Annonce
Randers Onsdag

Fedt at være i midtbyen

Ruben Enger (t. v.) og Hans Præst driver sammen Louis Nielsen i Rådhusstræde. Hertil flyttede de fra Østrervold for fire måneder siden, og det har de bestemt ikke fortrudt. Foto: Anne Myrup Pedersen
Optikerforretningen Louis Nielsen rykkede 180 meter - fra Østervold til Rådhusstræde. Det har givet et helt anderledes flow af kunder i butikken, er erfaringen efter fire måneder.
Annonce

Randers: Hvis man skridter af, er der 180 meter til fods fra Østervold 15 til Rådhusstræde 7 i Randers. De to indehavere af Louis Nielsen i Randers, makkerparrret Ruben Enger og Hans Præst, har taget turen. De valgte for fire måneder siden at flytte deres butik fra Østervold til Rådhusstræde, hvor de åbnede Nordeuropas største Louis Nielsen-butik. De ville gerne tættere på midtbyen.

Selv om der kun var tale om at flytte de 180 meter, er der nærmest en verden til forskel, og i butikken har man aldrig haft så travlt som i de forløbne fire måneder.

- Nogle dage har vi over 1000 personer inde i butikken, fortæller Ruben Enger.

Det er ikke kunder alle sammen. Tit er ægtefælle eller andre pårørende med, når der skal vælges nye briller. Men travlt har der været.

Ruben Enger

43 år, chefoptiker og medejer af Louis Nielsen, Rådhusstræde 7, Randers.

Vokset op i Vorup, student fra Paderup Gymnasium.

Fra 1997 elev i Louis Nielsen-kæden, rykkede i elevtiden til Randers, da butikken på Østervold åbnede i 1999. I 2003 rykkede han som optiker til den spanske solkyst. Flyttede hjem for at åbne ny Louis Nielsen-butik i Skanderborg, derpå ansat hos Buris Briller og Kontaktlinsseinstituttet i Aarhus. Blev i 2011 medindehaver af Louis Nielsen i Viborg. Fra foråret 2017 medejer af Louis Nielsen, Randers.

Bor i Vorup med sin kone og to børn

Annonce

Anderledes flow

Gennem de fire måneder har Ruben Enger og Hans Præst erfaret, at der er et andet flow af mennesker i Rådhusstræde end på Østervold. Når folk kom forbi den gamle butik på Østervold, var de på vej et eller andet sted hen.

- Enten fordi de havde parkeret oppe på Thors Bakke og så skulle ned i byen i et eller andet ærinde. Eller modsat, når folk kom forbi opad: Så havde de haft et ærinde i byen og var på vej tilbage til bilen, belæsset med bæreposer og indkøb.

- Her kommer der mange flere strøgkunder. Folk, der mere eller mindre tilfældigt kommer forbi, og som spontant beslutter sig for at komme indenfor, fortsætter Enger.

Af hensyn til planlægning af arbejdet i forretningen ser man gerne, at kunderne i forvejen aftaler tidspunkt for synsprøver. Men i kraft af butikkens størrelse og antallet af medarbejdere kan det ofte lade sig gøre at få klaret en synsprøve med det samme.

Annonce

Midtbyen er fantastisk

Butikken i Rådhusstræde har tidligere været delt i to lejemål, men Hans Præst og Ruben Enger kunne se ideen i at samle det til ét - med masser af plads.

- Det ene lejemål ville være for lidt. Men vi gjorde det, fordi muligheden var der. Der er mere plads, mere luftigt omkring os, det føles ikke så travlt, er erfaringen indtil videre.

- Det er fedt at være i midtbyen. Og vi vil gerne medvirke til, at midtbyen skal blomstre, tilføjer Ruben Enger.

Han mener, at det slet ikke står så dårligt til i midtbyen, som nogle gør det til.

- Der er ved at komme mere gang i midtbyen. Der er godt nok nogen, der lidt har det med at tale byen ned. Det er der ingen grund til. Vi har en fantastisk by, mener Enger.

Hans Præst

40 år, chefoptiker og medejer af Louis Nielsen, Rådhusstræde 7, Randers.

Født i Aalborg, opvokset i Randers, student fra Randers Statsskole, derefter HHX og så elev i den daværende Unibank. Droppede penge-branchen og gik i stedet ind i restaurationsbranchen.

Optikerelev i Louis Nielsen, Randers, i 2002 og uddannet optiker i 2007, etablerede en ny Louis Nielsen-butik i Helsingør, men vendte tilbage til Randers i 2012 som chefoptiker og medejer af Louis Nielsen på Østervold.

Bor i Vorup med sin kæreste.

Annonce

STort volumen

Louis Nielsen i Randers har 15 medarbejdere i butikken. Yderligere to er elever, der i øjeblikket er på Optikerskolen, men som kommer og hjælper til f. eks. på lørdage.

- Når vi kører et koncept med briller og kontaktlinser til lave priser, skal vi leve af at have et stort volumen, forklarer Ruben Enger. – Og vi har virkelig haft tryk på.

Louis Nielsens markedsandel er efter seneste opgørelse på 47 procent. For Hans Præst og Ruben Enger er målet at nå op på 50.

- Det skal vi nå, erklærer Ruben Enger.

Liv i midtbyen

Under overskriften "Liv i midtbyen" skildrer Randers Onsdag i en serie af artikler en række personer blandt de mange, der gør en indsats for at skabe og sikre netop liv i midtbyen.

Det drejer sig om folk fra butikslivet og restaurationsbranchen - folk, som selv færdes i midtbyen hver eneste dag, og som selv er en del af midtbyens puls.

I artiklerne præsenterer vi de pågældende personer såvel professionelt som privat, ligesom vi præsenterer den forretning, de driver.

Vi vil gerne høre, hvad de gør sig af tanker om midtbyen i Randers, hvilke ideer har de om at fremme midtbyen i forbrugernes, kundernes, bevidsthed.

Annonce

God arbejdsplads

Ruben Enger og Hans Præst lægger vægt på, at forretningen skal være en god arbejdsplads for dens medarbejdere.

- Det skal være sjovt at gå på arbejde, fastslår de.

Derfor er de også tilfredse med, at Louis Nielsen-kæden nu blevet certificeret af internationale certificerings- og arbejdskulturorganisation Great Place To Work.

Certificeringen tildeles virksomheder, hvor kulturen på arbejdspladsen kendetegnes af en særlig høj grad af tillid og et generelt positivt arbejdsmiljø, og den er baseret på en lang række data og informationer om virksomheden, herunder anonyme spørgeundersøgelser blandt virksomhedens medarbejdere.

- Har de ansatte det godt, så har vi andre det også godt, siger Ruben Enger.

De to butiksindehavere har også engageret sig udenfor butikken. Eksempelvis har de sponsoreret Louis Nielsen Cup, en pigefodboldturnering med over 250 deltagere.

Der er bedre plads og mere luftigt i de nye og større lokaler i Rådhusstræde.
Annonce

Øjensundhed

For optikerne i Louis Nielsen handler det ikke alene om at sælge briller eller kontaktlinser til kunderne. I hele butikskæden lægger man stor vægt på, at man får tjekket kundernes øjensundhed.

- Sundhedstjek af øjnene er noget, vi tager alvorligt, understreger Ruben Enger. - Det er noget, vores optikere interesserer sig for og noget, vi præger dem i retning af.

Det er også nødvendigt i den sammenhæng, at medarbejderne er opdaterede på nyeste viden, og derfor sker der konstant efteruddannelse. Ruben Enger lægger også vægt på, at medarbejderne i en stor forretning med mange kolleger har mulighed for at sparre indbyrdes.

I mange tilfælde vil optikeren opfordre til, at kunden går til øjenlæge for at få hjælp.

- I sidste instans handler det jo om at redde folks syn, erklærer Ruben Enger.

I de nye, større lokaler er der bedre mulighed for at præsentere sortimentet af briller. Foto: Jacob Lerche Fotografi
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce