Annonce
Randers Onsdag

DM i Skills er en kamp på faglighed

Det er trofæer som denne, der kæmpes om ved DM i Skills. Dette eksemplar står i frisørsalonen Park by studie Rørbæk i Dytmærsken 6 som bevis på, at salonens elev, Tenna Bloch Petersen, blev kåret som vinder blandt frisøreleverne ved årets DM i Skills. Foto: Frank Pedersen
Erhvervsskolernes danske mesterskaber er også et vindue til den næste generation af unge, der står for at skulle vælge en uddannelse.
Annonce

DM i Skills er det store årlige danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste.

Der er også en internationale dimension knyttet til DM i Skills. Ved deltagelse i internationale mesterskaber - EuroSkills og WorldSkills - får deltagerne i DM i Skills nemlig muligheden for at få prøvet deres kunnen af i en international sammenhæng. Ved samme lejlighed får de unge og deres lærere et internationalt netværk og muligheden for at se nye og andre løsningsmodeller end dem, de kender fra Danmark.

Annonce

Aktiverer de besøgende

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen - heriblandt grundskoleelever - erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Sideløbende med danmarksmesterskabet afholdes Skills Stafetten for elever i 8. klasse. Holdene udtages på forhånd ude på den lokale erhvervsskole. Tanken med denne konkurrence er at aktivere de besøgende grundskoleelever og gøre dem til aktive deltagere.

Derudover får de besøgende skoleelever mulighed for at afprøve deres egen faglige kunnen i de særlige “Prøv og mærk stande”. Her kan de også snakke med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere. Og der er nok at blive klogere på, ved DM i Skills 2020 i København 16.-18. januar blev der kæmpet indenfor følgende 45 fag:

Alubygger, anlægsgartner, anlægsstruktør, autolakerer, automekaniker, bager, blikkenslager, blomsterdekoratør, brolægger, bygningsmaler, bygningssnedker, bygningsstruktør, detailhandelsuddannelse, elektriker, entreprenørmaskinmekaniker, flisemurer, frisør, glarmester, gourmetslagter, grafisk tekniker, gulvlægger, industrimekaniker, karrosseritekniker., klejnsmed, kok, konditor, kosmetiker, lastvognsmekaniker, maskinsnedker, mediegrafiker, murer, møbelpolstrer, møbelsnedker, personvognsmekaniker, receptionist, slagter, smørrebrød og catering, social- og sundhedsassistent, tagdækker, teknisk isolatør, tjener, tækkemand, tømrer, urmager og vvs-energispecialist.

Annonce

Nye mestre skal findes i Fredericia 2021

DM i Skills arrangeres af foreningen SkillsDanmark i samarbejde med en række sponsorer og bidragsydere. DM i Skills har været holdt siden 2011 og holdes hvert år i en ny kommune. Næste gang der holdes DM i Skills er i dagene 4.-6. februar 2021 i Fredericia.

DM i Skills er åben for alle interesserede, og der er gratis adgang til arrangementet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce