Annonce
Randers Onsdag

Dania følger landstendens med fremgang

Nye top-up-bacheloruddannelser og onlineuddannelse skiller sig positivt ud i årets ansøgningsstatistik ved Erhvervsakademi Dania. Det glæder rektor Anders Graae Rasmussen midt i en svær situation med corona-udbruddet i landet. Foto: Dania.
Trods corinavirus huskede lokale unge stadig at søge ind på de videregående uddannelser på Erhvervsakademi Dania, som samlet fik tre procent flere ansøgere.
Annonce

Randers: Selv om solen bagte fra en forårslyseblå himmel, og corona-virus præger samværet med vennerne, huskede lokale unge alligevel at søge ind på videregående uddannelse.

I alt har 56.688 ansøgere i år søgt om at blive optaget på en videregående uddannelse via kvote 2, inden ansøgningsfristen udløb søndag kl. 12. Det er 5066 flere end sidste år, svarende til en stigning på 10 procent.

Den tendens fulgte Erhvervsakademi Dania, der har hovedsæde i Randers, med en samlet fremgang af ansøgere på tre procent på sine 25 videregående uddannelser. Det gælder både for førsteprioritetsansøgere og samlet antal ansøgninger.

- Midt i en ekstraordinær situation er det et lyspunkt, at vores lokale unge stadig tager et vigtigt valg om deres fremtidige studie. Det glæder jeg mig over, for det viser, at de har fået øjnene op for alle de gode jobmuligheder, der er med en erhvervsakademiuddannelse i hånden, forklarer rektor Anders Graae Rasmussen fra Erhvervsakademi Dania.

Fristen for at søge om optagelse via kvote 2 blev udskudt en uge på grund af den helt særlige situation, Danmark står i med smitteudviklingen af COVID-19.

Fakta

Erhvervsakademi Dania udbyder videregående- og efteruddannelser i Grenaa, Hobro, Horsens, Randers, Silkeborg, Skive, Viborg og Hedensted.

I alt udbyder Dania 25 korte videregående uddannelser inden for Business, Sundhed, Oplevelse, Marketing, Teknologi og Administration.

Samlet er der 2500 fuldtidsstuderende på Dania, hvoraf 300 er internationale studerende.

Derudover er 2700 deltidsstuderende på efter- og videreuddannelse.

Erhvervsakademi Dania blev officielt indviet 1. januar 2009 og har 190 fuldtidsansatte medarbejdere..

Annonce

Nye uddannelser populære

Siden sidste år er to nye bacheloruddannelser kommet til Dania, som kan tages efter en kort videregående uddannelse. Det drejer sig om e-handel i Skive og dataanalyse i Viborg. Hver især har de fået henholdsvis otte ansøgere i Skive og ti på dataanalyse i Viborg, som er den første og eneste uddannelse sin slags i Danmark.

- Begge er oprettet efter en større behovsanalyse blandt lokale virksomheder, og det er glædeligt at opleve, hvordan lokale unge også kan se et potentiale i at studere på de to uddannelser. Det viser, at vi har set rigtigt og forstået de samfundsmæssige tendenser, siger rektor Anders Graae Rasmussen.

Desuden har finansøkonom som onlinestudium haft en solid fremgang i ansøgertallet med 76 ansøgere mod 25 ansøgere sidste år. Denne fremgang var dog også tydelig før udbruddet af corona-virus i Danmark, og rektoren tror derfor, at fremgangen kan tilskrives en generel øget lyst til at studere online.

Som udgangspunkt holder Uddannelses- og Forskningsministeriet fast i de øvrige frister i forbindelse med optagelse på en videregående uddannelse. Det betyder, at fristen for at søge om optagelse via kvote 1 fortsat er den 5. juli, og alle ansøgere for både kvote 1 og kvote 2 vil få svar på deres ansøgning den 28. juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce