Annonce
Randers Onsdag

Folkemøde Randers: Spændende andendag

De lokale folketingsmedlemmer Charlotte Broman Mølbæk, Michael Aastrup Jensen og Malte Larsen deltager alle i en paneldebat på andendagen af Folkemøde Randers 2020. Foto: Annelene Petersen
Efter en festlig åbning med folkekøkken, unge-fest og debat fortsætter Folkemøde Randers søndag med ikke færre end fem arrangementer.
Annonce

Randers: Folkemøde Randers 2020 åbner med et festfyrværkeri af arrangementer. Udover åbningen lørdag med både folkekøkken, unge-fest og debat om udfordringerne for lokaldemokratiet i en pandemi-tid byder åbningsweekenden på ikke færre end fem arrangement søndag.

Folkemøde Randers

Folkemøde Randers 2020 afvikles i perioden lørdag 12. september til torsdag 17. september 2020.

Gruppen af medarrangører består blandt andet af:

AOF, Beboerlisten, BUPL, De Konservative i Randers, Demokratirådet, Enhedslisten, Erhverv Randers, Folkekirkerne i Randers Kommune, Frivillighuset i Østergade, FOF, Gjerlev Forsamlingshus, Integrationsstyregruppen, Kaosambassaden, Klima Underværket, Kulturelt Samvirke, Kristendemokraterne, Ordets Dag, Radikale Venstre, Randers Amtsavis, Randers Bibliotek, Randers Bolig, Randers FC, Randers Klubben, Randers Lejerforening, Randers Lærerforening, Randers Ungdomsskole, SAM foreningen, SF, Socialdemokratiet, SOS Racisme, Tradium, 3F, Uddannelsessamarbejdet, Underværket, Velfærdslisten og Venstre i Randers.

De fire af arrangementerne afvikles søndag eftermiddag i Underværket.

Der lægges ud med et arrangement med temaet ”Jobcentrets ofre og deres indflydelse på eget liv”. Oplægsholder er Maj Thorsen, der tidligere har været socialrådgiver i Randers Kommune, men som nu er privatpraktiserende socialrådgiver. Velfærdslisten er arrangør.

Annonce

Demokrati i børneperspektiv

Det følges op af et dobbelt-arrangement, som BUPL og Randers Lærerforening står bag.

Først kommer lektor og ph.d. Søs Bayer med et oplæg om ”Demokratiets historie i et børneperspektiv”, og dernæst fortæller næstformand for Danmarks Lærerforening Dorte Lange om ”Danmark Lærerforenings syn på folkets skole med fokus på demokrati, fællesskab, dannelse og uddannelse”.

Efter de to oplæg er der arrangeret en paneldebat med deltagelse af foruden de to oplægsholdere de lokale folketingsmedlemmer Michael Aastrup Jensen (V), Charlotte Broman Mølbæk (SF) og Malte Larsen (S).

Programmet bliver præsenteret af formand for BUPL Østjylland, Anne Grethe Rosenberg, mens paneldebatten styres af formanden for Randers Lærerforening, Leif Plauborg.

Eftermiddagsprogrammet i Underværket slutter med et oplæg fra Isabella Arendt, landsformanden for Kristendemokraterne. Oplægget har titlen ”Kernekraft – er det løsningen på en bæredygtig fremtid?”, og bag arrangementet står Kristendemokraterne i Randers Kommune.

Søndag aften sættes der i Fritidscentret fokus på baggrunden for kvindehad med oplæg af Mikkel Thorup. Mødet er arrangeret af Enhedslisten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce