Annonce
Randers Onsdag

Efter fem år: Urnebegravelsesplads i skoven på vej

For fem år siden var Allan Rask fra tekninsk forvaltning i Randers Kommune med til at lave forarbejdet til en urnebegravsesplads i Lykkeshøj Skov. Nu ser det endelig ud til, at begravelsespladsen kan tages i brug inden længe. Arkivfoto: Lars Rasborg
Efter langvarig dialog med Kirkeministeriet er der endelig udsigt til, at Randers Kommune får tilladelse til at etablere en urnebegravelsesplads i skoven.
Annonce

Randers: Det er fem år siden, Randers Kommune var klar til at tage en urnebegravelsesplads i et kommunalt skovstykke i Lykkeshøj Skov i brug.

Men siden har kommunen været i dialog med Kirkeministeriet om regler og administration af begravelsespladsen, og først nu er vedtægterne klar til at blive godkendt i Randers Byråd. Siden skal de endnu en gang forbi Kirkeministeriet, der skal godkende vedtægterne endeligt. Derefter bliver det muligt for Randers-borgere at få sat en urne ned i en del af Lykkeshøj Skov.

Det er Randers Kommunes kirkegårdskontor, der kommer til at administrere begravelsespladsen, hvor alle har mulighed for at købe en plads. Urnen vil blive sat ned et anonymt sted i den del af skoven, der bliver begravelsesplads, og det vil ikke være tilladt at sætte blomster og anden pynt i skoven.

Annonce

Nyt navn til begravelsespladsen

Selve begravelsesområdet er på to hektar med mulighed for på sigt at udvide pladsen betydeligt, da hele arealet er omkring 10 hektar. Arealet er valgt ud fra, at der er de bedste veje og adgangsforhold til stykket samt at bilister kan køre i en sløjfe ind og ud uden at bakke.

Randers Kommune besluttede for år tilbage at etablere tilbuddet om urnenedsættelse i uindviet jord, fordi der er efterspørgsel efter denne mulighed.

Blandt de ændringer, der er lavet i vedtægterne, er et nyt navn til begravelsespladsen.

Navnet er ændret fra "Søndre skovbegravelsesplads/skovmindeplads i Lykkeshøj skov" til "Søndre urnebegravelsesplads i Lykkeshøj Skov." Ministeriet ønsker dette indarbejdet for at der ikke skal herske tvivl om, at der er tale om en begravelsesplads, der henhører under begravelseslovens bestemmelser, samt at pladsen kun er til urner og ikke kistebegravelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce