Annonce
Randers

Fodboldlinjen vil uddanne trænere

Trænerkurset er rettet mod elever fra ottende klassetrin, og man skal være fyldt 13 år for at tage kurset. Arkivfoto: Annelene Petersen
Fodboldlinjens nyeste projekt er at uddanne folkeskoleelever som trænere for de yngste fodboldspillere i klubberne.
Annonce

Randers: Nu får de første elever på fodboldlinjen mulighed for at erhverve sig DBUs c1-kursus for trænere for de yngste fodboldspillere i klubberne. Projektet er et samarbejde mellem folkeskolernes fodboldlinje i Randers og de lokale fodboldklubber. I første omgang begynder 15 elever fra fodboldlinjen i en forsøgsordning.

Der bliver tale om elever fra 8. – 9. klassetrin, da eleverne skal være fyldt 13 år for at kunne tage kurset. Når kurset er gennemført, kan eleverne være med til at træne 5 – 9 årige børn ude i de lokale fodboldklubber.

Formålet med kurset er, at eleverne fra en tidlig alder spores ind på en trænergerning i en lokal fodboldklub. Klubberne uddanner selv trænere, men Fodboldlinjens kursus er et vigtigt supplement til dem. I klubberne kan eleverne så fortsætte med c2 og videre i trænerforløbene efter folkeskolen.

Det skal være nogle elever, der brænder for det, så de kan blive en hjælp i klubberne.

Alex Stæhr, træner og DBU-instruktør på Fodboldlinjen

Annonce

Ikke alene om træningen

- Vi forventer ikke, at skoleelever på 13-14 år alene skal stå for træningen i en fodboldklub. Det er meningen, at de skal ud i praktik eller som føl hos etablerede trænere. På Fodboldlinjen får de værktøjer til at komme i gang og får viden om, hvordan man træner børn, siger Alex Stæhr, der selv er træner og DBU-instruktør på Fodboldlinjen.

- Det skal være nogle elever, der brænder for det, så de kan blive en hjælp i klubberne, siger han.

Randers Freja bliver pilotklub for de første c1-trænere. Det er planen, at klubben skal gøres klar til at tage imod de nye træneraspiranter. Den skal blandt andet stille mentorer til rådighed, så eleverne stille og roligt kommer i gang med at træne 5-9 årige drenge og piger.

Lars W. Knudsen, formand for Randers Freja, ser frem til at modtage de nye træneraspiranter:

- Vi uddanner løbende trænere i Randers Freja – det er vi simpelthen forpligtet til i forhold til Randers FC - men Fodboldlinjens kursus vil være et kærkomment supplement til de øvrige trænerkurser, siger han.

Hos DBU – Jylland er udviklings- og uddannelseschef Henriette K. Jensen godt tilfreds med Fodboldlinjens nye initiativ.

- Vores klubber mangler altid trænere, så vi ser Fodboldlinjens satsning som et godt initiativ, siger hun.

Annonce

En vej til Europa

Ifølge leder af Fodboldlinjen, John Witting, er der store perspektiver i projektet.

- Ude i Europa mangler klubberne også trænere, og hvis man kan se, at det er muligt at rekruttere elever i folkeskolerne ved, at de tager den første UEFA-trænerlicens c1 dér, vil det være en vigtig begyndelse på noget større, siger han.

I Helsingborg, som linjen lige har besøgt, mangler klubberne trænere, og de er begejstrede for hele projektet og følger det tæt, lyder det fra John Witting.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce