Annonce
Randers

Folkemøde Randers - Årets første og måske eneste folkemøde

Folkemøde Randers har fået sit eget logo, der er udarbejdet af Martin Helgren, Helgren Visual - grafisk design & illustration, Randers.
Planlægningen af Folkemøde Randers 2020 i midten af september er i fuld gang. Folkemøde Randers kommer i år til at løbe over en hel uge.
Annonce

Randers: Mens de seneste måneder har budt på den ene aflysning efter den anden af folkelige og kulturelle arrangementer, for eksempel Folkemødet på Bornholm og Randers Festuge, melder arrangørerne af Folkemøde Randers, at Folkemøde Randers 2020 vil blive gennemført 12.-18. september.

- Det eneste, der kan hindre Folkemøde Randers 2020, vil være en ny coronabølge og en ny nedlukning af samfundet. Ellers er vi klar med et program, endnu mere afvekslende og interessant end sidste års program, fortæller formanden for Folkemøde Randers, Per Schultz-Knudsen, Randers Amtsavis.

Medarrangører

Gruppen af medarrangører bag Folkemøde Randers udvider sig løbende, som nye foreninger, virksomheder, uddannelsessteder eller politiske partier og lister tilslutter sig. For at være medarrangør skal man enten bidrage med et arrangement eller med et økonomisk beløb – eller begge dele.

Gruppen af medarrangører bag Folkemøde Randers 2020 tæller blandt andet:

AOF, Beboerlisten, Borgerforeningen for Fårup og Omegn, BUPL, De Konservative i Randers, Demokratirådet, Enhedslisten, Frivillighuset i Østergade, FOF, Gjerlev Forsamlingshus, Integrationsstyregruppen, Kulturelt Samvirke, Kristendemokraterne, Ordets Dag, Radikale Venstre, Randers Amtsavis, Randers Bibliotek, Randers Bolig, Randers Lejerforening, Randers Lærerforening, SAM foreningen, SF, Socialdemokratiet, SOS Racisme, 3F, Tøjhuskvarterets Venner, Underværket, Velfærdslisten og Venstre i Randers.

Er man interesseret i at være medarrangør af Folkemøde Randers, kan man rette henvendelse til formand Per Schultz-Knudsen, Tlf. 21 22 60 55, e-mail: pers@amtsavisen.dk

Annonce

Lokaldemokrati og brugerinddragelse

Det første Folkemøde Randers blev afviklet i 2019. Arrangørerne, der var en række kulturelle, faglige og politiske foreninger og partier, var så tilfredse med opbakningen, at de efterfølgende dannede foreningen Folkemøde Randers og besluttede, at Randers Kommune hvert år i september skal danne ramme om et folkemøde, der sætter fokus på lokaldemokrati og borgerinddragelse.

- Naturligvis fik nogle af os nervøse trækninger, da samfundet lukkede ned i marts. Men vi bevarede håbet om, at det ville blive muligt at gennemføre Folkemøde Randers i september og fortsatte planlægningen. I dag er vi så overbeviste, at når vi får spørgsmålet ”Gennemføres årets Folkemøde Randers, eller bliver det også coronaramt?”, tør vi svare ”Ja og ja", fortæller Per Schultz-Knudsen med et smil og uddyber:

Annonce

Lokaldemokrati i en tid med pandemi

- Folkemøde Randers 2020 bliver gennemført, men coronapandemien vil også sætte sit aftryk på arrangementet. Omdrejningspunktet er naturligvis lokaldemokrati og borgerinddragelse lokalt som nationalt, men hvor vi sidste år satte fokus på 100 året for det kommunale selvstyre, sætter vi med Folkemøde Randers 2020 særlig fokus på udfordringerne for lokaldemokratiet i en tid med pandemi.

- Vi har jo i de seneste måneder set, hvordan både den nationale og den lokale politiske beslutningsproces er blevet påvirket. Nogle vil sige, at demokratiet er blevet sat ud af spillet, andre vil påpege, at der blot er sket en digitalisering med video-møder, men i hvert fald er borgernes muligheder for at møde lokalpolitikerne og påvirke de politiske beslutninger blevet udfordret. Det vil vi gerne med Folkemøde Randers 2020 sætte fokus på, fortsætter Per Schultz-Knudsen.

Da Folkemødet på Bornholm og Kultur-folkemødet på Mors begge er blevet aflyst, bliver Folkemøde Randers det første og måske eneste folkemøde i 2020.

Styregruppen for Folkemøde Randers

Medarrangørerne af Folkemøde Randers er organiseret i foreningen Folkemøde Randers og har valgt følgende styregruppe:

Formand Per Schultz-Knudsen, Randers Amtsavis, tlf. 21 22 60 55 - email: pers@amtsavisen.dk

Næstformand Poul Jeberg, Underværket

Ann Søndergaard Pedersen, BUPL

Annemarie Winther, Underværket

Bjarne Overmark, Beboerlisten

Hans Esdahl, Socialdemokratiet

Uffe Færch, Venstre

Annonce

Folkemøde med musik og sang

De første navne på foredragsholdere er på plads, men flere er i pipelinen, og arrangørerne er derfor ikke klar til at afsløre programmet. Dog fortæller Per Schultz-Knudsen, at der vil være et helt nyt kulturelt indslag i forhold til sidste års arrangement.

- Mens samfundet har været nedlukket, er musik og fællessang blomstret frem. Det er Folkemøde Randers også blevet smittet med, siger han.

Et af indslagene i Folkemøde Randers vil således være et arrangement med titlen ”Randers synger”, ligesom åbningsarrangementet vil blive krydret med musikalske indslag.

Arrangørerne regner med at have programmet for Folkemøde Randers 2020 klar ved udgangen af juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Det meste handler om vin

Randers Onsdag

Et møde mellem himmel og jord

Annonce