Annonce
Randers Onsdag

Eukalyptusrænker, blomsterkugler og selfievæg: Randers midtby bliver synonym med sommer

Citychef i Randers City Forening, Mette Bræmer-Jensen (tv.) og Randers Kommunes midtbykoordinator, Line Heydorn Thorsager, med en af de blomsterkugler, der er en del af den nye sommerudsmykning i Randers midtby. Foto: Frank Pedersen
Eukalyptusrænker og blomsterkugler skaber sommerstemning i Randers midtby.

Randers: Randers City Forening og Randers Kommune markerer i fællesskab, at det er blevet sommer ved at hænge helt ny sommerudsmykning op i byens gader i de wirer, der bruges til juleudsmykning.

Udsmykningen består af i alt 255 meter eukalyptusrænker samt 65 blomsterkugler i forskellige størrelser, hvoraf den største har en diameter på 150 centimeter. Den hænger i krydset Brødregade/Tårngade, samme sted som der ved juletid hænger et stort stjernetæppe.

Udsmykning er nødvendig

Randers Kommune har stået for indkøb af sommerudsmykningen, mens cityforeningen dækker udgifterne til ophængning og nedtagning samt vedligeholdelse. Udgifter som ifølge citychef i Randers City Forening, Mette Bræmer-Jensen, er af den slags, der ikke bare er givet godt ud, men er nødvendige for, at Randers fortsat kan være en levende handelsby, der følger med udviklingen. Desuden er sommerudsmykningen med til at forstærke oplevelsen af at være i en by, hvor der er noget at komme efter - også udenfor butikkernes åbningstid.

Mandskab fra MK Illumination hang onsdag i alt 255 meter eukalyptusrænker samt 65 blomsterkugler op i midtbyens gader. Foto: Frank Pedersen

- Noget af det, vi i Randers er rigtig gode til, når det gælder oplevelser, er julen. Men julen varer jo ikke hele året, og derfor har vi sammen med kommunens midtbykoordinator haft et brændende ønske om også at skabe gode oplevelser resten af året, siger Mette Bræmer-Jensen.

Første initiativ i den retning var at etablere byrum med blomster og træer.

- Og nu aktiverer vi gadernes julebelysnings-wirer ved at bruge dem til sommerpynt, siger hun og fortsætter:

- I cityforeningen synes vi, det er så fantastisk, at Randers er tæt på den natur, alle efterspørger. Derfor har det været oplagt at bruge naturen som inspiration til sommerudsmykningen.

Mette Bræmer-Jensen tilføjer, at udsmykningen er holdt i grønne farver med hvide blomster for ikke at tage opmærksomhed fra de mange flotte bygninger i Randers’ gågader.

Annonce

Barren hæves

Sommerudsmykningen indgår i Randers Kommunes og Randers City Forenings fælles plan, der har til formål at gøre Randers til en attraktiv handelsby.

- Vi skal være en by, hvor der sker noget i og udenfor butikkernes åbningstid. Midtbyen skal være et spændende sted at besøge for både byens borgere og gæster, siger Line Heydorn Thorsager, midtbykoordinator i Randers Kommune.

- Med sommerudsmykningen er vi med til at hæve barren for oplevelser i midtbyen, fastslår hun.

Annonce

Mobil selfie-blomstervæg

Udover eukalyptusrænker og blomsterkugler indgår to vægge med vilde blomster som motiv i sommerudsmykningen. Vægge som alle er velkomne til at bruge som selfiebaggrund.

Selfievæggene vil i sommerens løb blive flyttet rundt i midtbyen frem til slutningen af september, hvor sommerens udsmykning tages ned for at give plads til halloweenudsmykning inden julen igen indtager Randers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Tegn på at du kan have rotter

Annonce