Annonce
Randers Onsdag

Familiehuset er reddet endnu et år

Byrådet har i budgettet for 2021 bevilget 150.000 kroner til Familiehuset, Gråbrødrestræde 10. "Det er helt fantastisk, for det betyder, at vi ikke bliver nødt til at lukke", siger Julie Nygaard Nielsen, der i 2019 var med til at tage initiativ til Familiehuset. Arkivfoto: Frank Pedersen
I forbindelse med budgetforliget har et flertal i Randers Kommunes byråd vedtaget, at der i 2021 afsættes 150.000 kroner til videreførelse af Familiehuset, Gråbrødrestræde 10.
Annonce

Randers: Efter indgåelse af et overordnet budget for 2021-2024 har forligspartierne i Randers Byråd - Socialdemokratiet, SF, Det Radikale Venstre og Det konservative Folkeparti - indgået en tillægsaftale til budgettet.

Familiehuset

Familiehuset har til huse i Gråbrødrestræde 10.

Åbningstid: Mandag-fredag: Klokken 10-17.30
Lørdag: Klokken 10-14.

Søndag: Lukket

Vil du være frivillig i Familiehuset, kan du kontakte Julie Nygaard Nielsen på e-mail: julienygaardnielsen@hotmail.com.

Blandt de, der således er blevet begunstiget er Familiehuset, Gråbrødrestræde 10, der i 2021 får bevilget 150.000 kroner.

- Det er helt fantastisk, for det betyder, at vi ikke bliver nødt til at lukke, siger Julie Nygaard Nielsen.

Hun var i 2019 med til at tage initiativ til Familiehuset, hvor småbørnsfamilier og dagplejere har mulighed for at hygge sig, spise en madpakke eller få skiftet en ble under en tur i midtbyen.

I 2020 fik Familiehuset 100.000 kroner fra byrådet, som næsten rakte til et helt års drift og faste udgifter. De sidste 30.000 kroner har Familiehuset været nødt til selv at finde blandt sponsorer, hvoraf Citystafetten tegnede sig for 25.000 kroner.

- Med de 150.000 kroner, vi får til næste år, behøver vi ikke at tænke på, hvordan vi skal få råd til at holde åbent hele året. Det er en stor lettelse, at vi ikke behøver søge yderligere steder, for i år har vi brugt meget energi på at finde ud af, hvordan vi skulle få det til at hænge sammen, fortsætter Julie Nygaard Nielsen.

Annonce

Fint med et-årig bevilling

Hun tilføjer, at hun har det fint med, at der også denne gang er tale om en et-årig bevilling.

- Jeg synes, det er flot, at byrådet vil hjælpe os i en tid med corona, hvor det ikke er til at vide, hvordan fremtiden ser ud. Jeg føler mig privilegeret over, at politikerne ser en så stor værdi i Familiehuset, at de vælger at prioritere det en gang mere - og endda med flere penge end sidst, siger Julie Nygaard Nielsen.

Annonce

Mangler frivillige til det praktiske

Med den daglige drift på plads er det ikke længere økonomi, der står øverst på Familiehusets ønskeliste.

- Vi har virkelig brug for frivillige, der vil give en hånd med til de praktiske opgaver, siger Julie Nygaard Nielsen.

- Så hvis der er nogen, der på skift vil bruge bare tre kvarter i løbet af en dag til at låse op i Familiehuset, støvsuge, rydde op, tømme skraldespande og den slags, må de meget gerne kontakte mig, fortsætter hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Kim Larsen fejres i Pakhuset

Randers Onsdag

Nu kommer Wolt til byen

Annonce