Annonce
Randers Onsdag

Efter 49 år i Houmeden: Girl bliver til Taste

Karen Smed lukker "Girl" efter 49 år som tøjkøbmand. Arkivfoto: Lars Rasborg

Efter 49 år har Karen Smed solgt modeshoppen Girl i Houmeden til indehaveren af en dametøjsforretning fra Ry.

Annonce

Randers: - Jeg er naturligvis ked af at skulle sige farvel. Det har været 49 fantastiske år. Men med min alder er tiden nok inde.

Sådan lyder det fra Karen Smed, der efter 49 år som indehaver af Girl i Houmeden har besluttet at sælge butikken. Lokalerne overtages 1. februar af Susanne Byskov Holm, der gennem de seneste 14 år har drevet butikken Taste i Ry og de seneste par år også webshoppen taste-ry.dk.

- Jeg er meget glad for, at jeg ikke efterlader en tom butik. Susanne beholder også nogle af mine mærker. Det har været en proces, som nok har strakt sig over knap et år, hvor Susanne og jeg har talt meget sammen om at overtage Girl. Og nu er forhandlingerne så faldet på plads, fortæller Karen Smed, og fortsætter:

- På et tidspunkt skal man jo sige farvel. Det har været enorm dejligt at have en forretning i Houmeden. Mange har sagt: "Du har mange år i dig endnu!", men jeg er jo 73 år, og nu skal der være tid til andre ting. Jeg har for eksempel en mand, der spørger, om vi ikke snart skal ud at rejse eller se noget mere til vores sommerhus, slutter Karen Smed.

Susanne Byskov Holm glæder sig til at kunne slå dørene op til Taste Randers i midten af februar. Privatfoto
Annonce

Emmer af hygge og charme

Det er blandt andet også beliggenheden i Houmeden, som har ansporet Susanne Byskov Holm til at vælge Randers som det sted, hvor hun skal åbne sin anden butik.- Det er jo et fantastisk charmerende sted. Jeg sammenligner det lidt med latinerkvarteret i Århus. Jeg var i Randers i juletiden, hvor der var pyntet op. Det emmer af hygge og charme i dét kvarter omkring butikken, Helligåndshuset og kirken, konstaterer Susanne Byskov Holm.

- Vi har faktisk i mange år haft i tankerne at åbne endnu en butik. Men det var et spørgsmål om at finde den rette by og de rette lokaler. Og så var butikken, og især lokalerne, pludselig dér. Det er nogle fine lokaler, og Randers er en fin by. Der er nok nogle udfordringer, men det kan ikke passe, at landets sjettestørste by ikke kan fungere, mener midtbyens nye butiksdrivende, der glæder sig over, at der er andre tøjbutikker lige i nærheden.

Susanne Byskov Holm har opbygget og drevet Taste Ry gennem de seneste 14 år. Privatfoto
Annonce

Fælles om at holde kunderne i midtbyen

- Jo flere valgmuligheder kunderne har, jo flere kunder kommer der. I mange år var jeg alene om at have en tøjbutik i Ry. Men siden kom der en tøjbutik mere, og det har faktisk gavnet mig. Nu kan vi bedre holde kunderne i byen. Jo flere tøjbutikker vi er i midtbyen i Randers, jo mere spændende udvalg vi sammen kan præsentere, jo flere kunder kan vi holde i midtbyen. Det forventer jeg mig meget af.

- Jeg håber, at vi kan blive gode kolleger. At vi kan se os som samarbejdspartnere, ikke konkurrenter. Det er jo ikke samme mærker, som vi sælger. Det er nok de samme kunder, som vi henvender os til, men tilsammen kan vi bedre dække deres behov, mener Susanne Byskov Holm.

Annonce

Tidløs med et moderne twist

Hun begyndte for 14 år siden helt fra bunden at opbygge sin forretning, der fører klassiske tidløse ting med et moderne twist til damer. Hovedsageligt tøj, men også sko, tasker, smykker, parfume, brugskunst og lingeri, både internationale og danske mærker.

- Det er det samme, og de samme mærker, vi kommer til at forhandle i Randers. Dog ikke lingeri, da Randers i forvejen er velforsynet med butikker, der sælger det, fortæller Susanne Byskov Holm.

Målgruppen er kvinder på 30 år og opefter.

- De bedste kunder i Ry er nok mellem 45 og 60 år, mener Susanne Byskov Holm.

Webshoppen, som hun har drevet i to-tre år, har kunder fra hele landet, og især mange kunder fra Sjælland.

Susanne Byskov Holm har ansat to randrusianere til i det daglige at drive forretningen i Randers. Butiksbestyrer bliver svigerdatteren Camilla Holm Bøje, der hidtil har været driftsleder hos McDonald's, mens Camilla Julie Skov Hansen primært skal tage sig af webshop, Instagram, Facebook og PR. Selv regner Susanne Byskov Holm med at være i butikken i Randers et par dage om ugen.

- Jeg glæder mig meget til at komme til Randers og lære Randers-borgerne at kende. Jeg glæder mig til at komme til at arbejde i en større by. Jeg håber, at det kan lykkes at skabe samme nærvær med kunderne, som vi har i Ry. Her har flere været kunder i alle 14 år, og jeg vil gerne skabe samme personlige kontakt i Randers, konstaterer Susanne Byskov Holm, der håber at kunne åbne Taste Randers i midten af februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce