Annonce
Randers Onsdag

En helt speciel operation: Kejsersnit på en ged

Den første operation i Råsted Dyreklinik var helt speciel: Kejsersnit på en ged.
Annonce

Råsted: - Det var en helt speciel opgave, dyrlæge Hanne Hallsson blev stillet overfor som sin allerførste: Et kejsersnit på en ged.

- Det havde jeg aldrig prøvet før, fortæller Hanne Hallsson.

Det var Randers Friplejehjem på Store Bjørn i Helsted, der havde en ged, der havde store vanskeligheder med at føde sit kid. Hovedet var kommet ud, men resten af kiddet sad uhjælpeligt fast.

Der var ingen af de øvrige dyrlæger i området, der havde tid, og  derfor landede geden hos Hanne Hallsson. Hun fik telefonisk kontakt med en kollega i Gribskov, som havde mere erfaring med geder, og som via telefonen kunne fortælle, hvad der skulle gøres.

- Og så gjorde vi det.  Geden blev bragt til klinikken, den blev bedøvet, og vi fik amputeret kiddets hoved, hvorefter resten af kiddet blev fjernet ved kejsersnit. Og det gik fint, beretter Hanne Hallson, der efterfølgende har steriliseret plejehjemmets buk, så  man ikke kommer i samme situation igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Fru Lund vil styrke naturen

Randers Onsdag

Ny synshal åbnet i Randers

Randers Onsdag

Medejer af Fabric i Kirkegade, Nicolai Michaelsen, er nyt medlem af Randers City Forenings bestyrelse: Det særlige ved Randers er, at byen har alt

Annonce