Annonce
Randers Onsdag

Fodboldlinjen efter pris: - Vi er så stolte

Tre glade randrusianere, der sidder i ledelsen af Fodboldlinjen i Randers. Her takker de for Danskernes Idrætspris. Fra venstre er det John Witting, leder af Fodboldlinjen, Steffen Reng Andersen, Randers Ungdomsskole, og koordinator af Fodboldlinjen, Karsten Krogh Madsen. De var hjemme i Randers søndag klokken 6 om morgenen, efter at have fejret prisen. Foto: Lars Møller
Danskernes Idrætspris er havnet i Randers hos Fodboldlinjen. Og her er man stolte og glade over anerkendelsen og har masser af ideer og forslag til, hvordan børn og unge kan få endnu mere ud af Fodboldlinjen.
Annonce

Randers: Stemmen hos ledelsen af Fodboldlinjen i Randers var lidt slidte søndag formiddag, men klokken var også 6 om morgenen, før de havnede hjemme i Randers, efter at have fejret at Danskernes Idrætspris havnede i deres favn.

- Humøret er rigtigt højt. Vi er glade og så stolte, og vi havde håbet på det, men de andre, der var indstillede, de var værdige konkurrenter og havde også rigtig gode projekter, lød det søndag formiddag fra lederen af Fodboldlinjen, John Witting.

Han og hans kone, Hanne Lise Paysen, samt Annika Østergaard fra Rismølleskolen, fik ideen for ti år siden.

- Vi stod og kiggede på multibanen ved skolen, hvor få elever spillede fodbold og flere kiggede på. Og så tog vi initiativ til at lave morgentræning, så det ikke gik ud over undervisningen. Vi indkaldte til stormøde, men der mødte kun tre forældre op, det ene var oven i købet et par, så der var i realiteten kun tale om at to børn var repræsenteret. Da tænkte vi, at det blev op ad bakke. Men da træningen begyndte, stod der 20 børn. Og så er det bare støt gået fremad. Men det er altså ti års hårdt arbejde, det her, det er ikke noget, der lige er sket på en dag, siger John Witting..

Nu er der 500 børn, der står tidligt op og spiller fodbold, inden de møder ind i skole, og der er 14 skoler med, 16 trænere og der trænes på 12 anlæg.

John Witting håber på, at det, han kalder den mest fornemme pris i Danmark, Danskernes Idrætspris, kan gøre Fodboldlinjen endnu større.

- Vi mangler stadig at få Langå, Fårup og Korshøjskolen med, og det håber vi meget på, at de vil komme. Og så er vi begyndt at udbrede det til også at gælde 5. og 6. klasserne, hidtil har det kun været 7.-9. klasse. Det vil sige, der er et par skoler, der allerede er med hos 5. og 6. klasseseleverne allerede, men i maj og juni kommer de med fra Søndermarkskolen og fra Kristrup Skole hos de yngre elever, siger John Witting.

Vil lave en professionel fodbolddag

Lederen af Fodboldlinjen Randers, John Witting, har mange ideer til at udvikle samarbejdet med de fodbold-glade børn og unge i kommunen. Lige nu arbejder han for eksempel med at få en professionel fodbolddag op at køre, hvor børnene skal undervises af vaskeægte Superliga-trænere.

- Det giver børnene så meget lys i øjnene, når der er rigtige fodboldspillere med. Og nu har jeg tænkt, at superligaklubberne som Hobro, Randers og AgF eventuelt kunne stille med deres trænere en dag og undervise Fodboldlinjen, det ville være så fedt og betyde så meget, siger John Witting.

Han lægger stor vægt på, at der er rummelighed i Fodboldlinjen, og at børn og unge kommer med deres helt eget niveau.

- Om de ikke kan skyde toppen af en rombudding af, eller om de er elitefodboldspillere, det betyder ikke noget. På Fodboldlinjen er der plads til alle, siger John Witting.

Annonce

Stolt indstiller

Koordinator på fodboldlinjen, Karsten Krogh Madsen, er også herrestolt over at tage Danskernes Idrætspris med hjem til Randers.

- Det var fuldstændigt vanvittigt at vinde, selv om man selvfølgelig håbede det. Men vi havde jo talt en del med de andre indstillede, og nogle arbejde blandt andet med handicappede børn, og de var så søde, så søde. Så faktisk fik man lidt ondt af dem, at de ikke vandt, lyder det fra Karsten Krogh Madsen.

Det var Rikke Drejer, mor til 14-årige Gustav Drejer, der havde indstillet Fodboldlinjen. Det gjorde hun også året før.

- Men der mente de, at det var for meget skolearbejde og ikke foreningsarbejde, men nu har de så fået læst på det. Og jeg er så stolt over det, det er virkeligt fortjent. De har gjort, så min dreng den ene gang om ugen springer ud ad sengen tidligt om morgenen, det gør han ellers aldrig. Det er et fantastisk arbejde, de gør med de børn. Det betyder alverden, og når børnene har trænet sammen på kryds og tværs og går i skole, så er der ingen konflikter. Det er bare en god måde at begynde dagen på med frisk luft i hovedet, siger Rikke Drejer, der selv lørdag var med til DRs gallashow Sport 2019 i Jyske Bank Boxen i Herning, og oplevede svømmer Lotte Friis afsløre, at prisen skulle til Randers.

Annonce

Stolt borgmester

Også borgmester Torben Hansen (S) er stolt.

- Det er en kæmpecadeau til arbejdet fra folkeskolen, fra trænerne, fra lederne. At det her kan lade sig gøre, hvor så mange møder op enten morgen eller eftermiddag, og netop at det er for bredden, gør det her så godt, synes jeg. Det giver et boost til vores idrætsliv, og det gør mig glad og usigeligt stolt, siger Torben Hansen, der flere gange har talt med bagmændene bag Fodboldlinjen.

- Og de folk, der står bag, er voldsomt engageret, og det er en fornøjelse at opleve, siger han.

Han vil mandag morgen på Laksetorvet samle folk sammen og finde ud af, hvordan det skal markeres, at Fodboldlinjen Randers tog Danskernes Idrætspris med hjem.

- For markeres skal det selvfølgeligt. Byen, borgerne og de unge fra Fodboldlinjen skal kunne mærke det her. Vi skal bare lige have fundet ud af hvordan, lyder det fra borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Annette hjælper dyr i nød

Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce