Annonce
Randers Onsdag

Flere penge til LAG-arbejdet – måske

Mette Risager er LAG-koordinator for Randers-Favrskov: Det ville da være dejligt at få mange flere penge at arbejde med, men jeg tror ikke på det. Arkivfoto: Annelene Petersen
LAG Randers-Favrskov kan muligvis drømme om flere penge at arbejde med, mens LAG Djursland ser ud til at kunne bibeholde sit aktivitetsniveau
Annonce

RANDERS/DJURSLAND: Erhvervsministeriet har netop antydet, hvor mange penge de Lokale AktionsGrupper – LAG – får at arbejde med næste år. Og de første udmeldinger er godt nyt for LAG Randers-Favrskov og LAG Djursland.

Således bliver LAG Randers-Favrskov stillet i udsigt, at de i 2021 får næsten tre millioner kroner til sit arbejde, hvilket er en lille million mere end i 2020.

- Og det ville da være dejligt at få så mange penge at arbejde med, men det tror jeg faktisk ikke på. Den udmelding, jeg har set, fortæller, at LAG-arbejdet samlet set får en lille smule mindre end i år, siger Mette Risager, der er LAG-koordinator for Randers-Favrskov.

LAG-midlerne fra staten og EU er blevet beskåret med 30 millioner kroner, men de penge vendte tilbage til LAG-arbejdet pr. i år. Netop nu skal hele LAG-systemet rystes og genstartes, hvilket betyder en lang række komplicerede regnestykker, før der ligger et sæt nye rammer.

LAG Djursland ser ud til – måske – at få omkring to millioner LAG-kroner fra staten og EU at arbejde med. Hvilket vil gøre koordinator Helle Breindal, der er LAG-koordinator hos LAG Djursland, godt tilfreds.

- Det svarer cirka til, hvad vi har haft at arbejde med i år, hvor vi som sædvanligt har fået betydeligt flere ansøgninger, end vi kan honorere. Der er altid mange gode og relevante projekter på Djursland, siger hun.

Hvor mange penge LAK-arbejdet får tilført i 2021 er imidlertid ikke alene op til Erhvervsministeriet, men skal også godkendes i EU.

Og det ville da være dejligt at få så mange penge at arbejde med, men det tror jeg faktisk ikke på.

Mette Risager, LAG Randers-Favrskov

Annonce

Vigtig for udviklingen

- De midler, vi prioriterer, til de lokale aktionsgrupper, er virkelig vigtige for udviklingen i Danmarks landdistrikter. De skaber liv og aktivitet og er med til at fastholde arbejdspladser. Det er en vigtig prioritet for regeringen at skabe et sammenhængende Danmark, og her spiller LAG-midlerne en stor rolle, siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Det meste handler om vin

Randers Onsdag

Et møde mellem himmel og jord

Annonce