Annonce
Randers Onsdag

Foreningen og udlejningsvirksomheden Festihuset.dk stiller op til din fest

Steffen Petersen er formand for foreningen Festihuset.dk, der udlejer alt fra pølsevogne til softice maskiner og sømblokke, når private eller virksomheder vil give festen et ekstra pift. Foto: Frank Pedersen
Da Steffen Petersen i sin egen lejlighed startede foreningen Festihuset.dk var det med en slush ice maskine, en softice maskine og en candyfloss maskine, som han lejede ud til fester. Knap to år senere er maskinparken udvidet og mangedoblet i en sådan grad, at foreningen har været nødt til at flytte i en 300 kvadratmeter stor lagerbygning for at have plads til alt det, der skal til for at imødekomme en kraftig stigende efterspørgsel fra fest-sultne privatpersoner og virksomheder.

Randers: Når formand Steffen Petersen slår ud med armene for at vise foreningen Festihuset.dk’s maskinparken frem, har han god plads i den godt 300 kvadratmeter store lagerbygning på adressen Mirabellevej 9A.

En bygning der siden juni i år har været hjemsted for Festihuset.dk’s 10 popcornmaskiner, syv fadølsanlæg, 20 slush ice maskiner, tre softice maskiner, to candyfloss maskiner, fire store pandekage-stegepander, to hoppeborge, en række sømblokke samt to pølsevogne, der også kan bruges som pandekage- eller æbleskivevogne. Dertil kommer diverse former for tilbehør og artikler til brug i maskinerne samt borde og stole.

Alt sammen noget som kan lejes til festlige begivenheder uanset om man er privatperson eller en stor virksomhed.

Annonce

Den gode plads har ikke altid været en selvfølge for Festihuset.dk. Frem til flytningen til Mirabellevej boede udlejningsvirksomheden til leje i et 80 kvadratmeter lille lokale på Kasernen. Og før det - da Festihuset.dk blev skabt på Steffen Petersens initiativ - havde virksomheden adresse i hans private lejlighed, dengang var maskinparken dog væsentlig mindre.

Før Festihuset.dk begyndte at udleje diverse maskiner og vogne, arrangerede den enkeltstående arrangementer for blandt andre ældre mennesker, hvor eksempelvis dansktoporkestret Klaus & Servants spillede op til fest og gode oplevelser.

Efter den type arrangementer havde stået stille et stykke tid, tænkte Steffen Petersen, at der skulle ske noget andet, så i januar sidste år købte han en slush ice maskine, en softice maskine og en candyfloss maskine, som han begyndte at leje ud.

- Selv om de stod og fyldte op i min lejlighed, når de ikke var lejet ud, gik det fint nok indtil elevatoren i min opgang pludselig gik i stykker, fortæller han.

Med udsigt til at skulle bære maskiner på 100 kilo ned og op ad trapperne, måtte Steffen Petersen ud og finde et lokale og det blev til det på Kasernen.

- Det var et fint lokale og en fin start indtil, det blev for småt i takt med, at vi investerede i flere og flere maskiner efterhånden som vi fik flere og flere kunder, fortæller Steffen Petersen, der tilføjer, at sidste års omsætning blev langt vildere end de forudsete 300.000 kroner.

- Vi endte med en omsætning på 1,5 millioner kroner, siger Steffen Petersen med et smil.

Særlig glad for plejehjem

Udover privatpersoner og virksomheder har Festihuset.dk en del plejehjem - både almindelige og demensplejehjem - blandt sine kunder. En kundegruppe som Steffen Petersen er særlig glad for, at foreningen har kontakt til.

- Det er fantastisk at se glæde i de gamles øjne, når vi eksempelvis er ude med pølsevognen eller æbleskivevognen. Det er en fornøjelse og en kæmpe oplevelse at opleve, hvor glade de bliver, mens de spiser, siger Steffen Petersen og bekræfter påstanden om, at man altid kan få en ristet hotdog ned.

- En af de gange jeg var ude med pølsevognen, var der en kvinde på 92 år, der spiste syv hotdogs. Det var fantastisk at opleve, hvor meget hun nød, at vi var på besøg med pølsevognen, fortsætter han og smiler igen.

Annonce

Donerer overskud til velgørenhed

Det særlige ved Festihuset.dk som udlejningsvirksomhed er, at den er en stiftet som en forening, der med Steffen Petersen som ulønnet formand i dag består af omkring 17 medlemmer, der står for foreningens udlejningsaktiviteter og arrangementer.

Hylde efter hylde i flere etager står Festihuset.dk's alsidige udvalg af maskiner klar til at blive lejet ud. Foto: Frank Pedersen

Jeg vil hellere uddele dele af vores overskud til velgørenhed i stedet for at skulle skabe et overskud til en ejer.

Steffen Petersen, stifter og formand for foreningen Festihuset.dk

- Jeg har oprettet Festihuset.dk som en forening, fordi jeg hellere vil uddele dele af vores overskud til velgørenhed i stedet for at skulle skabe et overskud til en ejer, forklarer Steffen Petersen og tilføjer, at en del af virksomhedens overskud dog bruges til at dække udgifter til husleje samt indkøb og vedligehold af maskiner.

Blandt modtagerne af overskuddet fra Festihuset.dk er Skejby Sygehus’ børneafdeling og kræftafdeling, der i alt har fået omkring 200.000 kroner.

Steffen Petersen er uddannet social- og sundhedshjælper og sideløbende med sit engagement i Festihuset.dk er han i øjeblikket ansat på en tilkaldevagtcentral, hvor han modtager nødopkald fra ældre mennesker i eget hjem.

På sigt har han en drøm om at kunne arbejde på fuld tid i foreningen, men selv om der efterhånden er godt gang i udlejningsvirksomheden, er det endnu ikke på et niveau, hvor det kan lade sig gøre.

- Det svære ved en virksomhed som denne er, at der er perioder med rigeligt af timeres arbejde, men der er også de døde perioder som lige i øjeblikket, hvor det kun er vores pølsevogn, der efterspørges, siger han.

Annonce

Trælse måneder

Da restriktionerne blev lempet efter den seneste coronanedlukning, kunne det i den grad mærkes i Festihuset.dk’s ordrebog.

- Det oversteg vores vildeste forventninger. Vi kunne virkelig mærke, at folk var sultne efter at komme ud og holde fest. Vi var nødt til at investere i flere maskiner, så folk ikke skulle gå forgæves, siger Steffen Petersen.

Som eksempel fortæller han, at Festihuset.dk var nødt til at købe seks nye slush ice maskiner, fordi præsterne havde valgt at lægge alle konfirmationerne på de samme dage.

Ikke overraskende synes Steffen Petersen, at perioden med coronanedlukning var godt og grundigt træls. Paradoksalt får det, at der nu er kommet godt gang i hjulene igen også konsekvenser for Festihuset.dk.

- Vi er baseret på fester og maskiner, der skal lejes ud, så vi havde tre-fem måneder uden nogen som helst aktivitet. Vi fik godt nok kompensation fra staten, så vi kunne betale vores faste udgifter, men den kompensation skal vi nu betale tilbage, fordi vi er begyndt at tjene penge igen. Jeg forstår det ikke helt, siger han.

Under nedlukningens stilstand tjente Festihuset.dk lidt penge på at sælge mundbind og ved at tage rundt til plejehjem med æbleskivevognen.

- Det var meget populært. Der gik kun en uge fra, vi var begyndt at sende mails ud til plejehjemmene til, ordrerne begyndte at vælte ind. Så hver dag i december sidste år var vi ude med æbleskiver på plejehjem i et koncept, hvor det kunne lade sig gøre i forhold til at undgå at sprede coronasmitte, fortæller han.

Annonce

Frygter coronaopblusning

Selv om man ved at gå en tur på gaden og i butikkerne kan få en fornemmelse af, at det med corona er et overstået kapitel, er det ikke tilfældet.

De daglige smittetal er atter begyndt at vokse og det gør Steffen Petersen nervøs, da Festihuset.dk i et samarbejde med Randers City Forening står som arrangør af det nye julemarked i Randers.

- Det vil være en katastrofe, hvis vi blev nødt til at aflyse julemarkedet på grund af stigende coronasmitte. For selv om man er blevet vaccineret eller, som mig selv, har haft covid-19, kan man stadig godt blive smittet, så jeg vil kraftigt opfordre til, at man stadig passer godt på, så smitten ikke kommer ud af kontrol, siger han.

Annonce
Randers Onsdag

Stine og Kirsten gør op med tabuer: Her kan Randers-mødre få gratis rådgivning om sex og amning

Annonce
Randers Onsdag

Byggeri skrider planmæssigt frem: Klar med åbningstidspunkt for ny butik i midtbyen

Annonce
Randers Onsdag

Hanne Falk har aldrig drømt om at kunne leve af sin kunst: – Jeg er afhængig af at være en del af et større fællesskab

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Randrusiansk kunstner er ikke i fare for at løbe tør for kontanter: Jeg laver selv mine penge

Randers Onsdag

Jonathan blev træt af altid at gå på kompromis i bands: - Jeg er gået solo for at spille den musik, jeg brænder for

Randers Onsdag

1. maj vajer de røde faner frit igen efter corona

Randers Onsdag

Her kommer kommune og butikker med kost og spand

Randers Onsdag

John fører an: Kom og gå med

Randers Onsdag

Gågruppen er meget mere end motion

Annonce