Onsdag kan du i den kommende tid møde nogle af foreningerne og nogle af de folk, der står bag.

Da der er så stor aktivitet i Kultur- og Forsamlingshuset, er der også en del vedligeholdelse. Eksempelvis skal gulvene slibes og lakeres hvert andet år, der skal også ind imellem nye stole til eller plader til bordene.

- Faciliteterne skal være i orden. Vi har et ansvar overfor de kunder, der bruger stedet, fastslår Gert Rishøj.

Der er helt aktuelle planer om etablering af en benzinstation med tilhørende vaskehal i Romalt, tæt på Kultur- og Forsamlingshuset. I den forbindelse håber bestyrelsen, at der vil blive rettet op på parkeringsforholdene omkring huset.

- Det er kommunens parkeringsplads, vi har fået stillet til rådighed, men det er lidt af en øjebæ, siger Gert Rishøj.

Desuden er der tanker om i samarbejde mellem Aktivitetshallen, Kultur- og Forsamlingshuset, friskolen og andre foreninger at etablere et grønt område med borde og bænke, men også med aktivitetsmuligheder for de lidt større børn.

- Dermed vil vi også få en helhed omkring hele området, mener Gert Rishøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce