Annonce
Randers Onsdag

Efter ballade med Fødevarestyrelsen: Burger Shack opkøbt af anerkendt restaurantkoncern

Det er Morten Pedersen (tv), administrerende direktør og partner i DiningSix, samt Christian Juul Tønnesen (th), nyansat administrerende direktør i Burger Shack, der kommer til at stå i spidsen for arbejdet med at genvinde kundernes tillid og føre kæden tilbage til dens storhedstid. Pressefoto
Nu har garvede hænder meldt sig ind i kampen om at få den omdiskuterede takeaway-kæde, Burger Shack, tilbage i topform. Burgerkæden er blevet solgt til koncernen DiningSix, som står bag de populære restaurantkoncepter KöD, Basso, Klokken og Keyser Social.

Randers: År 2020 endte turbulent for Burger Shack-kæden, der fik både sure smileyer, bøder og omfattende kritik for sin håndtering af fødevarer.

Nu er kæden, med sine 13 restauranter fordelt over hele landet, blevet opkøbt af restaurantkoncernen DiningSix, som vil have den tilbage til sin storhedstid. Til dengang, hvor kæden høstede stjerner og vandt "Danmarks bedste burger".

Det er første gang i DiningSix’ 10 år lange historie, at virksomheden køber et etableret restaurantkoncept frem for at starte det op fra bunden. Og det er der ifølge Morten Pedersen, direktør og partner i DiningSix, en helt særlig grund til:

- Vi har længe kigget mod high-end fastfood-segmentet, og dette er en gylden mulighed for at bygge videre på et stærkt koncept frem for at skulle starte fra nul. Vi kommer til at holde fast i konceptet og de dyder, der har gjort Burger Shack til ét af landets mest populære burgerjoints, men vi kommer til at drive det efter vores model, hvor der er helt styr på alle processer, siger han.

Annonce

Folk skal omvendes

Hvis man tager det seneste halve års omfattende kritik i betragtning, kan opkøbet umiddelbart virke som noget af et sats, men frem for begrænsninger ser DiningSix et stort udviklingspotentiale. Dog er Morten Pedersen helt klar over, at der ligger en stor opgave i at omvende folks opfattelse af Burger Shack. Det vil de gøre ved at vise gæsterne, at de er i de tryggeste hænder, hvad angår fødevaresikkerheden.

- Vi vil helst bruge tiden på at kigge fremad frem for at dvæle ved fortiden. Hos os er det en selvfølge, at kvaliteten og processerne altid er i orden. Det har vi 10 års erfaring og succes med i vores andre restauranter, siger den nye medejer, der er gået ind i projektet med DiningSix, to investorer udefra og burgerkædens nye administrerende direktør, Christian Juul Tønnesen. Handlens værdi holder de nye ejere tæt til kroppen, men fortæller, at der er tale om et større millionbeløb.

Om de nye ejere

DiningSix står bag i alt 10 restauranter i Aarhus, København og Oslo

Koncernen har desuden en anpart i spiseoplevelsen Mandalay samt cocktailbaren LouLou

DiningSix har derudover en selvstændig cateringafdeling med dertilhørende cateringkøkkener i både Aarhus og København

Teamet bag DiningSix består af seks venner og partnere, der alle er lige involverede i projektet

Morten Pedersen er ikke i tvivl om, at den nye ejerkreds i Burger Shack tilsammen har de fornødne forudsætninger for og ressourcer til at sikre genåbningen og rebrandingen af Burger Shack.

- Vi har selvfølgelig en stor opgave i at vise gæsterne, at Burger Shack er tilbage i topform. Vejen dertil vil tage afsæt i meget af det gode arbejde, der allerede er udført i Burger Shack, og så skal dyderne kvalitet, service og ærlighed implementeres på lige fod med vores andre restaurantkoncepter, siger Morten Pedersen.

Annonce

Stabilisering før vækst

På trods af en presset restaurantscene med nedlukning og restriktioner, så har Morten Pedersen store ambitioner for den nye forretning. Først skal der dog skabes ro og stabilitet i alle grene af virksomheden.


Vi vil helst bruge tiden på at kigge fremad frem for at dvæle ved fortiden. Hos os er det en selvfølge, at kvaliteten og processerne altid er i orden. Det har vi 10 års erfaring og succes med i vores andre restauranter.

Morten Pedersen, direktør og partner, DiningSix


- Det er selvfølgelig afgørende for os, at vi kan skabe omsætning og drive en aktiv forretning med det samme. Med det sagt bliver 2021 et stabiliseringsår, hvor vi skal lære forretningen og vores nye samarbejdspartnere at kende samtidig med, at vi leverer gode gæsteoplevelser på stribe, siger han.

På sigt ser DiningSix store muligheder for at udvide.

- Vi har ambitioner om, at Burger Shack skal vokse i Danmark såvel som resten af Norden. Særligt har vi store forventninger til Norge, hvor vi allerede har en KöD-restaurant samt en Basso-restaurant på vej, afslører Morten Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Metalsangkor mangler sangere

Randers Onsdag

Coronaramt sangkor fylder 70

Randers Onsdag

Nu vil Gitte nørde endnu mere

Annonce