Annonce
Randers Onsdag

Det lille bed med den store effekt

Der, hvor Burschesgade møder Slotspladsen og Dytmærsken, står et regnvandsbed klar til at modtage regnvandet fra flere etageejendomme langs gaden. Foto: Vandmiljø Randers
Annonce

Randers: Flere og flere steder kan besøgende i Randers midtby opleve regnvandsbede eller regnbede, som de også kaldes. De har til opgave at opsamle, forsinke og nedsive regnvandet. Regnvandsbedene er også yderst velegnede til de private haver, og det kan man høre mere om, når Vandmiljø Randers torsdag 20. august kl. 18.30-20.00 holder åben hytte i Regnhytten på Kristrup Engvej.

Der, hvor Burschesgade møder Slotspladsen og Dytmærsken, står et regnvandsbed klar til at modtage regnvandet fra flere etageejendomme langs gaden. Her har Vandmiljø Randers valgt at lade regnvandet løbe i bede og render.

- Regnvandsbede er ikke kun nogle, vi som forsyning kan anlægge. De er yderst velegnede i private haver, lyder det fra kommunikationsmedarbejder i Regnhytten, Hanne Hansen, fra Vandmiljø Randers.

Annonce

Den bæredygtige løsning

At lade regnvandet sive ned gennem jorden på egen grund er med til at fylde grundvandsmagasinerne op.

- Vi oplever ofte, at boligejere, der besøger Regnhytten, forundres over, at regnvandsbede ikke er større. Det er dejligt at se, for et regnvandsbed kan være en rigtig god løsning og et godt alternativ til en faskine. Har du som boligejer i forvejen en lavning i din have, vil det være et oplagt sted at placere et regnvandsbed, men du kan selvfølgelig også anlægge det i et eksisterende bed ved at grave lidt jord af, fortæller Hanne Hansen.

Et regnvandsbed kan foruden at udføre sin funktion ved nedsivning af større regnmængder fungere som en naturskøn plet i haven. Du kan som haveejer selv vælge, om det skal vokse vildt blot være med græs eller med særligt udvalgte planter.

Annonce

Altid i vækst

- Modsat, hvad mange tror, skal det ikke være planter, der kan tåle meget vand. Bedet vil for det meste være tørt, da bedet kun vil stå med vand ved regnskyl, og vandet vil hurtigt sive væk. I stedet skal et regnvandsbed indeholde planter og blomster, der kan tåle tørke, sådan de altid er i vækst og ikke går ud, lyder det fra Hanne Hansen fra Vandmiljø Randers.

I Regnhytten kan man møde Hanne Hansen, der sammen med Haveselskabets afdeling i Randers og havedesigner, Lone Skjødt, står klar til at fortælle mere om regnvandsbedet og planter. ivfn

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce