Annonce
Randers Onsdag

Flügger-butikken på Mariagervej lukker

Lene og René Bech i butikken på Mariagervej. Den lukker senest til sommerferien, hvorefter de vil koncentrere sig om driften af Byens Malerfirma A/S. Foto: Niels Bo Mandrup
I stedet vil ejerne udvikle Byens Malerfirma A/S og forventer at øge medarbejderstaben med otte-ti malere.
Annonce

Randers: Ægteparret bag farvehandelen Flügger på Mariagervej, Lene og René Bech, har besluttet at afvikle butikken. I stedet vil de fremover koncentrere sig om at drive Byens Malerfirma A/S. Her er der nok at rive i, og René Bech forventer, at firmaet i løbet af det næste år eller to vil få brug for otte-ti malersvende udover de cirka 20 medarbejdere, der i dag er i malerforretningen. Derfor flytter firmaet også fra adressen på Mariagervej til Gl. Hobrovej 34, hvor det får langt mere plads til rådighed.

- Men det er ikke realistisk at drive farvehandel fra en baggård på Gl. Hobrovej, erkender René Bech.

- Vi synes, vi har prøvet alt, hvad vi kunne. Udover maling, tapet og tilbehør har vi taget brugskunst med i sortimentet. Vi har også reduceret bemandingen og tilpasset åbningstiden. Men vi kan ikke holde omsætningen, siger René Bech.

Stigende handel via internet er en del af forklaringen, mener Lene og René Bech.

En anden del af forklaringen er, at Mariagervej i lange perioder har været belastet af gravearbejde.

- Efter finanskrisen lå vores omsætning i indeks 111, og det var pænt. Men efter de gravearbejder, der har været udenfor, er vi ikke kommet over 67. Heller ikke nu, konstaterer René Bech. Som flere andre rejste han sag mod kommunen - og tabte, hvilket kostede sagsomkostninger på 475.000 kroner.

Annonce

Travlt i malerfirmaet

- Heldigvis går det godt i malerforretningen. Vi har over 20 mand i sving og forventer at få brug for otte-ti mand mere i løbet af de næste to år, fortæller René Bech.

Byens Malerfirma har blandt andet opgaver på Thors Bakke, i Falbeparken og i Fjordgade. Desuden samarbejder firmaet med en række andre håndværkere, f. eks. tømrere og VVS-firmaer.

- Vi har medarbejdere, der udelukkende arbejder i nybyggeri. Så er der nogle, der ordner fraflyttede lejligheder og atter andre, der tager ud til hr. og fru Jensen, fortæller René Bech og understreger, at intet er for småt for firmaet.

Malerne tager også udenbys, når der bliver kaldt - senest blandt andet i Odense, i Fredericia og på det nye Radisson-hotel i Aarhus.

På Gl. Hobrovej får Byens Malerforretning 700 kvadratmeter til rådighed. Så her bliver god lagerplads samtidig med, at firmaets biler kan stå indendøre. Der bliver også skabt et egentligt malerværksted, hvor malerne kan stå med emner, der skal bearbejdes. Desuden kontor, mødelokaler og velfærdsrum, hvor medarbejderne kan bade og klæde om.

Annonce

Vemodigt

René Bech erkender, at det er vemodigt at slippe Flügger-butikken.

- Vi har haft Flügger i 42 år, og jeg har selv været med i 40 år. Det var mine forældre, der startede butikken. Men det er altså ikke nemt at drive detailforretning i Randers, beklager han.

Forretningen afvikles gradvist frem mod sommerferien. Ejendommen, der ligger på Mariagervej 57, er nu sat til salg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce