Annonce
Randers Onsdag

Flere penge til LAG-arbejdet – måske

Mette Risager er LAG-koordinator for Randers-Favrskov: Det ville da være dejligt at få mange flere penge at arbejde med, men jeg tror ikke på det. Arkivfoto: Annelene Petersen
LAG Randers-Favrskov kan muligvis drømme om flere penge at arbejde med, mens LAG Djursland ser ud til at kunne bibeholde sit aktivitetsniveau
Annonce

RANDERS/DJURSLAND: Erhvervsministeriet har netop antydet, hvor mange penge de Lokale AktionsGrupper – LAG – får at arbejde med næste år. Og de første udmeldinger er godt nyt for LAG Randers-Favrskov og LAG Djursland.

Således bliver LAG Randers-Favrskov stillet i udsigt, at de i 2021 får næsten tre millioner kroner til sit arbejde, hvilket er en lille million mere end i 2020.

- Og det ville da være dejligt at få så mange penge at arbejde med, men det tror jeg faktisk ikke på. Den udmelding, jeg har set, fortæller, at LAG-arbejdet samlet set får en lille smule mindre end i år, siger Mette Risager, der er LAG-koordinator for Randers-Favrskov.

LAG-midlerne fra staten og EU er blevet beskåret med 30 millioner kroner, men de penge vendte tilbage til LAG-arbejdet pr. i år. Netop nu skal hele LAG-systemet rystes og genstartes, hvilket betyder en lang række komplicerede regnestykker, før der ligger et sæt nye rammer.

LAG Djursland ser ud til – måske – at få omkring to millioner LAG-kroner fra staten og EU at arbejde med. Hvilket vil gøre koordinator Helle Breindal, der er LAG-koordinator hos LAG Djursland, godt tilfreds.

- Det svarer cirka til, hvad vi har haft at arbejde med i år, hvor vi som sædvanligt har fået betydeligt flere ansøgninger, end vi kan honorere. Der er altid mange gode og relevante projekter på Djursland, siger hun.

Hvor mange penge LAK-arbejdet får tilført i 2021 er imidlertid ikke alene op til Erhvervsministeriet, men skal også godkendes i EU.

Og det ville da være dejligt at få så mange penge at arbejde med, men det tror jeg faktisk ikke på.

Mette Risager, LAG Randers-Favrskov

Annonce

Vigtig for udviklingen

- De midler, vi prioriterer, til de lokale aktionsgrupper, er virkelig vigtige for udviklingen i Danmarks landdistrikter. De skaber liv og aktivitet og er med til at fastholde arbejdspladser. Det er en vigtig prioritet for regeringen at skabe et sammenhængende Danmark, og her spiller LAG-midlerne en stor rolle, siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce