Annonce
Randers Onsdag

Døgnet har ikke timer nok

Nicolai Michaelsen har netop udvidet sin butik, så den breder sig over tæt ved 800 kvadratmeter. "Men jeg kunne egentlig godt bruge endnu mere plads," siger han. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Nicolai Michaelsen sælger outlet-varer til outlet-priser i sin Fabric Outlet-butik i Kirkegade. Og der er travlt.
Annonce

RANDERS: De har travlt, de ansatte i Fabric Outlet i Kirkegade i Randers. Butikken sælger et bredt udvalg af varer, der specielt henvender sig til kvinder: Tøj, tasker, sko, shampoo og brugskunst. Med mere. Og det er primært et døgn på kun 24 timer, der sætter grænser for forretningen og for indehaver Nicolai Michaelsens (43) udfoldelser.

- Vi har lige udvidet med nabobutikken, så vi i dag breder os over 700-800 kvadratmeter. Og egentlig ville jeg gerne have en endnu større butik, fortæller han.

Ligesom han også har puslet med tanken om en web-shop og tidligere også har henvendt sig til mandlige kunder.

- Men vi har simpelthen ikke tid til også at drive en webshop. Vores varer forsvinder fra butikken så hurtigt, at vi ikke kan nå at få dem lagt til salg på nettet. Og vi har heller ikke tid til at pakke og sende de ting, udenbys kunder måtte bestille. Og på grund af vores - trods alt - begrænsede plads, droppede jeg herretøj og mande-artikler for et par år siden. Mænd køber ind anderledes ind end kvinder, og mine kvadratmeter er ganske enkelt brugt bedst på de kvindelige kunder, fortæller han.

Derfor er hans cirka ti ansatte også udelukkende kvinder:

- Det giver ikke mening at bede en mand om at rådgive kvinder om deres tøjkøb. Jeg er selv i butikken ind i mellem, men jeg sender lynhurtigt de kunder, der finder på at spørge mig til råds, videre til en kvindelig ekspedient.

Jeg sælger mange af de kendte mærker i tøj, sko, kosmetik etc. - bare væsentligt billigere end andre butikker

Nicolai Michaelsen, ejer af Fabric Outlet

Annonce

Store indkøb

Nicolai Michaelsen har indtil for et par år siden selv ekspederet i sin forretning, men har nu trukket sig tilbage til en rolle, hvor han "kun" trækker i trådene. Plus står for de store indkøb, der skal til for at fodre en butik som Fabric Outlet. Det er ikke ualmindeligt, at hans varer bliver leveret i partier i størrelsesordenen to-tre hele lastbiler - til forretningen i Kirkegade eller til det store varelager, han har lige udenfor Randers.

- Jeg sælger mange af de kendte mærker i tøj, sko, kosmetik etc. - bare væsentligt billigere end andre butikker. Det kan jeg blandt andet gøre, fordi jeg køber meget store partier, ind i mellem hele virksomheder. Det kan være den nyeste mode - og også udgående varer. Det eneste, der er helt sikkert, er, at mine kunder aldrig kan vide med sikkerhed, hvad jeg har i butikken. Men når mine priser typisk er mellem 70 og 90 procent billigere end andre steder, synes jeg ikke det er urimelig at forlange, at så må mine kunder slå til, når de ser et eller andet, der falder i deres smag.

Nicolai Michaelsen mener selv, at han ikke længere kan tale om en typisk Fabric Outlet-kunde.

- For ti år siden var de almindelige gæster i butikken unge mellem 15 og 25 år. Men i dag er det kvinder i alle aldre, der handler her, siger han.

Netop i dag forbereder forretningen sig på at tage mod 5000-6000 flasker shampoo. I morgen noget andet. Og Nicolai Michelsen opfordrer sine kunder til at følge med på facebook, hvis de gerne vil vide, hvad Fabric Outlet kan byde på lige nu.

Annonce

Hårdt arbejde

På grund af det store vare-flow er det også en helt anderledes oplevelse at være medarbejder i Fabric Outlet end i mere almindelige tøjbutikker.

- Mine ansatte arbejder ind i mellem rigtig hårdt. Får vi en stor leverance ind, skal varerne håndteres i en fart. Men efter disse meget travle dage, får mine medarbejdere ofte en gave med hjem. Som tak for indsatsen. Og det er da bedre at have travlt, end at stå et sted, hvor der ikke rigtig sker noget, siger han.

Nicolai Michaelsen er egentlig uddannet som pædagog, og det var undervejs i studiet, han fik den gode idé at købe og sælge, for at skaffe sig et supplement til SU'en.

- Det udviklede sig til min første forretning, der var indrettet i en almindelig lejlighed på Mariagervej i Randers. Det gik i et års tid, og for ti år siden flyttede jeg så her til Kirkegade, fortæller han.

Han nåede også at arbejde som pædagog et års tid, inden Fabric Outlet var så flyvefærdig, at han kunne leve af den.

Samtidig med at hans forretningseventyr tog fart, flyttede han til Randers.

- Oprindelig primært fordi en pædagogløn ikke rakte til at købe et hus i Aarhus. Dengang var min plan at blive boende i Randers et års tid, men i dag er jeg randrusianer. Jeg er lige flyttet sammen med min kæreste og hendes tre børn. Hvilket også er en af grundene til, at jeg ikke kan bruge al min tid på at arbejde. Sådan en person vil jeg ikke være.

Liv i midtbyen

Under overskriften "Liv i midtbyen" skildrer Randers Onsdag i en serie af artikler en række personer blandt de mange, der gør en indsats for at skabe og sikre netop liv i midtbyen.

Det drejer sig om folk fra butikslivet og restaurationsbranchen - folk, som selv færdes i midtbyen hver eneste dag, og som selv er en del af midtbyens puls.

I artiklerne præsenterer vi de pågældende personer såvel professionelt som privat, ligesom vi præsenterer den forretning, de driver.

Vi vil gerne høre, hvad de gør sig af tanker om midtbyen i Randers, hvilke ideer har de om at fremme midtbyen i forbrugernes, kundernes, bevidsthed.

Annonce

Venner og fjender

Nicolai Michaelsen er heller ikke blind for, at hans forretning og hans priser kan være en torn i øjet på andre af byens forretningsdrivende.

- Men min opgave er at få min forretning til at lykkes og at sikre, at jeg har glade kunder. Og heldigvis er der da også mange Randers-butikker, jeg har et fint og venskabeligt forhold til. Men havde vi ligget i Brødregade, ville forretningen givetvis kun have været på tålt ophold.

Selv om han selv meget gerne vil Randers Midtby.

- Jeg mener, at jo flere butikker, der har det godt i Randers, jo bedre. Og det gør mig ondt, når jeg hører om forretninger, der ikke kan få det til at fungere her i midtbyen.

Som et nyt initiativ er Fabric Outlet begyndet at holde åbent også om søndagen, hvilket betyder mange flere af en ny type kunder i butikken.

- Med søndagsåbent får kunder fra andre dele af Jylland bedre muligheder for at besøge os, så søndagsåbent er et initiativ, vi helt sikkert vil holde fast i, siger han.

Varestrømmen ind og ud af Fabric Outlet betyder ofte sårdeles travle arbejdsdage for Nicolai Michaelsens ansatte. "Men så får de ogte en gave med hjem," fortæller han. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce