Annonce
Randers Onsdag

Få kørekort til at reparer biler

Der er garanti for sorte hænder og specialviden om biler, hvis du tager uddannelsen til personvognsmekaniker på Tradium i Randers.
Annonce

Randers: Har du en drøm om at reparerer skader og laver serviceeftersyn på personbiler, så kan uddannelsen til personvognsmekaniker meget vel være det helt rigtige for dig.

Uddannelsen udbydes af Randers' erhvervsskole, Tradium, og består af et grundforløb og et hovedforløb, som veksler mellem praktik og undervisning - i virksomheden og på skole, hvor de studerende blandt andet lære at justere motorer, bremser og styretøj samt finde og rette fejl på bilens elektriske og elektroniske systemer.

Uddannelsen til personvognsmekaniker på Tradium hører under hovedområdet Teknologi, Byggeri og Transport og du kan tage den både som erhvervsuddannelse (EUD) og erhvervsfaglig studentereksamen (EUX).

Annonce

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen er delt op i et grundforløb og et hovedforløb.

Grundforløbet er opdelt i grundforløb 1 (GF1) og grundforløb 2 (GF2).

Du begynder på GF1, hvis du kommer direkte fra 9./10. klasse, eller hvis du har afsluttet 9. eller 10. klasse indenfor det seneste år.

GF1 varer 20 uger. Du kan kun gå på GF1 én gang, men GF1 giver dig mulighed for at starte på alle GF2-forløb.

GF2 er rettet mod et specifikt hovedforløb. På GF2 som personvognsmekaniker skal du lære at fejlfinde og at arbejde med forskellige typer værktøj. Der er meget teknologi i moderne køretøjer, og det skal du lære at reparere. Desuden skal du også lære at snakke med kunder, skrive kundebreve, bruge motortestere og meget mere.

Er det mere end et år siden du har afsluttet folkeskolen, skal du starte direkte på grundforløbet GF2 som personvognsmekaniker. Du må kun starte på GF2-forløb tre gange i alt. GF2 varer 20 uger.

Hvis du er fyldt 25 år, tager du en særligt tilrettelagt ErhvervsUddannelse for Voksne - EUV. Uddannelsen tilrettelægges på baggrund af en kompetencevurdering - det vil sige en vurdering af den uddannelse og erhvervserfaring, som du allerede har. Din uddannelse bliver dermed i mange tilfælde kortere.

Efter grundforløbet skal du have en uddannelsesaftale med en virksomhed eller optages i skolepraktik, før du kan fortsætte på hovedforløbet.

Annonce

Det praktiske

På grundforløbet får du ikke løn, medmindre du har en uddannelsesaftale. Du kan søge SU, hvis du er over 18 år. Yderligere information kan ses på su.dk.

Du får lærlingeløn fra den dag, hvor din uddannelsesaftale træder i kraft - både i praktik- og skoleperioderne.

Er du fyldt 25 år, har du mulighed for at komme i voksenlære, hvor lønnen i hele læretiden normalt svarer til fagets mindsteløn.

Uddannelsesstedet er Tradium, Autoafdelingen, Blommevej 40.

Vil du vide mere kan du få råd og vejledning hos Tradium Vejledningscenter, Vester Alle 26. Du kan ringe til Tradiums vejledningsteam på telefon 7011 1010 eller skrive en email til: vejledning@tradium.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Årets Randersborger er denne gang et par der har gjort corona-tiden lidt mindre trist for børn og unge i hele landet

Randers Onsdag

Kim Larsen fejres i Pakhuset

Annonce